Van onopvallend en gedateerd naar uniek en modern

Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.

Van onopvallend en gedateerd naar uniek en modern

Edwin Pesschier Edwin Pesschier
 Huizen door raumatmosphäre pantanella,
Loading admin actions …

Wanneer een oud gebouw zoals deze wordt gerenoveerd zijn de verwachtingen vaak hoog. Zullen de architecten in staat zijn om de oorspronkelijk charme van het gebouw te behouden? En weten zij de woning een moderne en eigentijdse inrichting te geven? In dit artikel laten we zien in hoeverre de experts van Pantanella daarin slaagden. 

Voor aanvang van de renovatie

Op deze foto krijgen we een beeld van de staat van het gebouw voor aanvang van de renovatie. Het gebouw dateert uit 1898. Dat betekende dat het gebouw niet alleen te maken had met achterstallig onderhoud maar dat ook de plattegrond en inrichting niet meer van deze tijd waren.

Aanbouw

De nieuwe gevel straalt in al zijn helderheid. De ramen werden vervangen en voorzien van nieuwe luiken. Om het totale oppervlakte van de woning te verhogen werd besloten tot het bouwen van een aanbouw, die we hier op de voorgrond kunnen zien. De aanbouw vormt een nieuwe verbinding tussen de woning en de tuin, die middels het terras bereikt kan worden.

Split-level

De woonkamer en eetruimte zijn verbonden met deze trap, die we midden in de woning vinden. De open haard aan de zijkant benadrukt deze overgang en zorgt ervoor dat de beiden ruimtes evenredig van warmte worden voorzien.

Woonkamer

Vanuit de woonkamer hebben de bewoners prachtig uitzicht op de tuin. Om het de bewoners zo comfortabel mogelijk te maken werd een ruime zithoek gecreëerd. De verschillende onderdelen kunnen los van elkaar verplaatst worden, al naar gelang de voorkeur. De houten vloer vormt niet alleen een mooi contrast met al het groen buiten, maar geeft de ruimte ook een aangename, warme sfeer. 

Moderne keuken

Ook in de keuken zorgen grote ramen voor veel lichtinval. Dankzij het reflecterende oppervlakte van het keukenblad schittert deze keuken in helderheid. De kleurrijke details en accessoires geven deze ruimte een gezellige sfeer, zoals bijvoorbeeld het schilderij rechts en de bloemen centraal op de foto.

Bijzondere trap

Om de eerste verdieping te bereiken neemt men deze bijzondere trap. Het slanke ontwerp van de trap wordt perfect gecompleteerd door de eenvoudige leuning en de glazen balustrade. Onder de trap is een handige opslagruimte verwerkt.

Kinderkamer

Op de bovenste verdieping treffen we deze kinderkamer aan. De oorspronkelijke, houten balken van het gebouw zijn bewaard gebleven en geven de kamers een speciaal karakter. In combinatie met de witte meubels resulteert dit in een gezellige kamer. 

Badkamer

Ook in de badkamer vormen een oud en nieuw een prachtige combinatie. De balken zorgen voor een bepaalde, rustieke charme, terwijl de afwerking en de rechthoekige vormgeving van de badkamermeubels juist zorgen voor een moderne uitstraling. 

Buiten

Niet alleen het interieur werd geactualiseerd, ook de buitenruimte van de woning werd onder handen genomen. Deze ruimte laat zich omringen door verschillende typen stenen die voor een enigszins mediterrane flair zorgen.

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa:  Huizen door Lab32 architecten,

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!