Voor en Na extra: 3 inspirerend verbouwde zolders | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3654:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Voor en Na extra: 3 inspirerend verbouwde zolders

Johan van Dijk Johan van Dijk
modern  door Olivier De Cubber - Architecture d'intérieur, design & décoration, Modern
Loading admin actions …

Een verloren zolderruimte in huis is eigenlijk heel erg zonde. Vaak zijn er meer dan voldoende mogelijkheden om er iets super leuks van te maken. De 3 volgende projecten vormen daarvan het levende bewijs! Uit het werk van verschillende experts kunnen we je zowel de oude als de nieuwe situatie laten zien.

1. Voor: kale ruimte

Dit is een zolder zoals vele zolders: een kale ruimte waar je rechtstreeks tegen het (geïsoleerde) dak aan kijkt. Een prima ruimte voor opslag, maar als je hier op andere manieren ook gebruik van wilt maken, dan mag er eerst wel een beetje verbouwd gaan worden. De bouwmaterialen op de foto verklappen dat daar dan ook al druk aan gewerkt wordt.

Na: charmante slaapkamer

De schoorsteen laat nog zien dat deze foto op precies hetzelfde punt is gemaakt als de vorige, maar verder herinnert niets meer aan de voormalige kale ruimte. Wat een charmante slaapkamer is het geworden! De dakramen zorgen voor een prachtige lichtinval en de schuine hoekjes zijn erg praktisch in gebruik genomen als kast. Erg sfeervol is dat de oude balken nog steeds schitterend zichtbaar zijn.

2. Voor: een verouderd geheel

Dit is nou zo’n typische zolderkamer waar al veel te lang geen enkele aandacht meer aan is besteed. Het oude behang laat zien dat dit een hopeloos verouderd geheel is. En als je dan toch de muren opnieuw wilt gaan bekleden, dan kun je de rest van de ruimte ook wel een beetje aan gaan pakken.

Na: gezellige slaapkamer

Met frisse nieuwe kleuren en een nieuwe inrichting is dit een erg gezellige slaapkamer geworden. Ideaal om als logeerkamer te gebruiken, maar waarom zou je er ook zelf als bewoner niet lekker van gaan genieten? Vooral de sfeer is erg opvallend: een heerlijke balans tussen modern en rustiek is hier gevonden.

Na: ook nog een badkamer!

Niet alleen de slaapkamer op deze zolder heeft een flinke make-over gekregen, er is ook nog eens een nieuwe badkamer ingericht. En als je dit ziet dan weet je wel zeker dat je vaak van dit zeer comfortabele bad gebruik gaat maken. Bovendien kun je hier ook nog eens voor een heerlijke douche terecht. Let ook hier even weer op de zeer fraaie combinatie van zowel moderne als rustieke elementen.

3. Voor: een grote puinhoop

De grote puinhoop die je op deze zolder kunt zien, geeft duidelijk aan dat er verandering in aantocht is. En dat is ook hier hard nodig, want deze zolder lijkt meer op de opnamelocatie van een horrorfilm in plaats van een leuke ruimte om te kunnen slapen.

Na: landelijke sfeer

Wat een groot verschil kun je hier zien! De landelijke sfeer is hier werkelijk waar fantastisch. Wat een leuk idee om de houten balken uit te breiden met een sierlijke steunende constructie. Je zou de boel hier misschien nog een klein beetje meer aan kunnen kleden, maar het begin is in ieder geval heel erg goed.

Na: ook een badkamer!

Ook op deze zolder is nu een badkamer te vinden. En die is misschien nog wel mooier dan de slaapkamer. De zolderbalken zijn ook hier op zeer sfeervolle wijze verwerkt in het ontwerp. Landelijk-rustiek en modern lopen hier naadloos in elkaar over. En daarmee heeft ook deze zolder weer een prachtige nieuwe bestemming gekregen. Denk maar vast na over wat je met jouw zolder wilt gaan doen, deze ideeën zijn een goed begin.

Ben je al helemaal enthousiast, maar wil je toch nog even op je gemak verder rondneuzen op het gebied van zolders die als slaapkamer of badkamer een herbestemming hebben gekregen? Neem dan ook hier even een kijkje!

Welke zolder vind jij het mooiste? We horen het graag! 
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!