Voor en Na: van saaie jaren 50 woning naar modern huis | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3644:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Voor en Na: van saaie jaren 50 woning naar modern huis

Johan van Dijk Johan van Dijk
Moderne keukens van Gaus Architekten Modern
Loading admin actions …

Een saaie jaren 50 woning ergens in Duitsland. Weinig inspirerend zou je denken. Maar dan heb je er geen rekening mee gehouden dat de zeer creatieve architecten van Gaus & Knödler langs kunnen komen voor het maken van een mooi ontwerp. En in dit geval is daar een schitterend modern huis door ontstaan. Erg mooi aan de buitenkant om te zien, maar laten we ook vooral het interieur niet vergeten. We laten je dan ook niet langer in spanning en gaan snel een kijkje nemen bij dit bijzondere project.

Voor: oud en uitgeleefd

Het huis ziet er, zeker op deze foto, oud en uitgeleefd uit. In de oude toestand zou er op zich best wel iets leuks van te maken zijn, maar als je dan toch eenmaal bezig bent… Zoals het was kon het in ieder geval niet blijven. Het huis lijkt hier wel rijp voor de sloop. En gesloopt is er dan ook zeker, maar daarna is er ook vooral weer opgebouwd. Laten we snel eens gaan kijken naar dat resultaat.

Na: onherkenbaar veranderd

Kijken we naar hetzelfde huis of staat hier iets geheel nieuws? Het is dat je het weet, maar anders zou je denken dat dit een nieuwbouwwoning is. Toch kun je vooral in het achterste gedeelte van het huis nog zien dat dit de oude woning betreft. Maar hoe fantastisch is dit opgeknapt! Een geweldige uitbreiding aan de voorkant, in een landelijk-moderne stijl, heeft het woonoppervlakte flink vergroot en de tuin lijkt ook ineens groter dan die eerst was.

Na: open gevel

De gevel ziet er ter hoogte van de woonkamer hele erg open uit. En dat zorgt uiteraard voor een hele goede lichtinval. Verder kun je hier ook zien dat er een prachtig dakterras is ontstaan. Deze beide ruimtes gaan we zo nog beter bekijken. Zie je hier trouwens ook weer welk gedeelte van het huis nog origineel is?

Keuken en eetkamer

Licht is het sleutelwoord als je een kijkje gaat nemen in de keuken en eetkamer van het huis. Het daglicht komt je hier aan alle kanten tegemoet. Maar we zien natuurlijk meer dan dat. Een fantastische keuken die in z’n geheel uitgevoerd is als een eiland. En dat zorgt voor een fantastisch ruimtelijk effect. De moderne eethoek is achter het keukenblok te vinden. En wat voor bijzondere industrieel aandoende constructie zien we achter de eettafel staan?

Dubbele woonkamer

Wil je van je woonkamer een dubbele woonkamer maken? Hier zie je perfect hoe je dat kunt doen! Je hebt natuurlijk wel een beetje ruimte nodig, maar als je een kast in het midden kunt plaatsen, heb je gelijk een dubbele woonkamer te pakken. De industriële constructie die je al vanuit de keuken zag, betreft trouwens de open haard. Je kunt daarmee kiezen waar je wilt zitten. In het tv-gedeelte achter of juist lekker bij de open haard.

Hoekjes in de badkamer

Werken met hoekjes in de badkamer kan een ontzettend leuk effect geven. Je ziet dat hier heel erg mooi. Een aparte hoek voor het toilet en voor de douche zorgen dat je min of meer afgescheiden ruimtes hebt. En gelukkig is er ook nog genoeg ruimte voor een bad overgebleven.

Dakterras

We hadden je eerder al even gewezen op het dakterras en daar kunnen we voor het afscheid van dit huis ook nog even een kijkje nemen. Wat een heerlijk plekje en wat ook een mooi uitzicht. En wat vooral ook erg fijn is, is de privacy die je hebt als je gaat zonnebaden. Een prachtige kroon op dit vernieuwde huis!

Wil je een vergelijkbaar project bekijken? Dat kun je hier vinden!

Zie jij jezelf hier wel wonen? We zijn benieuwd!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!