Een wonderschoon familiehuis | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3646:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Een wonderschoon familiehuis

Johan van Dijk Johan van Dijk
SilverWoodHouse Moderne tuinen van Joao Morgado - Architectural Photography Modern
Loading admin actions …

Silverwood House, de naam klinkt als een oud landgoed in het Verenigd Koninkrijk of in de Verenigde Staten. Maar niets is minder waar! Het gaat hier om een prachtig modern stukje architectuur. We kijken mee door de lens van architectuurfotograaf Joao Morgado en zien schitterend gebouw. Bij homify zijn we erg onder de indruk van dit project en we weten bijna zeker dat jij dat ook zult zijn.

Fantastisch beeld in het donker

Minimalisme en moderne stijl kenmerken de architectuur van dit huis. En hier in het donker is het huis in al z’n schoonheid te bewonderen. Een prachtige combinatie van beton en hout kenmerkt de buitenkant van het gebouw. En wie wil er nou niet ’s avonds lekker in de hangmat liggen met een heerlijke cocktail?

Boerderij als inspiratiebron

De vorige foto was artistiek gezien erg mooi om te bekijken, maar deze foto laat ons net iets meer van de vorm en de stijl van het huis zien. Er is hier voor gekozen om een boerderij als uitgangspunt te nemen voor het ontwerp. Dat verklaart ook waarom er opvallend veel hout gebruikt is! Het huis onderscheidt zich duidelijk van andere huizen in de buurt en de tuin vormt een prachtig geheel met het huis. Vooral de creatieve invulling van het zwembad is erg bijzonder om te zien.

Moderne eetkamer

De eetkamer is in een moderne stijl ingericht maar bevat wel opvallend veel houten elementen voor een modern interieur. Al het hout in combinatie met het heldere wit roept een frisse en toch huiselijke sfeer op. Het grote raam zorgt voor een mooi zicht op het terras en vergroot het visuele effect van de eetkamer. Let ook even op de bijzondere trap!

Open ruimtes

De ruimtes op de benedenverdieping staan allemaal in open verbinding met elkaar, maar vormen op hun eigen manier toch zelfstandige eenheden. Een schuifdeur kan de ruimtes ook daadwerkelijk van elkaar scheiden. Een eerste oogopslag van de foto laat een vrij normale ruimte zien waarin veel hout is gebruikt. Toch zie je in deze werkkamer een paar opvallende leuke details. Afgezien van de typemachine, die waarschijnlijk hier als decoratieve accessoire is geplaatst, heeft de houten vloer een bijzonder motief. Dit motief is hetzelfde als buiten ook gebruikt is in alle houten gedeeltes van de constructie. Ook bijzonder zijn de in houtprint uitgevoerde lichtbalken aan het plafond. De ruimtes zijn vrij minimalistisch ingericht. Het vloerkleed dat in de woonkamer te zien is geeft echter net dat extra beetje warmte en uitstraling aan het interieur.

Bijzonder meesterwerk

Zodra je deze slaapkamer binnenloopt zie je een bijzonder stukje architectuur en inrichting. Vooral de bijzondere stijl van de badkamer met donker glas is hier erg opvallend. Aan het plafond zijn ook zowel in de badkamer als in de slaapkamer de bijzondere lichtbalken te zien. En ook hier ligt dezelfde bijzondere vloer die we beneden in het huis ook al zagen.

Leuk familiehuis

Dit huis is heel erg geschikt voor een gezin om in te wonen. Vooral vanuit dit perspectief wordt dat duidelijk. De muur met schoolbordverf is een hele creatieve oplossing: op het onderste gedeelte van de muur kunnen kinderen keer op keer de mooiste tekeningen maken en op het bovenste gedeelte kunnen volwassenen alle mededelingen plaatsen die ze maar kwijt willen.

Prachtig doorkijkje

Met een schitterend doorkijkje sluiten we dit Ideabook af. Vanuit dit standpunt lijkt het alsof je in een kleine tunnel staat. Ook hier komen de schuine houten delen weer terug. Een leuk en creatief element dat je overal in het huis kunt vinden! Zie je dat zelfs de houten vlonders rond het huis die vorm hebben? 

Aan het begin vertelden we je dat de vorm van het huis op een boerderij is geïnspireerd. Heb jij die vorm hier uit kunnen halen? Probeer dan ook bij dit project de boerderijelementen terug te vinden!

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!