Getransformeerde woning die doet inspireren | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3646:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Getransformeerde woning die doet inspireren

Stoa. Stoa.
Tropische woonkamers van OneByNine Tropisch
Loading admin actions …

Vandaag nemen we je mee naar een woning in Sai Kung, Hongkong. Een gemiddelde woning in de stad is vrij klein, dus de 120 vierkantenmeters die we vandaag aan ontdekken zijn een unicum in dit grootstedelijke gebied. Niettemin moest de ruimte slim en efficiënt ingedeeld worden, zodat er veel leefruimte zo zijn. Het interieur laat een minimalistische esthetiek zien met een functionaliteit die evenwicht brengt in de woning. De woning heeft recentelijk een update gehad waardoor deze getransformeerd is. De grootse aanpassing was de modernisering van het interieur en het open van de gevel. Ook het exterieur kreeg een nieuwe look. Kijk met ons mee hoe dit alles in elkaar zit, en doe in de tussentijd wat inspiratie voor je eigen woningdesign op!

Stijlvol

Volgens enquêtes is de gemiddelde woning in Hong Kong slechts 45 vierkante meter, in vergelijking, het gemiddelde Amerikaanse huis heeft zo´n 201 vierkante meter. De gebouwen staan dicht op elkaar in Hongkong en de leefruimte is beperkt. Dat betekent dat je zoveel mogelijk rendement uit de beschikbare vierkante meters moet halen. Dit vereist creativiteit en bouwkundig inzicht. De uitdaging tijdens de transformatie was dus om deze creativiteit aan te boren, zodat de inrichting van het interieur efficiënt zou worden. We gaan het straks binnen zelf ervaren. 

Geometrisch

De geometrische looks van deze gevel zijn uniek en spreken tot de verbeelding. De nieuwe gevel is tegen de originele delen van de woning aangebouwd, zo ontstaat er een buitenruimte waarin bamboe het stukje stedelijke buitenruimte opvrolijkt. We mogen dit best zien als een kleine oase van rust in een hectisch bestaan van de stedelijke jungle. De grote ramen laten het daglicht naar binnenstromen en hebben een duidelijke esthetische werking in de gevel als geheel. Het zwart-wit contrast geeft een hedendaagse twist aan deze gevel. Met de juiste expert realiseer je al snel een schitterende transformatie van je woning.

Eetkamer en keuken

De balken aan het plafond zorgen voor een temperamentvolle look in deze hedendaags ingerichte keuken. Wat direct opvalt in deze kamer is de ruimtelijkheid, door een slimme indeling wisten de architecten dit te bereiken. De keuken en de eetkamer zijn dus in dezelfde ruimte gesitueerd, waardoor je al deze functies in een ruimte kunt onderbrengen, zo bespaar je dus leefruimte. Daarbij creëer je mooie eenheid waarin de verschillende functies samenvloeien. Het zwart-wit design zien we ook in deze kamer terug, dit kleurenschema is een beproefde manier om zowel eenheid en variatie in een interieur te creëren. De trap heeft een open design en lijkt te zweven, dit draagt natuurlijk bij aan het gevoel van ruimtelijkheid en transparantie. Aan de eettafel zit je met z´n allen en geniet je van de culinaire wondertjes die uit de keuken op de tafel gezet worden.

Keuken

We willen je graag nog even laten genieten van deze keuken, want een werkblad als deze verdient de nodig aandacht. De minimalistische ontwerptrant komt natuurlijk helemaal overeen met het woonconcept van de woning. Deze keuken beschikt over alle moderne eigenschappen waar de moderne kok zijn vingers bij aflikt. Een ander belangrijk ingrediënt in de keuken is de sfeer, deze wordt zeer goed verzorgd door de spotjes in het verlaagde plafond. Werken in een sfeervol verlichte ruimte is het halve werk! Meer mooie keuken ideeën kun je hier vinden!

Drama in de woonkamer

Op deze foto zie je het dramatische effect dat bamboe voor je interieur kan hebben. De bamboe bevindt zich tussen de gebouwen, een soort mini patio, die een prachtig visueel effect heeft. Deze bamboe lijkt een eenheid met de wand te vormen. Zo krijgt je kamer wel heel snel een zen-achtige feel. Ook hier weer treffen we de strakke balken aan het plafond, je zou denken dat ze van hout zijn, maar toch zijn ze vervaardigd uit hoogwaardig staal. En wat dacht je van de diep zwarte look? Schitterend toch! Deze woonkamer heeft twee heerlijke sofa´s waarop je samen kunt liggen of genoeg zitplekken die je aan je vrienden en familie kunt bieden. Supergezellig en sfeervol! 

We nemen je hier mee naar de transformatie van een oude boerderij naar een nieuwe, moderne woning!

Wat vind je van deze woning? Laat een reactie achter bij de comments!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!