Fabuleus mediterraans familieappartement | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3654:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Fabuleus mediterraans familieappartement

Stoa. Stoa.
Moderne woonkamers van OW ARQUITECTOS lda | simplicity works Modern
Loading admin actions …

Gelegen aan de westkant van de stad Lissabon, treffen we een bijzonder transformatieproject van een appartement dat is ontworpen in de jaren zestig. Het was hoogtijd om de woning een moderne behuizing te geven. Dit huis bewijst dat je verouderde ruimten kunt omtoveren tot een hedendaags familiehuis, zonder afbreuk te doen aan de architectonische identiteit van een historisch gebouw. Het bureau, dat verantwoordelijk is voor het project, heeft de wens om ruimtes naar de wensen van hun klanten in te richten, dit alles om hun een hoger niveau van wooncomfort te geven. We hebben het over W Architects, opgericht in 2005, een bureau dat sinds die tijd al vele hoogstaande projecten heeft afgeleverd. Vandaag gaan we een kijkje nemen in een ideaal familieappartement. Zo hebben we de mogelijkheid om zelf inspiratie op te doen voor ons eigen project. Kijk met ons mee en be creative!

Helder

De woning is gelegen in Restelo en heeft alle kenmerken van een traditioneel familiehuis. De ruimte was voldoende, maar de inrichting was sleets. Daarom moest er nodig wat veranderen. We tellen drie ingangen die tot het appartement leiden, een kamer voor een interne dienstbode, ruime kamers en iets minder grote. Een perfecte woning voor een jong gezin zou je zeggen. Dat is ook wel zo, maar die inrichting, die was toch echt versleten. Gelukkig behoorde een update tot de opties. We zien hier al de indrukwekkende resultaten: veel helder wit, handige wandkasten en een huiselijke houtvloer.

Diverse kamers

De woning is van oudsher opgedeeld geweest in verschillende kamers, deze indeling is ook tijdens de renovatie behouden. Het kantoor, speelkamer en woonkamer zijn van elkaar gescheiden en zijn via de gang te bereiken. Deze gang heeft een minimalistische indeling waar we ook weer de warme houtvloer als tegenwicht vinden. Let ook op het daglicht dat langs het plafond de gang binnenstroomt. Een mooi gezicht en een bijzonder ecologische oplossing voor het verlichtingsvraagstuk in de gang. Zo hoef je maar weinig kunstlicht te gebruiken. Met een expert realiseer je snel je ideale interieur.

Woonkamer

Deze kamer heeft een klassieke look, maar dan wel met een moderne twist de heldere wanden en plafond, die smetteloos wit zijn, zijn onderhand een vertrouwd gezicht. Ook de houtvloer is weer van de partij, waarmee de kamer zijn Scandinavische looks krijgt. De piano tegen de wand is de plek waar de bewoners hun liefde voor de muziek tot uiting kunnen brengen. Let ook even op de lichtblauwe bank, een heerlijke plek om te ontspannen naar een dag van noeste arbeid.

Keuken

In deze kamer zien we twee niveaus samengebracht, namelijk de keuken en de eetkamer. We zien een moderne ontwerptrant die vooral wordt gedragen door de minimalistische vormgeving. De donkere vloer, de smetteloze wanden en meubels vormen de juiste ingrediënten voor een eigentijdse sfeer. Let ook op de industriële koelkast op de achtergrond, dit model is ontstaan in Amerika, maar heeft de laatste jaren ook Europa veroverd. Bij het raam, de juiste plek, staat de eettafel, zodat je kunt genieten van het morgenlicht als je aan het ontbijt zit. Er is natuurlijk altijd een hechte relatie tussen de eettafel en de keuken, in deze ruimte wordt deze link wel heel hecht.

Badkamer

Een moderne woning kan niet zonder een schitterende badkamer. Voor veel mensen is dit de plek waar ze hun ontspanning zoeken en schoonheidsrituelen uitvoeren. Deze badkamer heeft enkele bijzondere elementen, zo is de wastafel uitgevoerd in schitterend Lioz-marmer. De wastafel is afkomstig uit een ander appartement van de bewoners, ze waren er zozeer aan gehecht dat ze er geen afstand van wilden doen. Deze wastafel doorbreekt in feite de monotonie van het wit, terwijl hij wel bijdraagt aan de minimalistische ontwerptaal.

Werkkamer

Een beetje woning heeft een thuiskantoor of studiekamer, daarom werd deze kamer, door de bewoners zelf ontworpen, gerealiseerd. Volstrekt niet overbodig, want zij zijn tenslotte degenen die er in moeten werken. Een van de bewoners werkt thuis, dus is er dagelijks in te vinden. Het kleurenpalet is een concept dat we vaker in de woningen tegen zijn gekomen, dit zorgt voor de nodige eenheid in de woning. Toch is er binnen dit schema de mogelijkheid om te variëren. Zo zien we in elke kamer eigenzinnige elementen die een geheel eigen karakter geven aan de individuele kamers. In deze werkkamer zien we bijvoorbeeld de bijzondere hanglamp, of het wandbureau. Een prima plek om te lekker te werken!

Kinderkamer

Ook de kinderen hebben een eigen kamer, want we hebben het natuurlijk over een familiehuis. Het rode kleed op de blanke vloer wordt ervaren als een color boost. De boekenkast geeft ruimte om kinderspeeltjes en plezierige boeken neer te zetten. Een even handige als sfeervolle oplossing voor het opbergvraagstuk. De kamer is ruim, daardoor is er zelfs ruimte om een voetbaltafel neer te zetten. Het bureau aan de wand past bij het algemene woonconcept van de woning. Hier kan het huiswerk gemaakt worden, maar er kan ook leuk aan geschreven of getekend worden. Meer mooie ideeën voor je kinderkamer kun je hier opdoen!

Helder en authentiek

Het meest interessante aan dit project is de manier waarop het team van architecten de oorspronkelijke identiteit van het appartement behouden heeft. Natuurlijk zijn er verschillende moderne toevoegingen en aanpassingen gedaan aan de woning, maar de sfeer is gelijk gebleven. De grootste verandering is de lichtheid van de woning, deze is toegenomen. Het ingetogen kleurenschema heeft een Scandinavische vibe, terwijl dit juist de mogelijkheid biedt om te experimenteren met fleurige kunst en meubels. In deze woning wordt je uitgenodigd om creatief te zijn. Doe de nodige inspiratie op! 

Hier vind je de nieuwste ideeën en trends voor textiel!

Wat vind je van deze woning? Laat een reactie achter bij de comments!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!