Zo doe je het: het kiezen van de perfecte spiegel voor je interieur

Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.

Zo doe je het: het kiezen van de perfecte spiegel voor je interieur

Roxanne Latupella Roxanne Latupella
Appartement Amsterdam:  Slaapkamer door Bobarchitectuur,
Loading admin actions …

In het Ideabook van vandaag nemen we je mee naar de wereld van spiegels in het interieur. We komen ze eigenlijk overal in huis wel tegen en onbewust gebruik je ze ook elke dag. Er zijn verschillende redenen waarom je voor een (of meerdere) spiegels in huist kiest. Naast de praktische functie doen ze het namelijk ook erg goed als decoratie. Een kleine ruimte kan bovendien ineens veel groter lijken door het slim plaatsen van een spiegel! Nu komen spiegels in veel vormen, maten, modellen en kleuren en hoe kies je de juiste voor jouw inrichting? In dit Ideabook lees je er meer over. 

We hebben een aantal inspirerende foto's gevonden die je op weg kunnen helpen bij het bepalen welk type spiegel geschikt is voor jouw huis. We weten zeker dat je, ongeacht je persoonlijke stijl en smaak, zeker weten een spiegel zal vinden die perfect staat in jouw woonruimte! 

Kijk nu eerst mee en laat je inspireren! 

Verschillende vormen

 Gang en hal door AShel,

Op deze eerste foto van dit Ideabook zien we een hal waarbij gekozen is voor een rechthoekige spiegel met een subtiele, zwarte lijst. Hij past perfect bij de rest van de inrichting! Spiegels komen natuurlijk in veel verschillende vormen, en hoe kies je uit dat grote aanbod de juiste spiegel voor jouw huis? Om te beginnen hangt de vorm van de spiegel samen met de functie. Plaats je hem om er veelvuldig gebruik van te maken, of wordt het slechts een decoratief element? Of moet hij er juist voor zorgen dat je ruimte groter lijkt? Bij kleine of smalle ruimtes doen rechthoekige spiegels het over het algemeen erg goed, maar in de badkamer of boven een dressoir kan een ronde spiegel ook heel erg mooi zijn! 

Wil je meer inspirerende foto's zien van gangen en hallen? Neem dan zeker nog even een kijkje tussen deze foto's. Je kunt ze heel gemakkelijk filteren op bepaalde stijlen zodat je snel uitkomt bij foto's die perfect bij je persoonlijke smaak passen! Erg handig! 

Maten

Appartement Amsterdam:  Slaapkamer door Bobarchitectuur,
Bobarchitectuur

Appartement Amsterdam

Bobarchitectuur

De keuze voor de vorm van je spiegel, hangt vaak ook samen met het formaat dat je voor ogen hebt. Grote spiegels zijn ideaal wanneer je wilt dat ze een bepaalde ruimte optisch doen vergroten. Bovenstaande foto geeft hier een goed voorbeeld van. Door te kiezen voor een langwerpige, lichte spiegel zonder omlijsting creëert deze een ruimtelijk effect in de slaapkamer. 

Probeer wel hinderlijke reflecties te vermijden. Zo vinden veel mensen het niet zo prettig wanneer ze bijvoorbeeld in het zitgedeelte van hun woonkamer constant hun eigen spiegelbeeld zien. Zorg er ook voor dat de spiegel onzichtbaar bevestigd wordt, dit geeft het mooiste resultaat! 

Verschillende materialen

Bead Mirror (project):  Gang en hal door Vroonland,
Vroonland

Bead Mirror (project)

Vroonland

Zoals spiegels komen in verschillende vormen en maten, komen ze ook in verschillende materialen. Natuurlijk hebben we het niet zo zeer over de spiegels zelf, omdat deze altijd van glas gemaakt worden, maar bedoelen we meer de (eventuele) omlijsting. Zo kun je kiezen voor een simpele lijst van hout, staal, goud of zilver, maar behoort ook leer tegenwoordig tot één van de vele opties! Op bovenstaande foto zie je zelfs een variant met een omlijsting van kralen waaraan je hem op kunt hangen, erg mooi! 

