11 super leuke ideeën voor je badkamer | homify

11 super leuke ideeën voor je badkamer

Johan van Dijk Johan van Dijk
CONTRACT SOLUTIONS Industriële badkamers
Loading admin actions …

De badkamer is naast je slaapkamer een van die plekken in je huis waar je behoefte hebt aan privacy en geborgenheid. Echt jouw eigen, persoonlijke plekje! Maar soms ontbreekt het je een beetje aan inspiratie om de badkamer verder te verfraaien. Met 11 super leuke ideeën van diverse experts willen we je verder op weg helpen.

1. Daglicht

Deze tip gaat helaas niet voor elke badkamer op, maar als het even kan dan is het erg belangrijk om het daglicht een grote rol in je badkamer te laten spelen. Dit zorgt automatisch al voor een heerlijk fris gevoel.

2. Een houten afscheidingswand

Word je er niet zo vrolijk van dat je tijdens het poetsen van je tanden steeds direct in de toiletpot kijkt? Het is dan een erg goed idee om een leuke houten afscheidingswand te plaatsen. Dit voorbeeld kan je zeker op ideeën brengen!

3. Planten in de badkamer

Planten in de badkamer kunnen een heerlijk fris en opbeurend gevoel geven. Je hoeft er alleen maar even voor naar het tuincentrum te gaan en in een mum van tijd is je badkamer heerlijk opgefleurd.

4. Een nieuwe vloer

Misschien is dit wel een ingreep die iets meer moeite kost om uit te voeren, maar een nieuwe vloer in je badkamer is wel een heel erg goed idee om de stijl en sfeer een hele andere draai te geven. Bovendien is het in heel veel gevallen ook mogelijk om een nieuwe vloer over de bestaande vloer te (laten) leggen.

5. Een extra grote douche

Maken jij en je partner er altijd ruzie over wie er ’s ochtends als eerste onder de douche mag? Met een extra grote douche met twee aparte douchekoppen is dat probleem verleden tijd! En de rest van deze luxe badkamer mag trouwens ook wel als inspiratiebron gebruikt worden.

6. Kunstlicht

Is het niet mogelijk om met daglicht een leuk effect te creëren? Met kunstlicht kun je dan uiteraard ook aan de slag gaan! Deze bonte combinatie van inspirerende lampen kun je zo als voorbeeld nemen.

7. Een witte badkamer

Een witte badkamer kan voor heel veel rust zorgen. Zelfs de kleinste sanitaire ruimte kun je er op deze manier ruim uit laten zien.

8. Natuurstenen wanden

Ben je op zoek naar een badkamer waar zowel de industriële loft als de rustieke stijl een flinke vinger in de pap hebben? Met natuurstenen wanden krijg je dat effect! Het lijkt op deze manier haast een soort van grot waar je op luxueuze wijze kunt baden.

9. Een stukje kale baksteen

Heb je geen zin dat je badkamer er in z’n geheel uitziet als een loft, maar wil je wel iets leuks met de originele bakstenen doen? Een stukje kale baksteen is dan de oplossing! De foto spreekt wat dat betreft eigenlijk voor zichzelf. En dat ziet er toch fantastisch uit!

10. Decoratie en accessoires

Sommige tips in deze lijst kun je niet zo maar in een handomdraai toepassen, maar met decoratie en accessoires kun je heel eenvoudig werken. En misschien is het dan wel een goed idee om de accessoires uit bijvoorbeeld de woonkamer ook in de badkamer weer terug te laten komen.

11. Een begroeide muur

Iedereen die van een natuurlijke badkamer houdt, kan genieten van dit bijna tropische geheel. Een begroeide muur geeft namelijk een fantastisch effect en geeft je elke keer weer het gevoel een beetje op vakantie te zijn. Een zeer inspirerende afsluiter van deze leuke lijst met ideeën!

Heb je nog niet genoeg gekregen van al deze badkamer tips? Deze lijst moet je dan ook zeker even (weer) gaan bekijken!

Welke tip spreekt jou het meeste aan? We zijn benieuwd!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Lab32 architecten Moderne huizen

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!