Sfeervolle kerstversiering voor buiten | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Sfeervolle kerstversiering voor buiten

Laura ter Meer Laura ter Meer
modern  door 8 seasons design GmbH, Modern
Loading admin actions …

Maakt je tegenwoordig een wandeling door de buurt, stuit je al snel op een of andere opblaasbare kerstman die de gevel van een flatgebouw aan het beklimmen is, of die in de voortuin van de buren staat. Je kunt het eigenlijk zo gek niet bedenken of het staat wel bij iemand in de tuin. Van lampen in de bomen en achter de ramen, lichtgevende sterren, deurkransen en feestelijk versierde dennenbomen, het staat er allemaal. Het is (nog) niet te vergelijken met sommige Amerikaanse buitenwijken, waar de buren elkaar proberen te overtreffen met een 20.000-volt-feestbelichting, maar zo'n tafereel lijkt niet erg ver van ons verwijderd. Daarom zes grootse versieringsideeën waarmee je je eigen tuin, balkon of terras in een vrolijke kerstsfeer brengt. Wij wensen je alvast een vrolijk kerstfeest!

In de juiste stemming belicht

Rond de kersttijd is het versieren van bomen met kerstverlichting een echte klassieker geworden die maar niet uit de mode lijkt te gaan. In feite gaat het om een al eeuwen oud gebruik, dat dateert uit de Middeleeuwen en zelfs vandaag de dag een integraal onderdeel is van het feestelijk seizoen. Maar wat doe je als niet in het bezit bent van een grote boom die je met glinsterende lichten versieren kunt? Dan ga je voor een kant-en-klare boom inclusief versiering, zoals onze Poolse experts van Solar Lighting.pl doen. Zij hebben niet alleen kerstverlichting in hun assortiment, maar ook de bijbehorende boom. 

Sterrenlicht

Wat zou kerst zijn zonder sterren? Een ondenkbaar idee, toch? Sterren in een verscheidenheid aan ontwerpen, maten, kleuren en vormen begeleiden ons door de feestdagen en zijn een typisch kerstsymbool, dat staat voor de legendarische Ster van Bethlehem, die de wijzen uit het oosten de weg naar de geboortestad van baby Jezus begeleide. Daarom zien we onze ster ook zo helder en stralend mogelijk, vooral als het gaat om sfeervolle kerstverlichting voor buiten. 

Natuurlijk en volhoudend

Deze foto laat ons bijzonder populaire kerstversiering voor buiten zien. Lantaarns, windkaarsen, dennentakken en kegels van robuuste materialen zijn bij uitstek geschikt voor buiten en dragen met hun natuurlijke, landelijke uitstraling bij aan een huiselijke kerststemming. De grote zak in vintage stijl is een leuk landelijk item, maar moet wel onder een beschermd dak gepositioneerd worden, bijvoorbeeld op de trap naar de voordeur, op de veranda of een overdekt terras. Of je gebruikt het als herbruikbare geschenkdoos, die ieder jaar door de desbetreffende eigenaar aan een geliefd iemand gegeven kan worden, als een vaste kersttraditie met vrienden en familie zeg maar. 

Klassieker: de krans

Deurkransen zijn een echte klassieker onder de kerstdecoratie, zowel buiten als binnen. Dat ze zo geliefd zijn, is niet zo gek: de krans begroet de gasten en bewoners gelijk aan de deur en brengt je daardoor gelijk een in kerststemming. Klassiek of modern, weelderig of minimalistisch, in natuurtonen of in zuiver wit – bij het creëren van een kerstkrans kan men putten uit onbeperkte middelen en kiezen voor de materialen, kleuren en decoratieve details die bij de persoon in kwestie passen. 

Modern en alternatief

modern  door LLUNA AG, Modern

Kun je niet beginnen met traditionele kerstdecoratie en vind je de meeste dingen simpelweg te kitsch of niet bij je stijl passen, maar wil je desondanks de tuin in de kerststemming versieren? Dan hebben onze Zwitserse professionals van LLUNA EG iets voor jou: zij stellen met veel liefde verlichtingsarmaturen in een moderne design samen. Het minimalistische silhouet heeft een klassiek, eenvoudig en tijdloos design en is perfect voor iedereen die van een no-nonsense Kerstmis houden. De maan is verkrijgbaar is vijf verschillende maten en wordt geleverd met speciaal ontwikkelde, passende balkaarsen die met de hand zijn gegoten en een speciale beschermingslaag tegen hitte en een ongevoeligheid voor de wind hebben. Trouwens: als je ook binnen versieren wilt met de maan, is dat geen probleem. 

Verlichte bomen

van homify Minimalistisch

Lichtgevend is ook dit voorbeeld van buitenversiering. De dennenboom is een van de belangrijkste kerstsymbolen en vinden we niet alleen terug in de natuur, hij is er rond de kersttijd overal te vinden in verschillende kleuren, vormen en materialen – in de koekjestrommel, de chocoladekalender en op cadeaupapier, en gelukkig ook in belichte vorm.

Je wilt ook het interieur van je huis in kerststemming versieren? Kijk dan eens in dit Ideabook

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!