Een extra kamer: 6 ideeën om hem voor te gebruiken

Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.

Een extra kamer: 6 ideeën om hem voor te gebruiken

Roxanne Latupella Roxanne Latupella
Voorburg:   door Exclusive Steel ,
Loading admin actions …

Heb je altijd al een lege kamer gehad waarvan je niet wist wat je er mee moest? Of zijn je kinderen het huis uit en heb je ineens ruimte over? Dan wordt het hoog tijd om daar wat mee te gaan doen! Het is namelijk erg zonde om deze kamers maar 'de oude kamer van' te laten blijven als je er iets veel leukers mee kan! Hoe je moet beginnen en welke invulling je dan kiest? Wij helpen je met een paar leuke oplossingen. 

Om je een eindje op weg te helpen hebben we in dit Ideabook 6 leuke ideeën op een rij gezet, vanzelfsprekend ondersteund met inspirerende voorbeelden. Wie weet bedenk je op basis van onze tips en tricks nog wel meer leuke oplossingen. 

Kijk je met ons mee? 

Kantoor

Misschien heb je een eigen bedrijf aan huis, of kun je vanuit werk prima thuis werken, het hebben van een rustige werplek is essentieel om productief aan de slag te gaan. Wanneer je een extra kamer over hebt kan deze prima dienst doen als afgesloten kantoorruimte. Zoek een mooi bureau uit en investeer in opbergruimte. Kies bijvoorbeeld voor bijpassende lade- of dossierkasten. Wanneer je veel vanuit huis werkt is een goed bureaustoel ook essentieel, bespaar hier dus niet op! Verder kun je je thuiskantoor natuurlijk helemaal afmaken door het kiezen van persoonlijke accessoires. Wil je ook afspraken kunnen ontvangen? Denk dan na over een bank of wat extra stoelen aan je bureau. 

Ben je nou specifiek op zoek naar meer ideeën voor het inrichten van een studeerkamer of kantoor aan huis? Dan raden we je zeker aan om nog even door deze foto's te scrollen. Je kunt ze heel gemakkelijk filteren op bepaalde stijlen zodat je snel uitkomt bij voorbeelden die perfect bij je persoonlijke smaak passen. 

Gastenslaapkamer

Ook al zijn je kinderen het huis uit en wonen ze bijvoorbeeld op zichzelf, het is toch leuk om te zorgen dat ze langs kunnen komen en kunnen blijven slapen wanneer ze dat zouden willen. Toch? Bijvoorkeur dan niet op een luchtbedje in de woonkamer, maar in een echte gastenslaapkamer. Op bovenstaande foto je hier een prachtig voorbeeld van. Houd het lekker simpel, veel meer dan een bed en twee nachtkastjes heb je eigenlijk niet nodig. 

Ook handig: je kunt ook kiezen voor een slaapbank in je gastenslaapkamer (logeerkamer). In de avond tover je de kamer om tot en fijne logeerkamer en wanneer deze niet gebruikt wordt kun je de kamer gebruiken voor andere doeleinden. Denk bijvoorbeeld aan het kantoor uit het voorgaande voorbeeld, of een thuisbibliotheek! Daarover lees je verderop in dit Ideabook meer. 

Speelkamer

Bijzondere kinderverdieping:  Kinderkamer door Studio evo,
Studio evo

Bijzondere kinderverdieping

Studio evo

Als je nog wel kleine kinderen hebt, is het altijd handig als zij hun eigen speelruimte hebben. Dit kan natuurlijk in hun slaapkamer zijn, maar als deze klein is, of wanneer je toch een extra kamer nodig hebt kun je die ook apart creëren. Zo heb jij in ieder geval niet al het speelgoed in je woonkamer rondslingeren en hebben zij hun eigen paradijsje! Op bovenstaande foto zie je en mooi voorbeeld van zo'n speelkamer. De kamer op de foto heeft zelfs een vide waar met speciaal 'net' een veilige speelomgeving gerealiseerd is, heel leuk bedacht! 

Onlangs publiceerden we dit Ideabook vol inspiratie voor het inrichten van een stoere jongenskamer. Neem zeker even een kijkje als je bovenstaande foto leuk vond! 

Hobbykamer

Stalen bureau:  Studeerkamer/kantoor door Exclusive Steel ,
Exclusive Steel

Stalen bureau

Exclusive Steel

Houd je van creatief bezig zijn? Ben je misschien een goede tekenaar of schilder? Dan is de optie voor het creëren van een hobbykamer misschien wel iets voor jou! Afhankelijk van je favoriete hobby kun je deze extra kamer namelijk helemaal naar eigen smaak en indeling inrichten. Op bovenstaande foto zien we dat er gekozen is voor een hoog bureau met computer, maar dat er ook een grote werktafel geplaatst is! De mogelijkheden zijn eindeloos! 

Thuisbioscoop

Lounge room:  Mediakamer door BB Interior,
BB Interior

Lounge room

BB Interior

Wanneer je de tv niet graag in de woonkamer wilt hebben, dan kun je er met een extra kamer voor kiezen om hem ook daadwerkelijk uit je woonkamer te 'verbannen'. Waarom creëer je geen thuisbioscoop? Het leuke is namelijk dat dit helemaal niet veel hoeft te gaan kosten. Je kunt je tv aan de wand ophangen, maar kijk ook eens naar de mogelijkheden van een beamer en een los scherm. Zorg ook voor goede speakers, want alleen dan kun je optimaal genieten van een film. 

Wat betreft meubels zijn er verschillende mogelijkheden. Kies, zoals op bovenstaande foto, voor een heerlijke wegzak bank met een lekker breed en diep zitvlak. Je kunt ook gaan voor losse fauteuils met een uitklapgedeelte om je benen op te laten rusten. Ook niet geheel onbelangrijk: Zorg voor verduisterende gordijnen! Je hoeft natuurlijk niet helemaal in het donker te zitten, dus investeer in zachter sfeerverlichting. Wat vind jij deze mogelijkheid in je extra kamer? 

Thuisbibliotheek

Zou het niet heerlijk zijn om je terug te kunnen trekken in je eigen privé bibliotheek? Dit is heel gemakkelijk te realiseren door te investeren in een paar mooie boekenkasten of losse planken. Op deze foto zien we hoe dit op een creatieve manier ten uitvoering is gebracht. Plaats een aantal fijne zitplaatsen, denk bijvoorbeeld aan een zitzak of heerlijke fauteuils. Zorg ook voor goede verlichting en een (aantal) bijzettafel(s), wel zo handig voor wanneer je hier in de avond wat tijd door wilt brengen met een warme kop thee of een een ander drankje. 

Dit is alweer de laatste foto van dit Ideabook! We hopen dat je genoeg inspiratie op hebt gedaan om thuis lekker aan de slag te gaan. De ideeën zijn natuurlijk bedoeld om je op weg te helpen, en wie weet kom je zelf op nog meer creatieve invullingen. Laat je creativiteit absoluut de vrije loop gaan, want uit dit Ideabook blijkt maar weer dat je van een lege, extra kamer absoluut iets moois kan maken! Vind je het nou lastig om zelf met je extra kamer aan de slag te gaan? Of heb je het wel in je hoofd maar weet je het niet zo goed tot uiting te brengen? Dan kun je er ook nog voor kiezen om de hulp van een professional in te schakelen! 

Heb jij nog andere leuke ideeën om invulling aan je extra kamer te geven? Laat het ons dan zeker weten! 
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa:  Huizen door Lab32 architecten,

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!