Een schitterende uitbreiding van een oud huis | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3644:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Een schitterende uitbreiding van een oud huis

Johan van Dijk Johan van Dijk
St Paul Street Minimalistische gangen, hallen & trappenhuizen van Ciarcelluti Mathers Architecture Minimalistisch
Loading admin actions …

Een oud Victoriaans huis ergens in het Verenigd Koninkrijk. Zoals vaker bij dit type woning, zie je dat het oorspronkelijke woonoppervlakte niet groot genoeg was. Als je op dezelfde plek wilt blijven wonen, is uitbreiden dan de enige oplossing. In dit geval moest de tuin daarvoor grotendeels opgeofferd worden, maar als je ziet wat de bewoners er voor terug gekregen hebben, dan is dat helemaal zo erg niet. De experts van Ciarcelluti Mathers Architecture uit Londen hebben dit fraaie ontwerp voor hun rekening genomen. We laten je met veel plezier het resultaat van hun plannen zien!

Oud en nieuw

Oud en nieuw kunnen niet beter in één beeld gebracht worden dan hier. Wat een ontzettend leuke combinatie vormen het oude huis en de nieuwe uitbreiding! Oog voor detail en een fantastische afwerking staan centraal in deze uitbouw. En dat de tuin daarvoor grotendeels moest verdwijnen is helemaal niet erg, er is iets schitterends voor in de plek gekomen.

Intiem dakterras

Het dak van de uitbouw is meer dan een dak alleen: er is een schitterend en vooral intiem dakterras te vinden. Een heerlijk beschut plekje waar je een enkele zonnestraal al voldoende kan verwarmen. Erg fijn ook dat dit dakterras in het verlengde van de keuken ligt: eten en drinken zijn op die manier altijd voor handen. Dat maakt dit natuurlijk de ideale plek om samen met je gezin te genieten van mooi weer, maar ook het uitnodigen van andere familie en vrienden zal elke keer weer tot een feestelijke aangelegenheid leiden.

Nog een keer oud en nieuw!

Op de eerste foto was de fraaie combinatie van oud en nieuw al te zien, maar dit schitterende doorkijkje brengt het nog beter in beeld. Je ziet het moderne interieur heel erg mooi, maar dit authentieke raam doet je toch ook zeker watertanden. Deze combinatie moet zeker weten vaker toegepast worden!

Modern en minimalistisch

Als je deze keuken ziet hoef je niet lang na te denken welke stijlen als inspiratiebron zijn gebruik. Overduidelijke zijn de moderne en minimalistische stijl hier te herkennen. En dat past heel erg goed bij de architectuur die we aan de buitenkant ook al gezien hebben. Dit is eigenlijk een relatief eenvoudige keuken, maar aan comfort en ruimte ontbreekt het niet. Neem alleen al de grote hoeveelheid keukenkastjes die de bewoners tot hun beschikking hebben. En een dubbele oven is daarbij ook erg belangrijk: ga maar lekker bakken en braden!

Inspirerend trappenhuis

Waar de meeste uitbreidingen beperkt blijven tot alleen de begane grond of hooguit één extra verdieping, zijn hier maar liefst drie verdiepingen te vinden. Meerdere verdiepingen betekent automatisch ook meerdere trappen. Er is voor gekozen om deze trappen boven elkaar te plaatsen, maar ze wel allebei hun eigen specifieke uiterlijk te geven. Dat maakt het beeld er alleen nog maar dynamischer op! En daarmee zie je ook gelijk het eclectische gehalte van dit inspirerende trappenhuis: modern en minimalistisch met een vleugje industriële en rustieke toevoegingen.

Chique badkamer

Ben je op zoek naar een chique badkamer? Dit moet dan voor jou het ideale voorbeeld zijn! En dat een chique badkamer niet zo groot hoeft te zijn, valt hier direct op. In een betrekkelijk kleine ruimte zijn een gecombineerd ligbad en douche te vinden, samen met een toilet en een wastafel. Een dakraam en mooie kunstverlichting zorgen er voor dat je hier elk moment van de dag optimaal in een lichte ruimte je lekker op kunt frissen. Niet verkeerd lijkt ons zo!

Wil je meer inspiratie op gaan doen op het gebied van moderne uitbreidingen bij oude huizen? Deze interessante woning mag je dan ook zeker niet missen!

Wat vind jij van dit project? We horen het graag!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!