Een duurzaam familiehuis met een trendy inrichting

TILL BEHNE TILL BEHNE
Google+
Loading admin actions …

Dit prachtige duurzame huis in een heerlijke groene omgeving is het werk van het Duitse architectenbureau Cubus Projekt. Het combineert een natuurlijke look met een hippe en moderne inrichting. De hedendaagse vormen van het huis worden versterkt door de houten panelen die aan de buitenkant zijn aangebracht en de grote ramen. Daardoor staat het huis nog meer in contact met zijn omgeving. Het grote houten buitendek en het dakterras laten de bewoner van dit huis nog meer van de natuurlijke omgeving ervaren. De ontwerpers hebben voor duurzaam gekozen door hout te gebruiken uit speciaal aangelegde bossen. Het hout is afgewerkt met een beschermende natuurlijke olie waardoor het huis nog beter past in deze prachtige groene omgeving. De panelen zijn op een speelse manier aangebracht en dus is het huis des te interessanter om naar te kijken.

Uniek

Door de bomen en al het andere groen ligt deze woning lekker beschut. Toch zien we hier en daar een ander huis opdoemen. Maar meteen is duidelijk dat dit de meest bijzondere van het stel is. De ruimtes zijn als blokken op elkaar gestapeld, maar dan met een twist. Rechts zien we wat overlap en links is ruimte vrijgelaten voor het dakterras. Een ander mooi dakterras kan je in dit Ideabook bekijken.

Eetkamer

Eenmaal binnen zien we een zeer ruime eetkamer die door een simpel wandje is gescheiden van de woonkamer. Aan beide kanten van de wand is een doorgang waardoor de twee ruimtes wel verbonden zijn. In de muur is een open haar die van beide kanten te bewonderen is. De eetkamer heeft een enorme glazen schuifdeur die een fraai uitzicht op de tuin biedt. Bij het juiste weer gaan de deuren open en kan er buiten gegeten worden aan de simpele maar stijlvolle buitentafel.

Keuken

Deze ultramoderne keuken is een genot om naar te kijken. Strak, greeploos maar met ruimte voor gezellige details en zicht op de groene buitenruimte. Doordat de houten vloer uit de woonkamer doorloopt, wordt het een geheel en is het wit van de keuken aangenaam geneutraliseerd. Meer prachtige keuken bekijken? Dat kan hier!

Oog voor detail

Een hal of een trap zijn doorgaans niet de plekken waar het meeste aandacht aan wordt besteed. We zien hier dat een klein detail de boel al flink kan opfleuren. De houten trap en trapleuning passen prachtig bij de witte muren, maar de twee boompjes beneden – in lijn met de trapleuning en op een houten vlonder – maken het verschil. Overigens doen familiefoto’s het ook altijd goed langs de trap.

Kinderkamer

Op de bovenste verdieping van dit huis vinden we nog een werkkamer en deze kinderkamer. De kamer grenst aan het dakterras en heeft daardoor een fantastisch uitzicht. Met details als deze rode schommelstoel en de tekeningen aan de muur heeft het de perfecte zachte uitstraling.

Slaapkamer

Dankzij de grote ramen hebben eigenlijk alle kamers een te gek uitzicht. Het raam is praktisch van de grond tot het plafond, maar door de slimme opstelling van het bed is de inkijk minimaal. De houten vloer en de bomenprint van het behang geven deze kamer een prettig uitstraling.

Badkamer

De ruime badkamer is van alle gemakken voorzien. Een aparte douche, een vrijstaand bad, ja zelfs een urinoir voor de mannen die niet zittend kunnen plassen. Met kleine details als de mozaïektegel in de douche, de subtiele houten ombouw van het bad en het bruine rolgordijn boven het grote raam met uitzicht op de tuin wordt zelfs de badkamer een plek waar je langer dan nodig wil blijven. Ook zo'n mooie badkamer? Deze professionals helpen je graag.

Duurzaam

Al met al is dit prachtige duurzame huis in deze natuurlijke omgeving een lust voor het oog. Tel daar de hippe en moderne inrichting bij op en je hebt niets minder dan een droomhuis.

Wat vind jij van deze combinatie van natuur en moderne inrichting? Laat hieronder je comment achter.
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa: moderne Huizen door Lab32 architecten

Hulp nodig bij uw woonproject? Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!