6 alternatieven voor de traditionele kledingkast

Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.

6 alternatieven voor de traditionele kledingkast

Roxanne Latupella Roxanne Latupella
 Kleedkamer door Thibaudeau Architecte,
Loading admin actions …

Iedereen droomt van een enorme inloopkast waar al zijn of haar mooiste kledingstukken op een mooie manier tentoongesteld worden. Helaas hebben we hier niet allemaal de ruimte voor. Het ligt erg voor de hand om in dat geval te kiezen voor de bekende, traditionele kledingkast, maar wat als dit niet je ding is? Het is natuurlijk niet de meest originele manier om je kleding op te bergen. Gelukkig bestaan er tegenwoordig genoeg alternatieven, je moet ze alleen even weten te bedenken!

Om je op weg te helpen hebben we daarom dit Ideabook opgesteld. We selecteerden een aantal interessante mogelijkheden die we op een rij hebben gezet met inspirerende foto’s. Wie weet kom jij na het lezen van dit Ideabook op nog meer leuke ideeën. We zijn benieuwd!

Kijk nu eerst mee en laat je vooral inspireren!

Kledingrekken

 Kleedkamer door Neoarch,

Het kledingrek is een van de populairste alternatieven voor de traditionele kledingkast. Op bovenstaande foto zien we een ruimte waarbij gebruik gemaakt is van meerdere kledingrekken die samen een mooie inloopkast vormen.  Vind je het nu onhandig om enkel en alleen met kledingrekken te werken? Dat kunnen we begrijpen! Je wilt natuurlijk ook spullen opbergen die je niet kwijt kunt aan een rek, denk aan ondergoed, sokken, basics en accessoires. Wat zijn dan je mogelijkheden?

Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor extra planken boven het kledingrek of een extra ladekast als aanvulling. Sommige kledingrekken zijn bovendien ook uitgerust met een soort plank aan de onderzijde waar je prima opbergboxen op kwijt kunt.

Ladekasten

Wanneer je te maken hebt met een kleine ruimte waardoor je geen plaats hebt voor een grote walk-in-closet of enorme kledingkast, kun je ook kiezen voor enkele ladekasten. Het zal je verbazen hoeveel kleding en accessoires je kunt opbergen in een aantal ladekasten. Je kunt online genoeg tips vinden over hoe je je kleding het beste kunt vouwen om je lades zo optimaal mogelijk in te delen.

Op deze foto zien we een goed voorbeeld van een slaapkamer waarbij gekozen is voor het plaatsen van een aantal handige ladekasten – naast het gebruik van traditionele kledingkasten. Je kunt ze, zoals op deze foto, in je slaapkamer plaatsen maar op de overloop is natuurlijk ook goed mogelijk. De keuze is aan jou.

Onlangs publiceerden we dit Ideabook, vol inspiratie voor het creëren van een inloopkast in een kleine ruimte of kamer. Neem zeker even een kijkje om extra ideeën op te doen. 

Opbergboxen

Op bovenstaande foto zien we een redelijk traditionele en normale garderobekast. Hij is echter wat anders ingedeeld dan we gewend zijn. In deze kast is namelijk gebruik gemaakt van verschillende formaten opbergboxen. Dit is een prima alternatief voor wanneer je geen ruimte hebt voor een kast met deuren en je van nature niet zo netjes bent (zoals velen van ons). Het voordeel van het gebruiken van opbergboxen, bakken, manden of zelfs kledinghoezen is dat je je absoluut geen zorgen hoeft te maken over de uitstraling van het geheel. Je hebt namelijk niet te maken met verschillende kleuren en materialen. 

In dit voorbeeld zien we een variant van wit katoen met goudkleurige handgrepen, maar opbergboxen en manden komen natuurlijk in veel verschillende stijlen, formaten en materialen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor gevlochten manden, kunststof kratten en/of kartonnen opbergdozen. 

Planken

Ook niet geheel ongebruikelijk is het kiezen voor planken om je kleding op te bergen. Het makkelijke van deze oplossing is dat je ze geheel op maat kunt laten maken zodat ze voor elke beschikbare ruimte geschikt zullen zijn. Op bovenstaande foto zien we dat er gekozen is om de bovenste plank rechts uit te lijnen, waar de rest van de planken links is uitgelijnd. Bovendien vallen de planken bijna weg tegen de witte muur. Wil je juist zorgen voor wat meer contrast? Kies van juist voor een andere kleur muur, of planken natuurlijk. 

Nu zul je misschien denken dat je wat betreft het kiezen van planken beperkte keuze hebt, maar dit is alles behalve waar! Naast de verschillende kleuren, materialen en afwerkingen kun je ook kiezen uit diverse manieren om ze aan de muur te bevestigen. 

Onder het bed

Een ander, minder voor de hand liggend, alternatief is het opbergen van je kleding en accessoires onder je bed. En nee, hier bedoelen we natuurlijk dat je je kleding simpelweg opvouwt en onder je bed schuift. Nee, hier hebben het over stijlvolle bedden met slimme opbergruimte. Bovenstaande foto laat goed zien wat we hiermee bedoelen.

Hier zien we dat de ruimte onder het bed gebruikt wordt voor het bewaren van boeken, maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor afgesloten opbergruimte. Het is tenslotte wel zo fijn om je kleding en/of schoenen stofvrij op te kunnen bergen. Vind je het lastig om een bed zoals op bovenstaande foto zelf te maken? Dan kun je dit natuurlijk ook, geheel op maat, door een professional laten doen! Je vindt ze heel gemakkelijk bij homify. 

Hangend vanaf het plafond

Meubels:  Badkamer door Teakea,
Teakea

Meubels

Teakea

Op deze foto zien we een oplossing die we steeds vaker zien! Hij past namelijk erg goed bij de minimalistische en Scandinavische interieur trend. Deze oplossing is eigenlijk een variant op het kledingrek dat we eerder in dit Ideabook lieten zien. Het grote verschil, en misschien tegelijkertijd ook voordeel, is dat deze geen ruimte op de grond in beslag neemt. Je hangt dit rek namelijk op vanaf het plafond.

Op bovenstaande foto zien we een variant van hout in combinatie met touw. Het leuke aan dit type kledingrek is dat ze in veel verschillende stijlen verkrijgbaar zijn én dat je ze ook heel makkelijk zelf kunt maken. Kies bijvoorbeeld voor een minimalistische variant van zwart staal of maak er zelf één van een mooie stok en ijzeren kettingen. Laat je creativiteit absoluut de vrije loop!

Met deze laatste foto sluiten we dit Ideabook ook alweer af. Heb jij genoeg ideeën op gedaan? Of ben je misschien nog op zoek naar meer inspirerende voorbeelden? Neem dan zeker nog een kijkje tussen deze foto’s. Je kunt ze heel gemakkelijk filteren op bepaalde stijlen zodat je snel uit komt bij foto’s die perfect bij je persoonlijke smaak passen!

Wat vond jij van de inspiratie in dit Ideabook? Laat het ons weten in de comments hieronder! 
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa:  Huizen door Lab32 architecten,

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!