Een stijlvol huis op het platteland | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3644:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Een stijlvol huis op het platteland

Stoa. Stoa.
Moderne woonkamers van Isabela Canaan Arquitetos e Associados Modern
Loading admin actions …

De gerenommeerde architecten van Isabela Canaan arquitetos e Associados hebben een woning weten te realiseren die je stoutste verwachtingen overtreft. Op het rustige platteland van Brazilië is er een huis neer gezet die al het goede van een loft heeft. Niet alleen de woning is prachtig, ook de omgeving waarin deze te vinden is is buitengewoon. Maar wat verwachten we dan, we zijn ten slotte in Brazilië! De adembenemende heuvels inspireerden de architecten, dit zien we in de gerichtheid van de architectuur op de omgeving, het panoramische uitzicht op het betoverend mooie landschap en de feel van de binnenruimte. We hebben het hier over grand design; een woning met een 5-sterren status. De architecten van het bureau hebben een brede ervaring op het gebied van dit soort woningen, dus de kunst en kunde spat dan ook van het huis af. We gaan hieronder met jou een wandeling door deze exclusieve woning maken, gewoon om je de excellente ideeën te laten zien en om je te inspireren. Kijk met ons mee en be creative!

Eerste blik op de woning

De eerste ontmoeting met het luxe huis maakt het direct duidelijk dat we hier te maken hebben met een unieke verschijning. Het is de opvallend witte buitenkant en de duidelijk te onderscheiden delen van de woning die de aandacht opeisen. Verschillende niveaus herbergen diverse leefruimtes. Een ander mooi gegeven is de sfeervolle verlichting, die het exterieur van de woning op een schitterende wijze tot leven laat komen. In de schemering oogt de woning magisch en ademt die typische mediterraanse romantiek. En wat dacht je van het balkon? Precies goed om de beroemde scene uit Romeo en Juliet na te spelen.

Zijaanzicht

Het zijaanzicht van het huis is al net zo indrukwekkend als het aangezicht. Hier kunnen we de sterke geometrie zien die de structuur van de woning verdeelt in interessante vormen en segmenten. Deze woning is ondanks de verschillende zones een harmonieuze eenheid. De buitenverlichting is strategisch geplaatst om zo de essentiële delen van de woning uit te lichten, waardoor deze ons romantisch toeschijnt. Zo is de buitenmuur voorzien van subtiele spotjes en het terras wordt van bovenaf verlicht. Een prachtige woning waarin het genieten centraal staat.

Achterzijde

We verplaatsen ons naar de achterkant van het huis, hier zien we een veranda in de vorm van een halve cirkel, deze vormt de hoofdstructuur. Tevens zorgt deze vorm voor een panoramisch uitzicht vanuit het interieur. De grote raampartijen spelen daarbij natuurlijk een grote rol. Deze buitenruimte is de ideale plek om jezelf en elkaar te vermaken. Gewoon even een drankje doen of een lekkere BBQ behoort hier zeker tot de opties. Omdat het in deze streek de meeste dagen van het jaar mooi weer is zit je hier altijd goed. Je kunt wel stellen dat de architectuur en de omgeving in deze ruimte een hechte relatie aangaan, niet alleen qua bouwkunst, maar ook op het visuele vlak, want het uitzicht is fabuleus. Meer mooie ideeën voor de buitenruimte kun je hier opdoen!

Uitzicht

We spraken al even over het uitzicht, maar we hebben er nog niet veel van kunnen zien. Met dit kiekje wordt aan dit gebrek een einde gemaakt. Wat een prachtige sfeer is er in deze kamer te ontwaarden en wat is de omgeving overweldigend mooi! Deze lounge is een van de mooiste kamers van de woning, waarin een gevoel van grootsheid wordt gecombineerd wordt met een verbazingwekkend comfort. De steunbalken en de rustieke muur vormen een eigentijdse combinatie waarin traditie en innovatie samenkomen. Het is met name de inrichting van deze leefruimte die voor veel comfort zorgt, niet alleen qua meubels en gerichtheid op de omgeving, maar ook vanwege de heerlijke open haard die ruimte verwarmt in de avond. 

Overzicht

Vanaf deze positie hebben we een mooi overzicht op de ruimte. Deze is volledig open en dit zorgt voor een bijzondere transparantie op beide niveaus. Deze open ruimte integreert moeiteloos de verschillende kamers en maakt de woning tot een samenhangend geheel waarin een gevoel van continuïteit te ontwaarden is. In deze eetzaal, vol van licht en luxe, komt je diner helemaal tot zijn recht. Echt een ruimte waarin je prachtige momenten met familie en vrienden kunt beleven. Dichtbij het eetgedeelte vinden we de keuken, waar al die culinaire hoogstandjes gemaakt kunnen worden. Wellicht kun je zelfs een kok in huren voor de feestdagen, want geld mag geen rol spelen in deze prachtwoning.

Bovenste verdieping

Op de bovenste verdieping van de ruimte vinden we een houten loopbrug met glazen balustrades. Vanuit deze positie in de woning heb je wederom een mooi uitzicht op het landschap. Zo versmelten binnen en buiten in een harmonieuze visuele eenheid. Natuurlijk is er aan de nodige privacy gedacht, met behulp van de witte gordijnen kun je het gedeelte waar het bed staat afschermen. Supermooi en gezellig! Meer mooie ideeën voor je interieur besprek je met de juiste expert. Klik hier voor de nodige creatieve input!

Woonkamer

Onze tour nadert zijn einde, maar we verlaten de woning niet voor we je de woonkamer hebben laten zien. Het is een ruimte die de puntjes op de I zet. De warmte en het licht verwarmen ons huizenjagershart en zijn dan ook helemaal verkocht. De vele raampartijen die ook hier weer te zien zijn zorgen voor een natuurlijke look in de kamer, want het landschap is er welhaast tastbaar in aanwezig. De glazenschuifdeuren open de doorgang naar een ¨bescheiden¨ terras en gazon. Daarachter liggen de heuvels in al hun tijdloze schoonheid. In deze ruimte kun je wat uurtjes alleen met de natuur doorbrengen of juist een goed boek lezen. Wat je hier ook doet, het gaat altijd gepaard met een geweldige ontspanning. Dit is een huis naar ons hart! 

Deze superstrakke, duurzame woning in Argentinië heeft het helemaal. Klik hier voor een inspirerende tour!

Wat vind je van deze woning? Laat een reactie achter bij comments!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!