Karakteristiek huis in een modern jasje

TILL BEHNE TILL BEHNE
Google+
Loading admin actions …

Dit Victoriaanse huis in de Londense wijk Hammersmith is door de architecten van Neil Dusheiko grondig aangepakt. Er is onder de bestaande woning een kelder gecreëerd en door een aanbouw aan de achterkant is de leefruimte flink vergroot. In de aanbouw is een woonkamer, de keuken, een thuisbioscoop, een speelkamer en een logeerkamer gemaakt. De kelder krijgt door enorme dakramen het nodige daglicht binnen. En ook de rest van het huis heeft een open karakter gekregen door diverse muren te slopen. De woonkamer en keuken zijn door een enorme schuifdeur verbonden met de patio. Daardoor voelt het huis heel monolithisch, oftewel als een geheel aan.  De superstrakke inrichting wordt hier en daar aangenaam onderbroken door originele Victoriaanse bakstenen die deels zijn blootgelegd.

Open

Vanuit de tuin is de openheid van dit huis goed te zien. De keuken is modern en van alle gemakken voorzien. De bar biedt een van de vele zitmogelijkheden. Binnen een paar stappen ben je in de eetkamer. Terwijl je die kant op loopt, kijk je aan je rechterzijde even naar beneden de kelder in. Als je tenminste geen hoogtevrees hebt.

Woonkamer

De woonkamer is niet overdreven groot maar voelt als de tuindeuren openstaan toch ruim aan. Wie zien hier een stukje Victoriaanse metselwerk dat prachtig doorloopt naar de kelder toe, te zien door het dakraam. Doordat er aan de linkerzijde ook ramen zijn, kan de zon goed door het huis schijnen.

Aanbouw

Hier zien we heel fraai hoe de aanbouw vakkundig aan het originele huis is vastgemaakt. Bijna kunstig gaat de muur de hoek om. De buitenkant van de onderste verdieping is glad gestuukt en vormt zo een mooie verbinding met de moderne benedenverdieping. De muur past ook goed bij de betonnen vloer die van de keuken doorloopt naar de tuin. Ook een aanbouw aan je huis? Deze professionals bouwen hem voor je.

Speelkamer

De speelkamer vinden we in de kelder, maar door de enorme glazen dakramen komt zoveel licht binnen dat je zou kunnen denken dat we op de begane grond zijn. De kamer heeft door de betonnen vloer en de bakstenen muur een robuuste uitstraling maar is door de witten kasten met houten werkbank en het speelgoed ook heel huiselijk. Dit zijn ook leuke kinderkamers.

Hoogte

In dit huis moet je geen hoogtevrees hebben. Op deze foto is goed te zien hoe je van beneden naar boven kan kijken en andersom. Deze kamer staat door een grote schuifdeur en een raam ook in contact met de andere kamers in het huis. In dit huis mag je ook geen hoogtevrees hebben!

Slaapkamer

De ouderlijke slaapkamer heeft een prachtig schuin dak waar veel licht door een dakraam binnen komt. De kamer straalt door het vele wit en combinatie met de warme houten vloer een enorme rust uit. En door het wit knalt de prachtige ingebouwde kast de ruimte in.

Badkamer

Ook de badkamer krijgt een bak licht binnen door een enorm dakraam. Wat verder opvalt in deze ruimte is dat de ontwerpers hebben gekozen voor dezelfde tegel op de vloer en de muur. In veel gevallen zou dit benauwend kunnen werken maar hier is dat niet het geval.

Dit Victoriaanse huis is de ultieme combinatie van het karakter van een oud huis met de mogelijkheden van de hedendaagse architectuur. Sfeer, stijl en comfort komen hier perfect samen.

Vind jij deze renovatie geslaagd? Laat hieronder je comment achter.
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa: moderne Huizen door Lab32 architecten

Hulp nodig bij uw woonproject? Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!