Modern wonen achter een bijzondere gevel | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3654:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Modern wonen achter een bijzondere gevel

Johan van Dijk Johan van Dijk
Moderne huizen van Planungsgruppe Korb GmbH Architekten & Ingenieure Modern
Loading admin actions …

Net als je denkt dat je alles op het gebied van architectuur al wel gezien hebt, kom je weer iets tegen wat je nooit had verwacht. En dat is bij dit huis dan ook precies het geval. Deze woning laat een beeld zien van bijzonder modern wonen achter een bijzondere gevel. Het Duitse architectenbureau Planungsgruppe Korb is verantwoordelijk geweest voor het ontwerp en heeft een heel erg oud concept op een hele bijzondere manier nieuw leven ingeblazen. Ben je benieuwd hoe dat er in de praktijk uit is komen te zien? Reis op de digitale wijze met ons mee om een kijkje te gaan nemen!

Een eerste blik

Met een eerste blik richten we onze pijlen op dit huis. Dit is nog niet de bijzondere gevel die we je graag willen laten zien, maar het geeft al wel vast een heel erg mooi beeld van de stijl waarin het huis is gebouwd en de prachtige omgeving waar het in gelegen is. Voor wat betreft het laatste hoeven we eigenlijk weinig aan de foto toe te voegen, je ziet al gelijk dat dit een prachtige plek is. Maar de stijl daar kunnen we al wel vast iets over kwijt: een hele fraaie combinatie tussen moderne en landelijk-rustieke elementen is zichtbaar. Erg fraai is daarbij ook de carport.

Vakwerk in een nieuw jasje

Ken je van die hele oude huizen met prachtig vakwerk? Deze woningen met houten balken en daartussen pleisterwerk kom je nog wel eens in het zuiden of oosten van Nederland tegen, maar in onder andere Duitsland en Oostenrijk zijn ze nog volop te vinden. Bij dit huis is het vakwerk niet in de muren zelf verwerkt, maar is er een houten constructie voor de voorgevel verrezen. En dat zorgt voor een nieuwe uitvinding voor een oud concept! Die houten balken zijn daarbij heel erg geschikt om met planten te laten begroeien.

Bijzonder interieur

De buitenkant mag dan iets aparts en unieks laten zien, dat neemt niet weg dat er ook een erg bijzonder interieur te vinden is. De balans tussen rustiek en modern komt hier met een industrieel tintje weer tevoorschijn. Vooral de bijzondere open haard is daarbij een blikvanger van formaat, maar dat geldt ook zeker voor de bijzonder betimmerde wand en dito plafond. En het ziet er trouwens ook wel erg aantrekkelijk uit om op die luie stoel lekker bij de warme haard te gaan zitten met een boek. 

Uitzicht en kunst

De bewoners waren ten tijde van het maken van de foto’s nog niet klaar met het inrichten van het huis, maar dat kunst hier een belangrijke plek in gaat nemen, is nu al duidelijk. Het leuke is daarbij dat het raam ook wel een schilderij lijkt. Een prachtig uitzicht op de omgeving zorgt voor een kunstwerk dat er elke dag weer anders uit komt te zien. En je kunt hiervandaan ook heel goed zien dat het ‘vakwerk’ voor de gevel ter plekke van het raam onderbroken is zodat je vanuit de woonkamer perfect naar buiten kunt kijken.

Bovenverdieping

De bovenverdieping is nog een beetje kaal, maar de sfeer van het huis zorgt al voor een prachtig beeld. Dat moet vast wel leuk in te richten zijn!

Doorkijkje

Met dit laatste doorkijkje nemen we al weer afscheid van dit bijzondere onderkomen. De sfeer en stijl blijven je verbazen. De houten wanden en plafond in combinatie met het geverfde beton, zorgen voor een zeer dynamisch beeld. En dat beeld is zowel binnen als buiten goed te zien. Een zeer geslaagd project!

Wil je nog zo’n huis bekijken dat erg bijzonder is? Deze woning is dan ook op maat voor jou gemaakt.

Wat is jouw mening over dit huis? We horen het graag!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!