Genieten van een droomhuis! | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3654:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Genieten van een droomhuis!

Stoa. Stoa.
Loading admin actions …

Deze droomwoning is ontworpen door architect Ramón Esteve en laat een ongekende luxe zien. Het was zijn idee om een woning met een panoramisch uitzicht te creëren. Daarbij wilde hij een hechte relatie realiseren tussen de omgeving en de architectuur. Met behulp van gewapend beton wist hij diverse verticale en horizontale elementen te bouwen die deze relatie leggen. Tevens geven ze een bijzondere look aan het gebouw. De grote ramen laten niets in het mediterraanse landschap ongezien aan ons oog voorbij gaan. Natuurlijk is de lichtsfeer binnen ook prachtig, want het Spaanse daglicht heeft vrij spel in het interieur. De woning is op de top van een berg gesitueerd, waardoor je de ultieme privacy hebt. Laten we eens gaan kijken in en om het huis in Alicante. Laat je inspireren!

Royaal

van Vondom

Het is een royale woning met het beste uitzicht in Spanje. Dit herenhuis heeft een typische Spaanse feel over zich. Aan de voet van de berg ligt de Middellandse Zee, dit huis is daarom echt een juweeltje op de rotsen. De imposante witte gevel licht op als een parel in het landschap, daarom is de woning zonder twijfel het middelpunt van de belangstelling. Het huis is verdeeld in drie rechthoekige woonvolumes met grote ramen, schuifdeuren en terrassen. Daarbij krijgt elk terras een eigen set meubels en accessoires waardoor er steeds een eigen karakter ontstaat in deze buitenruimtes.

Zwembad

van Vondom

Het huis ligt aan de rand van het zwembad en heeft een magische look. Je vakantie hier is heerlijk, want je kunt in de ochtend de zon zien opkomen boven de zee. In de avond herhaalt de hele show zich, maar dan in omgekeerde volgorde. Ga lekker in het water dobberen met een glas wijn in je hand en geniet van het uitzicht. De zee in al haar glorie is de gehele dag vanuit het zwembad te bewonderen. Dit is dus echt een prachtige plek om eens even helemaal tot rust te komen. De waterkant en de bad lopen strak in elkaar over, waardoor een mooie minimalistische look ontstaat. Dit staat schitterend bij het strakke uiterlijk van de woning.

Cultuur

van Vondom

We genieten van de mediterraanse streken om een aantal redenen: de heerlijke keuken, de culturele rijkdom en de vriendelijkheid van de mensen. Het land is opperbest voor je humeur, want de zon schijnt er vele dagen per jaar. Een fijne temperatuur en weinig neerslag zijn de ingrediënten voor een prachtige vakantie. Een ander voordeel is dat de reis relatief kort duurt, zeker als je het vliegtuig neemt. Genieten onder een strakke blauwe hemel is de manier om bij te komen van het hectische leven in het polderland.

Doorkijk

van Vondom

We bevinden ons hier naast een ander zwembad van de woning. Dit bad is lager gelegen en heeft een ander feel, oogt meer besloten. Voor elke stemming dus een ander bad. Een ander mooi aspect van de vormgeving van deze ruimte is de doorkijk die je hebt in het hoger gelegen zwembad. Je kunt dus naar elkaar zwaaien als je aan het zwemmen bent. Een mooi idee dat voor de nodige transparantie zorgt in dit lager gelegen zwembad, want de uitsnede verminderd de massiviteit van de betonnen wand. Realiseer je eigen droomzwembad met behulp van een ervaren expert!

Sfeervol

van Vondom

We treffen hier de achterzijde van de woning. Diverse dieptes en bijzondere gevelelementen tonen zich aan ons. De verticale delen voor de ramen van de woning zorgen voor de privacy binnen, zonder de lichtval te verstoren. Om veiligheidsredenen is er een balustrade geplaatst zodat je niet in het lager gelegen gedeelte van de buitenruimte valt, die ons naar de kelder van de woning en de technische kamer van het zwembad leidt. Er is gekozen voor een transparante wand, zodat in deze buitenruimte de ruimtelijke look behouden zou blijven.
Het gewapende beton maakte het mogelijk om de bijzondere vormen te creëren, die vrij modernistisch aandoen. Strak als de betonvloer voor de woning treffen we het gazon met daarop de prachtig verlichte boom. Kan het sfeervoller? Meer ideeën voor de buitenruimte vind je hier!

Verlichting

van Vondom

We zagen het zojuist al even bij de prachtige boom, maar nu zien we het ook toegepast op de zijgevel van de woning. Natuurlijk hebben we het over de sfeerverlichting. Op strategische wijze verlichten deze lampen bepaalde delen van het huis. Bijzondere aandachtspunten zijn: randen, punten en de loopbrug. In de nacht licht het huis op als een klassieke tempel, met een tijdloze charme die het hart van elke gast verovert. Het huis lijkt nog groter door de juiste belichting. Je voelt echt alsof je onderdeel bent van een bijzonder verhaal, een groter geheel. Dit is de mediterraanse spirit ten voeten uit!

Deze woning lijkt uit een droom te zijn gesprongen. Klik hier voor de inspiratie!

Wat vind je van deze woning? Deel je mening bij de comments!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!