Hoe zorg je nou dat jouw spiegel een echte eyecatcher wordt, los gezien van het materiaal of de vorm? Daartoe bestaan ook weer een aantal opties. Kies bijvoorbeeld, net als op bovenstaande foto, een spiegel met een bijzondere vorm of afwerking die meteen in het oog springt. Ook kun je gaan voor de kracht van het herhalen, door verschillende spiegels in een groep te plaatsen. Wanneer je er voor zorgt dat je spiegel een mooi deel van je kamer weerspiegeld zul je zien dat deze ook hierdoor een mooie aandachttrekker wordt, op een goede manier natuurlijk! 

Stijlen

Renovatie en verbouwing woonhuis te Amsterdam:  Woonkamer door Kodde Architecten bna,
Kodde Architecten bna

Renovatie en verbouwing woonhuis te Amsterdam

Kodde Architecten bna

Ben jij fan van de minimalistische en Scandinavische trend? Misschien juist klassiek? Of gaat je voorkeur uit naar landelijk of industrieel? Ongeacht je persoonlijke smaak zul je in elke stijl fantastische spiegels kunnen vinden! Neem nou de klassieke variant op bovenstaande foto. Hier zien we hem aan de muur hangen in een redelijk klassiek en landelijk interieur. Maar ook als juist houdt van een industriële loft-stijl inrichting kan dit model erg mooi tot zijn recht komen! 

Je kunt op zoek gaan naar mooie spiegels bij grote ketens of winkels met originele designer producten, maar je kunt ook parels vinden op tweedehands (online) markten. De mogelijkheden zijn eindeloos dus blijf vooral goed om je heen kijken!

Met of zonder frame

We noemden het eerder in dit Ideabook al eens: er kan veel verschil zitten in de uitstraling van een spiegel met en een spiegel zonder frame. Over het algemeen geldt dat een spiegel met frame prima geschikt is voor praktische en functionele doeleinden, bovendien staat het ook nog erg stylish. Gebruik je spiegels slechts als decoratief element in je interieur? Dan mag je best kiezen voor een variant met een opvallende omlijsting, zoals bij het voorgaande voorbeeld laten zien is. Op deze bovenstaande foto hier zie je een smalle hal die groter lijkt doordat de spiegel tegen de wand is geplaatst. Dit zorgt ervoor dat de hal meteen een stuk breder oogt. Hier wel gekozen voor een subtiele lijst, en je ziet hier dat dit ook prima kan en dat het helemaal niet storend is! 

Onlangs publiceerden we dit Ideabook met tips en inspiratie voor het inrichten van een kleine woonruimte. Neem zeker even een kijkje! 

Ongewone keuzes

De zilverkleurige spiegel is misschien wel de meest gebruikte wanneer het op ons interieur aankomt. Wil je juist eens kiezen voor iets anders? Dan kun je bijvoorbeeld ook gaan voor tinten als bruin, brons of groen. Op bovenstaande foto zie je een goed voorbeeld van een spiegel in een andere kleurtint, dit ligt iets minder voor de hand maar is minstens net zo mooi! Ook is er gekozen om de spiegels van het plafond tot aan de grond te laten lopen waardoor ze de hele muur beslaan. Wanneer je voor een spiegelwand als deze kiest zul je zien dat de betreffende ruimte zoveel groter lijkt! 

Met deze foto zijn we alweer aan het einde van dit inspirerende Ideabook gekomen. We hopen dan ook dat je genoeg ideeën hebt opgedaan om jouw perfecte spiegel te kunnen vinden! Succes met shoppen! 

Wat voor soort spiegel heb jij in huis staan of hangen? Laat het ons weten in de comments! 
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa:  Huizen door Lab32 architecten,

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!