Met deze 6 tips is jouw woning heel snel verkocht! | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3644:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Met deze 6 tips is jouw woning heel snel verkocht!

Marjolein Leenstra Marjolein Leenstra
Moderne huizen van Helliwell + Smith • Blue Sky Architecture Modern
Loading admin actions …

Je wilt je huis graag verkopen? De spelregels zijn daarbij wat veranderd. Kopers zijn kritisch en kijken naar elk detail en dus is het belangrijk om je huis op goede wijze voor te bereiden op de verkoop. En wanneer je je huis nog niet direct gaat verkopen kan het handig zijn om alvast even mee te lezen want veel details hebben betrekking op goed en regelmatig onderhoud. Vandaag presenteren we 6 manieren om je huis sneller te verkopen. Bedenk daarbij dat de goede voorbereiding grote financiële resultaten kan opleveren!

1. Word niet te persoonlijk

Je wilt graag dat je huis er mooi, gezellig en knus uitziet, maar je wilt voorkomen dat kopers zichzelf er niet in kunnen zien wonen. Haal daarom persoonlijke voorwerpen weg en vooral uit de slaapkamer. Familie-kiekjes, de schilderijen van je kind en je persoonlijke make-up spullen berg je even op. Kopers moeten namelijk vooral zichzelf in jouw woning kunnen voorstellen en dat gaat beter zonder persoonlijke voorwerpen. Tip: Schilder je interieur in lichte tinten en plaats beddengoed in een effen neutrale kleur op je bed. Hoe rustiger en leger je huis, deste beter!

2. Zorg ervoor dat je badkamer functioneel is

Ook de badkamer is een zeer belangrijke ruimte dus zorg vooral dat deze er crispy fris uitziet. Vervang lelijke kitranden en geef je badkamer (en de voegen) een goede schrobbeurt zodat hij mooi blinkt. Haal ook hier alle overbodige spullen weg en plaats alleen wat mooie accessoires die sfeer toevoegen. Een fraaie groene plant in een mooie houten pot zal ook zeker sfeer toevoegen!

3. Organiseer je woonkamer

Je woonkamer moet er netjes en georganiseerd uitzien hoeveel bewoners je huis ook heeft. Zorg ervoor dat alles op de juiste plek ligt. Ook hier haal je weer zoveel mogelijk weg en plaats je alleen die paar fraaie design accessoires en natuurlijk een grote bos verse bloemen. Tip: geef de vloeren een goede reiniging zodat ze blinken en verwijder ook vlekken van je muren! Soms is het ook een goed idee om wat meubels te verwijderen zodat de woonkamer ruimtelijker lijkt. En fris gewassen ramen natuurlijk! Soms kan ook de muren sausen of een fraaie accentmuur in een kleur een goed idee zijn.

4. Maak je keuken tot blikvanger

De keuken is het hart van je huis dus zorg ervoor dat deze er op en top uitziet zodat deze een fantastische indruk maakt op de kopers. Zorg ervoor dat je alle overbodige spullen verwijderd uit je keuken en tijdelijk opslaat zodat de ruimte er leeg en ruimtelijk uitziet. Wanneer je een keukeneiland hebt of de mogelijkheid om er een te plaatsen dan zal dit de waarde van je huis direct doen stijgen. Repareer kapotte onderdelen of kastjes, lekkende kranen of afgebladderde verf. En plaats een mooi groot boeket met verse bloemen!

5. Vergeet de buitenkant niet

De buitenkant zorgt voor die allerbelangrijkste eerste indruk en dus moet deze er gezellig mooi en schoon uitzien! Veeg de bladeren weg, hang een bloeiende hangplant op en plaats wat bloeiende planten in een pot. Er is in bijna elk seizoen wel iets fraais te vinden voor in een pot. Plaats ook mooie sfeerverlichting om de entree te verlichten en zorg dat alles blinkend schoon is! Schilderwerk is iets waar veel kopers op letten dus zorg ervoor dat de kozijnen niet rotten en dat ze recentelijk geschilderd zijn. Dat geldt ook aan de binnenkant van je huis dus zorg ervoor dat alles goed in de verf zit en alle details op orde zijn.

6. Schakel een expert in

Los van eventueel achterstallig onderhoud is reinigen en ervoor zorgen dat er voldoende daglicht en zon naar binnen schijnt natuurlijk van zeer groot belang bij de verkoop van een huis. Haal dus de gordijnen of luxaflex en alles uit de vensterbank weg en maak je huis grondig schoon nog voordat je met een makelaar gaat praten over de mogelijkheden om je huis te verkopen. Wil je graag weten wat je beter ook nog kunt verwijderen uit je huis? Lees dan ook even dit artikel.

Waardevolle tips om je huis sneller te verkopen!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!