Vanbinnen en vanbuiten een schitterende moderne villa | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Vanbinnen en vanbuiten een schitterende moderne villa

Johan van Dijk Johan van Dijk
van CONTAMINAR
Loading admin actions …

Even rondneuzen op homify heeft je vast één ding heel erg duidelijk gemaakt: architecten zijn vaak ware kunstenaars! Dit geldt trouwens ook voor interieurarchitecten en designers, ze zorgen er samen voor dat een huis vanbinnen en vanbuiten een waar kunstwerk wordt. Zo’n bijzonder kunstwerk zien we ook hier. Het gaat om een vakantiewoning in de Portugese heuvels. De locatie zelf is erg mooi landelijk gelegen en er is voor gekozen om het huis zo vorm te geven dat het perfect past in het landschap, maar tegelijkertijd ook heel erg modern is.

Eenheid met de omgeving

In de inleiding werd al verklapt dat deze woning prachtig in het landschap wordt opgenomen. Dat zal je waarschijnlijk zelf ook als eerste opvallen. Maar het gaat in dat geval wel om de eerste oogopslag: als je verder kijkt dan zie je een zeer modern en strak vormgegeven bungalowachtige villa. Dit huis is ontworpen met het doel om twee gezinnen te kunnen huisvesten. Daarom is er voor gekozen een centraal middengedeelte te maken met aan beide kanten een aparte vleugel voor elk van de beide gezinnen. Een ideale oplossing om een riante vakantiewoning op die manier te kunnen delen!

Uniek aanrecht

Heb je ooit zo’n bijzondere keuken als deze gezien? De opdrachtgevers van dit project zijn zonder enige twijfel liefhebbers van design en moderne architectuur. Dit zeer bijzondere aanrecht maakt deel uit van de gemeenschappelijke ruimte en je kunt hier dan ook me gemak voor een groot gezelschap aan het koken gaan. Gelijk in het verlengde van dit enorme kookeiland staat een grote eettafel. Dit is een leuke plek om samen van een heerlijke maaltijd te genieten als het terras daarvoor minder geschikt is. Maar nog leuker is het om hier ’s avonds met je familie en vrienden spelletjes te kunnen spelen of onder het genot van een glas wijn een goed gesprek te voeren.

Heerlijke omgeving

Je ziet hier het prachtige landschap waarin het huis gelegen is. Hieruit blijkt ook hoe modern het huis van dichtbij er uit ziet. Bijzonder aan het ontwerp is dat er voor de bestrating voor het huis, die is met precies dezelfde stenen gemaakt als de overstekende rand van het huis. Wat verder opvalt, is dat die uitstekende stenen rand boven houten wanden gemetseld is. En ook aan energiezuinig gebruik van het huis is gedacht, enkele zonnepanelen naast het huis zorgen daarvoor.

Stijlvolle combinatie

De combinatie van deze slaapkamer en badkamer ziet er zeer elegant uit. Ook hier is weer een zeer strakke architectuur gebruikt. De ruimte is minimalistisch ingericht. Toch zijn er wel aangename details op te merken: het geel uit de badkamer komt weer terug in het beddengoed. Dit geldt ook voor het kleedje voor het bed. Bijzonder is verder dat de vloer in zowel de slaapkamer als de badkamer een verwijzing naar de kleuren van de bestrating voor het huis is. Vooral de badkamer blijft de aandacht trekken. De bijzondere wasbak zorgt daar ook zeker voor.

Uitzicht naar buiten

Vanuit een ander perspectief zien we de slaapkamer uit de vorige afbeelding nog eens. Hier valt op dat de ruimte niet zo heel erg groot is. Maar zeker voor een slaapkamer in een vakantiewoning is deze slaapkamer meer dan groot genoeg. Een mooie grote kastenwand is in de buitenmuur verwerkt. En uiteraard valt het mooie smalle en hoge raam op. Wat heerlijk om ’s ochtends met zo’n uitzicht de gordijnen op te kunnen doen! Ook de moeite van het vermelden waard is het niveauverschil in het plafond. In de keuken kon je dit ook zien: het geeft een leuke speelse twist aan dit moderne huis.

Wil je meer zien op het gebied van bijzondere vakantiehuizen? Hier vind je een ander schitterend voorbeeld.

Wat vind je van deze stijl? Laat een reactie achter bij de comments!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!