Weinig ruimte voor een tuin? Zo maak je er toch iets moois van! | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3644:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Weinig ruimte voor een tuin? Zo maak je er toch iets moois van!

Carla Wilhelm Carla Wilhelm
Moderne tuinen van Jardines Paisajismo Y Decoraciones Elyflor Modern
Loading admin actions …

Tuinieren is een prachtige hobby met grote voordelen. Niet alleen is bewegen goed, maar ook is het wetenschappelijk bewezen dat werken in de tuin stress verlagend is. Helaas heeft niet iedereen voldoende plek voor een grote tuin met prachtige bloemen en weelderige struiken. Vooral in de steden moeten we de ruimte met steeds meer mensen delen. Toch is het niet nodig om onze wens naar een groene oase volledig te laten vallen. Een groene buitenruimte kun je overal creëren. Op je balkon, in een kleine binnenplaats, op het garagepad of een ongebruikte muur.

Deze 12 ideeën geven je vast op de een of andere manier inspiratie voor je eigen persoonlijke groene idylle.

1. Potplanten voor het balkon

Planten in potten staan overal prachtig. Het maakt niet uit of je een kleine tuin hebt, een balkon of een dakterras. Met grote plantenbakken als op de foto kun je naar hartenlust variëren met planten in alle soorten en maten. 

Vind je het moeilijk om je kleine tuin in te richten met potten of grote platenbakken, vraag een van onze professionals om advies

2. Slim gebruik maken van de ruimte

modern  door TreeSaurus, Modern Massief hout Bont
TreeSaurus

Bicycle storage

TreeSaurus

Als je weinig ruimte hebt moet je creatief zijn! Kijk eens goed naar alle onbenutte plekken in je tuin en kijk of je hier nog iets in kwijt kan. Dit kan een plek voor fietsen zijn als in dit voorbeeld. De deur schuif je open en op het dak maak je een groene oase.

3. Bonsai

Bonsai is een traditionele Japanse kunstvorm die zo’n 1000 jaar terug gaat. Bonsai betekent in het Japans letterlijk 'boom in pot'. Werken met Bonsai bomen helpt tegen stress en het mooie is:  een bonsai is zo klein dat hij makkelijk overal past.

4. Upcycling is de trend

Als je geen tuin hebt, moet je zoeken naar alternatieve ideeën. Heel leuk zijn oude meubels. Je verandert ze zo in een mooie plantenbak. Een leuk idee als je op grote hoogte in de stad tuiniert!

5. Urban Gardening

Heb je nauwelijks ruimte om te tuinieren. Kijk dan ook eens of je met je planten de hoogte in kunt. Muren zijn meestal erg saai en bieden een geweldige mogelijkheid voor groen. Met eenvoudige materialen zoals een pallet bereik je al een mooi resultaat. Vul de gaten met potgrond en zorg voor een goede ondergrond van de bodem. Een fantastische plek voor kruiden bloemen en groente.

6. Mini-border met lage struiken

Heb je alleen maar plek voor een kleine border? Maak dan alleen gebruik van kleine planten! Struiken en bloemen die niet hard groeien passen prima op zo'n kleine plek. Combineer de planten met een aantal kleine steentjes.

7. Plantenpotten

modern  door homify, Modern
homify

Black Wicker Chair

homify

Natuurlijk moeten we kleine plantenpotten niet vergeten. De potten zijn tegenwoordig niet alleen handig om planten in kwijt te kunnen maar zien er ook nog eens prachtig uit. Leuk voor op de tafel of op de grond.

8. Hangplanten

modern  door SATIVA, Modern

Als je echt heel weinig ruimte hebt, hang dan planten op aan het plafond. Zo creëer je op een makkelijke manier een heel idyllische sfeer. Beplant ze met zomerbloemen, heerlijk zoete aardbeien of andere vruchten.

9. Hoeken en nissen

Zelfs de kleinste hoek kun je veranderen in een tuin. In deze hoek hebben de bewoners met bamboetakken en mooie groenblijvende planten een bijzonder sfeer gecreëerd. Tip. Vangt een plek weinig zon, zorg dan voor planten die tegen schaduw kunnen.

10. Levende muur

Voor deze groene muur heb je waarschijnlijk de hulp van een professionals nodig, maar dan heb je ook iets heel unieks. Mooi is het contrast tussen de witte muur en de weelderige groene beplanting.

Kijk ook eens in dit Ideabook voor meer goede ideeën voor je eigen verticale tuin.

11. Terrariums

Bespoke Aztec Terrarium Installation Moderne exhibitieruimten van The Urban Botanist Modern
The Urban Botanist

Bespoke Aztec Terrarium Installation

The Urban Botanist

Terraria zijn op zichzelf staande ecosystemen in miniatuur kassen. Hier kun je planten in laten groeien en elke dag kijken naar de schoonheid van de natuur.

12 Binnentuinen

We eindigen deze verzameling ideeën met een eethoek in een binnenruimte. Door de grote boom lijkt et alsof je buiten zit. Het is een bijna sprookjesachtige omgeving.

Welk idee ga jij gebruiken? Laat het ons hieronder weten!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!