Gedateerde bungalow krijgt trendy facelift | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3654:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Gedateerde bungalow krijgt trendy facelift

TILL BEHNE TILL BEHNE
The Cedar House Moderne huizen van The Chase Architecture Modern
Loading admin actions …

Het woord bungalow staat voor sommigen nog synoniem voor oubollig en saai. In bungalows wonen bejaarden. Maar dat is absoluut niet het geval. Deze moderne bungalow in de Zuid-Londense wijk Balham bewijst dat ze stoer en hedendaags kunnen zijn. De architecten van Etc Urban kregen een bungalow op hun bordje dat rechtstreeks uit de jaren 60 van de vorige eeuw kwam en deden er dit mee. Het huis ligt op een hoekperceel en is dus van alle kanten te bewonderen. We zien een eenvoudige, maar scherpe vorm. En strakke lijnen en een ultra moderne afwerking. Er is flink wat Western Red Cedar hout gebruikt voor de bovenste verdiepingen van het huis dat prachtig contrasteert met het industriële grijs van het cement daaronder. De vele ramen, en dan met name het grote hoekraam, doen ook een duit in het architectonische zakje.

Uniek

Side elevation with cCorner staircase glazed lantern. Moderne huizen van The Chase Architecture Modern
The Chase Architecture

Side elevation with cCorner staircase glazed lantern.

The Chase Architecture

Door de verbouwing is de bungalow echt uniek geworden. Hij valt zeker op in deze verder typisch Engelse wijk. Links zien we klassieke Britse arbeidershuisjes en rechts een niet al te fraaie flat. De bungalow springt er in positieve zin uit. Zowel in stijl, vorm, kleuren en gebruikte materialen. Rechtsonder zien we zelfs nog een deel van de oude bakstenen waardoor er een klein vleugje nostalgie behouden is gebleven.

Verschoven

Front facade and entrance Moderne huizen van The Chase Architecture Modern
The Chase Architecture

Front facade and entrance

The Chase Architecture

De houten verdieping is vrijdragend en heeft daardoor een fantastische visueel effect. Je krijgt bijna de indruk dat het bovenste deel van het huis iets is verschoven, ongeacht vanuit welke hoek je kijkt. De warmte van de cederhout komt nog eens terug in de omringende muur en de toegangspoort. Ook hier is het contrast met het grijs verbluffend. Ook een mooi hek om je huis? Deze professionals regelen dat voor je.

Woonkamer

De woonkamer is net als de buitenkant modern. Het heeft veel weg van een Scandinavisch interieur met het vele wit, de subtiele houten vloer, het grote kleed en de houten meubels. Wat betreft de accessoires hebben de ontwerpers zeker niet voor less is more gekozen. Maar het geeft de kamer letterlijk en figuurlijk inhoud. Andere leuke woonkamers vind je hier.

Keuken

De open keuken grenst aan de woonkamer en ook hier geldt: overvloed is goed. Vier barkrukken en ook liefst vijf lampen boven de bar. Deze wordt zowel gebruikt om te koken als om aan te eten. De grijze frontjes van de keuken passen perfect bij de zachte uitstraling van het huis. Deze lampen zouden ook niet misstaan in dit huis.

Trap

Met deze prachtiger trap verlaten we de begane grond richting eerste verdieping. De treden zijn van het zelfde hout als de vloer en verbinden zo de twee etages met elkaar. Door het grote hoekraam, dat we al eerder zagen op de eerste foto, komt veel licht naar binnen. Doordat er voor een trapleuning van glas is gekozen, houdt de hal zijn open karakter.

Slaapkamer

In de slaapkamer hebben de ontwerpers geprobeerd de lijnen van de houten buitenkant van de bungalow te laten terugkomen. Dat hebben ze gedaan door te kiezen voor dit hemelbed. Verder is ook hier gekozen voor zachte kleuren. De houten vloer is ingeruild voor een tapijt, maar wel uit het zelfde kleurenpalet. Accessoires als het vachtje op de grond en de industriële kast maken het geheel nog huiselijker.

Hoek

Corner staircase glazed lantern. Moderne huizen van The Chase Architecture Modern
The Chase Architecture

Corner staircase glazed lantern.

The Chase Architecture

Hier zien we nog een keer de geweldige buitenkant van de bungalow uit een wel heel bijzondere hoek. Er ontstaat een prachtig lijnenspel en het hout contrasteert naast met het glas en het beton nu ook erg fraai met de blauwe lucht. De architecten zijn er met vlag en wimpel in geslaagd het suffige imago van de bungalow geheel op te vijzelen.

Zie jij jezelf in een bungalow wonen? Laat hieronder een comment achter.
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!