Een bijzonder hoekhuis dat echt alles heeft! | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Een bijzonder hoekhuis dat echt alles heeft!

Stoa. Stoa.
Moderne huizen van 向山建築設計事務所 Modern
Loading admin actions …

Vandaag bezoeken we een huis van 97m dat gelegen is in een prachtig gebied in Japan. Het heeft mooie looks en wijkt op sommige punten af van de Japanse stijl, maar draagt er ook de sporen van. Vaak is wit de basis en de ontwerptrant sober, in dit geval zien we juist veel kleur en het gebruik van warmte materialen, zoals hoogwaardig hout dat uit de streek gehaald is. Het huis heeft twee verdiepingen, waarbij de begane grond de berging en de parkeerplaats herbergt. We nemen je mee voor een tour door dit mooie huis, omdat het soms erg handig kan zijn te zien hoe een architect een huis ingericht heeft. Gewoon even om een goed voorbeeld te hebben. Kom dus snel met ons mee en laat je inspireren! Let's go to Japan!

Interieur

We deze foto krijgen we direct een goede indruk van de sfeer van de woning. Het is net alsof we naar een ingelijste foto kijken, maar het is een grote niche waarin je heerlijk kunt genieten van een goed boek of een paar akkoorden kunt aanslaan op je gitaar. De ruimte is gericht op het relaxen, iets waar veel mensen geen nee tegen zullen zeggen. De blauwe achtergrond past precies bij de functie van de niche, deze kleur heeft een kalme invloed op ons gemoed. Het is de warme houtvloer van een duurzame kwaliteit die het tegenwicht vormt tegen de zuivere witte wanden die de lijst vormen. De niche is hoger geplaatst, waardoor je een mooi overzicht hebt over de ruimte, zo wordt deze ruimte ook een stuk intiemer.

Andere hoek

Vanuit deze positie in de ruimte zien we dat in deze kamer tijd geen enkele rol speelt. Waar we dat aan zien? Voornamelijk aan de hangmat, daarin kun je je vrije uurtjes heerlijk doorbrengen. Gewoon een beetje wegdromen in je eigen relaxkamer. De lichtsfeer is hier optimaal, dat komt door de grote ramen waardoor het daglicht naar kan stromen. Het gehele interieur komt zo tot leven! Let ook op de zwarte kozijnen van het raam en hoe mooi ze afsteken bij het zuivere wit. Supermooi en eigentijds!

Terras

We bevinden ons nu buiten en krijgen direct een mooie indruk van de sfeer van de woning vanaf buiten bezien. Het is niet echt een doorsnee woning, al was het maar vanwege zijn ongebruikelijke vorm. Een van de mooiste aspecten van de woning is het dakterras. Vanaf dit terras heb je de mogelijkheid om te genieten van de omgeving, elke avond weer. Er is voldoende ruimte voor je vrienden en familie, gewoon supergezellig! De voordeur is als een warm eiland in een koele zijgevel, die deur valt wel op! En daarbij oogt de woning zo gastvrij.

Trap

Deze trap heeft veel baad bij natuurlijk daglicht. De architect kwam met een handige oplossing, tussen de treden van de trap boven liet hij de nodige ruimte, zodat het daglicht het trappenhuis in kan stromen. Op deze manier hoef je een groot deel van de dag geen kunstlicht te gebruiken, dit scheelt weer in de kosten. Verder is deze ruimte opvallend vanwege de overweldigende invloed van het zuivere wit, waardoor de ruimte groter lijkt. Een mooi tegenwicht werd er gevonden in het natuurlijk hout, waaruit de treden en de leuning gemaakt zijn.  Meer mooie ideeën voor je trap of hal vind je hier.

Eetkamer en keuken

Hier werpen we een blik in de eetkamer en keuken, deze worden gescheiden door een hoge bar, het is bewonderenswaardig dat een kleine ruimte als deze zo ruimtelijk kan aanvoelen. Dit gevoel wordt opgeroepen door het open plafon en het gebruik van veel wit. De inrichting van deze eetkamer annex keuken is landelijk met een knipoog naar de Scandinavische stijl. Verder is het geheel uniek te noemen, want deze kamer is van a tot z ontworpen met de ideeën van de bewoners in gedachten. De bewoners hebben veel van dit interieur zelf bedacht, superleuk! Overleg dus altijd met een expert, dan creëer je als snel je ideale interieur.

Brug

Op onze tour door de woning troffen we nog iets bijzonders, namelijk deze brug. Zowel qua geometrie als ontwerp is deze brug een absolute sfeermaker. Echt een mooie toevoeging aan de woning, de laatste wordt er ruimtelijker door de linkerkant laat een stevige blauwe muur zien, terwijl links een houten balustrade te zien is die transparant en open is. Steen en hout, gesloten en open; deze contrasten zorgen voor een mooie visuele spanning in de ruimte. Wat ook erg spannend en mooi is, is het daglicht dat deze ruimte volledig tot leven laat komen. De bewoners lopen hier vaak langs en kijken dan eventjes naar buiten. Een prachtig uitzicht in een schitterend huis! 

Deze oude boerderij werd een prachtige, moderne woning. Klik hier voor de ins en outs!

Wat vind je van deze woning? Laat een reactie achter bij de comments!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!