6 inspirerende voorbeelden van ruimtebesparende schoenenrekken

Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.

6 inspirerende voorbeelden van ruimtebesparende schoenenrekken

Roxanne Latupella Roxanne Latupella
  door HOME Schlafen & Wohnen GmbH
Loading admin actions …

Heb jij moeite met het vinden van de juiste oplossing om je schoenen op te bergen? Dan ben je bij dit Ideabook helemaal aan het juiste adres! Of je nu veel of weinig schoenen hebt, het kan altijd lastig zijn om ze op een nette manier uit het zicht op te bergen. Vaak worden op een rij in de hal gezet of simpelweg onder in je kast weggemoffeld. Maar wat als je dit anders aan wilt pakken? Misschien wil je je pareltjes juist wel tentoonstellen?

In dit Ideabook vind je een aantal handige en slimme ideeën voor het stijlvol opbergen van je schoenen. Sommige opbergoplossingen zou je misschien zelf kunnen namaken, voor andere is de hulp van een professional misschien vereist. Laat je vooral inspireren door onderstaande voorbeelden. We hopen je in ieder geval een eindje op weg te helpen!

Kijk mee en oordeel zelf! 

Boxen, maar dan anders

 Gang, hal & trappenhuis door ka'em

Hoe leuk zijn deze boxen aan de muur?! Het leuke aan dit schoenenrek is dat hij nauwelijks ruimte in beslag neemt, ideaal dus voor kleine of smalle ruimtes. Deze bijzondere opbergmogelijkheid voor je schoenen lijkt te bestaan uit afzonderlijk aan de muur bevestigde boxen, maar niets is minder waar! De losse boxen zijn allemaal bevestigd aan een wandpaneel, hierdoor is het ophangen van dit element dus zo gedaan! 

Nu je weet hoe dit schoenenrek in elkaar zet is het trouwens ook niet heel moeilijk om hem na te maken. Het bijkomende voordeel is dan dat je hem op maat kunt maken voor jouw woning. Werk net als bovenstaande foto in de breedte of pak het juist anders aan en maak gebruik van de beschikbare hoogte! Je kunt er zelfs nog voor kiezen om hem een opvallende kleur te geven! Het enige dat je nodig hebt is voldoende hout, materiaal om hem aan de wand te bevestigen, verf en wat creativiteit! Durf jij het aan? 

Als onderdeel van je inloopkast

Op bovenstaande foto zien we dat er gekozen is om de schoenen op te bergen in de inloopkast samen met de kleding en accessoires. Dit is natuurlijk een ideale optie voor wanneer je alles graag binnen handbereik wilt hebben. Dit is wel zo handig bij het uitkiezen van je outfit! In deze kast is gekozen om de platte schoenen en sandalen op te bergen op planken, en de laarzen door middel van clips en haken overeind te laten staan door ze op te hangen aan een roede. Erg handig! Je zou ook kunnen kiezen om ze in goede vorm en staat te houden door als alternatief te gaan voor schoenenspanners, de keuze is aan jou! 

Bevindt jouw schoenenrek of kast zich in de buurt van je inloopkast? Sorteer ze dan op kleur en/of soort, op deze manier houd je overzicht en zie je in één oogopslag wat de beste optie voor jouw look is. 

Een inloopkast voor schoenen

Een inloopkast alleen voor schoenen? Yes, please! Ben jij in het bezit van een enorme schoenen collectie? Dan is dit wellicht iets voor jou! Dit idee is prima uit te voeren wanneer je nog extra ruimte over hebt, denk bijvoorbeeld aan een kleine kamer, zolder of misschien zelfs een kelder of souterrain. Op bovenstaande foto zie je een mooie kast voor schoenen die hoogstwaarschijnlijk gecreëerd is op zolder, aan het schuine dak te zien. Ook hier zien we dat er gekozen is om de laarzen aan een hangroede op te hangen! Door alles van de grond te houden kun je de ruimte bovendien ook nog gemakkelijk schoon houden, ook niet geheel onbelangrijk. 

Meer inloopkasten of kleedruimtes zien? Bekijk dan zeker ook nog even deze foto's. Wie weet krijg je nog meer inspiratie door de foto's die je daar tegen komt! 

Verborgen onder de trap

 Gang, hal & trappenhuis door Fraher Architects Ltd
Fraher Architects Ltd

Storage under stairs

Fraher Architects Ltd

De ruimte onder de trap is vaak lastig in te richten, maar vaak kun je er zoveel meer mee dan je in de eerste instantie denkt! Neem nou het voorbeeld op bovenstaande foto: op een slimme manier is hier verborgen opbergruimte voor schoenen gecreëerd! Dit schoenenrek heeft maar liefst drie 'etages' die een hoogte van zo'n vier traptreden in beslag neemt. Heb je meer schoenen? Dan zou er zelfs nog voor kunnen kiezen om hem nog hoger te maken! Dit voorbeeld laat nogmaals zien dat op maat gemaakte opbergmogelijkheden lastige ruimtes vaak optimaal kunnen indelen. 

Ben jij van plan om je trap een makeover te geven? Neem dan zeker ook nog even een kijkje in dit Ideabook, het staat vol inspirerende voorbeelden om je trap net dat beetje meer aandacht te geven! 

Planken aan de muur

Een schoenenrek in de vorm van planken aan de muur is bijna voor iedere woning geschikt. Het grote voordeel is namelijk dat je deze oplossing gepast kan maken voor iedere hoeveelheid schoenen en voor iedere beschikbare ruimte of hoogte. Ook kun je wat betreft het design alle kanten op gaan! Neem bijvoorbeeld het schoenenrek op bovenstaande foto! Dit op maat gemaakte design past perfect in deze hoek van de ruimte. Dit idee is prima thuis te kopiëren; ontwerp van tevoren het gepaste design en daarna kun je heerlijk aan de slag. Door middel van juiste verlichting maak je van deze opbergoplossing ook nog eens een mooie eyecatcher. Zie je dat er bij dit schoenenrek spots in de planken zijn gemaakt? Wij zijn fan! 

Een innovatief schoenenrek

 Gang, hal & trappenhuis door Maze Interior

We sluiten dit Ideabook af met een uniek schoenenrek met een moderne en minimalistische uitstraling. Eigenlijk is het een variant op de normale planken die we eerder in dit artikel al voorbij zagen komen. Kies voor de zwarte variant op een witte muur, of de witte variant op een donkere muur, als je wilt gaan voor contrast. Wit op wit doet het ook altijd erg goed, met name in een minimalistisch of Scandinavisch interieur! 

We hopen dat je ook deze keer weer hebt genoten van alle ideeën en inspirerende voorbeelden. Hopelijk hebben we je dan ook een eindje op weg kunnen helpen bij het kiezen en creëren van de meest geschikte opbergmogelijkheid voor schoenen in jouw huis! 

Welke van bovenstaande voorbeelden is jouw favoriet?
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa:  Huizen door Lab32 architecten

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!