Wonen in een schitterende kunstgalerie | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Wonen in een schitterende kunstgalerie

Johan van Dijk Johan van Dijk
Moderne balkons, veranda's en terrassen van Hoz Fontan Arquitectos Modern
Loading admin actions …

Kunstliefhebbers kunnen weg zwijmelen bij het bekijken van dit project. We zien hier namelijk een zeer riant woonhuis dat door de vele aanwezige kunst beter als een galerie met woonfunctie omschreven kan worden. Prachtige schilderijen en beeldhouwwerken geven dit pand nog meer uitstraling. Zowel de architectuur van de villa zelf als de aanwezige kunst zijn de moeite waard. Kijk mee met deze unieke fusie tussen architectuur en beeldende kunst.

Zicht vanuit de tuin

Vanuit de tuin zien we in een eerste oogopslag de grootste en bijzondere uitstraling van deze villa. Door de enorme raampartij op de begane grond lijkt het haast alsof de betonnen rand van de eerste verdieping zweeft. Een visueel aantrekkelijk beeld! Direct valt op dat zowel de architectuur als de inrichting van dit huis een hoge artistieke waarde hebben.

Natuurlijke muur

Een blik op het huis vanaf de oprijlaan laat zien dat dit huis op een kleine heuvel gesitueerd is en daarom een bijzondere indeling van woonlagen heeft. Het uitgesproken moderne en strakke karakter van de woning heeft een natuurlijk tintje gekregen door de prachtige begroeiing van de muur en de grote houten wand waarin de garagedeur en de voordeur zijn opgenomen.

Eenheid met de omgeving

Deze overzichtsfoto laat duidelijk zien dat de vormen van de woning, ondanks de kubistische stijl, mooi aansluiten op de omgeving. Ook hier is een subtiele begroeiing van de muur te zien die het harde beton wat zachter maakt.

Woonkamer of museumzaal?

Is dit een zaal in een museum voor moderne kunst of is het een woonkamer? Je weet nu al dat het laatste het geval is, maar als je deze foto ‘zo maar’ ergens tegen zou komen dan is het toch een kwestie van nadenken om te zien wat voor ruimte dit is. Duidelijk zichtbaar is dat de woning ook van binnen de natuurlijke vormen van de omgeving volgt. En uiteraard vallen de mooie dakramen op: die laten mooi daglicht op de schilderijen vallen.

Landelijke tuin met moderne elementen

De tuin is landelijk aangelegd maar bevat uiteraard ook moderne elementen. De strakke vijver zorgt daarvoor en de bijzondere sculptuur die op het gazon geplaatst is. Alle bomen en de schitterende doorkijkjes zorgen voor een heerlijke ontspannen entourage.

Ruime woonkamer

Van de woonkamer viel eerder al een glimp van op te vangen, maar we zien de ruimte hier in z’n volle glorie. Het uitzicht is adembenemend. En door de ramen heb je het idee dat de groene natuurlijke omgeving en de moderne woonkamer ondanks hun grote verschillen een eenheid vormen. Het interieur zelf biedt veel comfort. Een heerlijke ontspannen familieruimte met mooie designmeubelen en inspirerende kunst.

Koele warmte

De open haard staat garant voor veel warmte met een koel tintje. Het prachtige marmer zorgt voor deze frisse uitstraling. Uiteraard kan een bijzonder schilderij naast de open haard ook niet ontbreken. De simpel opgestapelde houtblokken die als brandstof voor de haard gaan dienen vormen een mooi landelijk element in deze moderne omgeving. Een gezellig kleed op de bank versterkt dat landelijke effect en geeft ook iets heel erg huiselijks aan deze grote ruimte. Daarnaast kun je zien hoe een eenvoudige laminaatvloer een prachtig effect en heel veel sfeer aan de ruimte kan geven.

Overal kunst

We nemen afscheid van dit huis bij de voordeur. En zoals je ziet kun je ook in de hal niet om de kunst heen. De bijzondere sculptuur bij de deur verwelkomt de bewoners en de gasten van dit huis. En ook bij de afdaling naar de woonkamer word je omringt door kunst. Wonen in zo’n artistieke omgeving kan niet anders dan heel erg inspirerend zijn voor je creativiteit!

Houd je van een smeltkroes van kunst en architectuur? Bekijk dan dit project ook!

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!