Verscholen huis in een betoverend landschap | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3654:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Verscholen huis in een betoverend landschap

Edwin Pesschier Edwin Pesschier
Dutch Mountain Moderne huizen van KRFT Modern
Loading admin actions …

Soms komen we projecten tegen op homify waar we steil van achterover slaan. Vandaag gaat deze eer naar de architecten van denieuwegeneratie, die in 2015 opgesplitst zijn in de bedrijven KRFT (Thomas Dieben & Oscar Vos) en Oomen Ontwerpt (Sanne Oomen). In 2008 begonnen zij het ontwerptraject voor dit bijzondere woonhuis en eind 2011 was Nederland een opmerkelijke heuvel rijker. Vergeet de Vaalserberg, de Eschberg en het Vijlenerbos. We gaan het ook niet hebben over eeuwenlange geomorfologische processen. Daarvoor in de plaats vinden we tekentafels, schetsen, maquettes en vooral heel veel creativiteit.

Achtergevel

Dutch Mountain Moderne huizen van KRFT Modern
KRFT

Dutch Mountain

KRFT

We treffen de woning in een toverachtige setting. Bedekt met sneeuw en omringd door ranke, kale bomen. De omgeving laat zich kenmerken door hooilanden en bossen en maakt onderdeel uit van een natuurgebied. In het enigszins glooiende landschap treffen we deze kunstmatige heuvel waaronder het woonhuis verscholen ligt. Door de woning deels te bedekken krijgen de vertrekken aan de noordzijde van de woning een intieme, private sfeer, terwijl de laag aarde boven op de woning tegelijkertijd dienst doet als isolatie. 

Voorgevel

Dutch Mountain Moderne huizen van KRFT Modern
KRFT

Dutch Mountain

KRFT

De voorgevel, gericht op het zuiden, geeft ons een heel ander beeld. Deze gevel kent een grote mate van transparantie, waardoor de woning aan deze kant voorzien wordt van voldoende lichtinval. Het dak steek iets uit, waardoor de gehele lengte van de woning gebruikt kan worden als overdekt terras. Het framewerk is gemaakt van lokaal gekapt hout en vormt een transitie tussen de omgeving buiten, en de materialen die we binnen treffen. 

Binnen

Dutch Mountain Moderne eetkamers van KRFT Modern
KRFT

Dutch Mountain

KRFT

De betonnen vloer, ramen en andere details lopen over van buiten naar binnen. We bevinden ons hier in de grote ruimte, grenzend aan de transparante zuidgevel. In deze ruimte zijn de vertrekken op onregelmatige wijze geordend en gebouwd van lichte, houten constructies. Op die manier kan de plattegrond in de toekomst eenvoudig gewijzigd worden en mee evolueren met het leven van het jonge gezin dat hier woont. 

Split-level

Dutch Mountain Moderne ramen & deuren van KRFT Modern
KRFT

Dutch Mountain

KRFT

De begane grond bestaat uit een split-level ruimte, dat betekent dat de vloeren een halve verdiepingshoogte van elkaar verspringen. Op de foto links zien we de trap naar deze verhoging. Het lichte hout, de gladde vloeren en de naakte, stalen constructie geven de woning een lichte en heldere sfeer. Het interieur van de woning werd verzorgd door het Rotterdamse ontwerpbureau 13 speciaal. Unieke meubelstukken en accessoires sieren de ruimte. Voor ons zien we een trap gemaakt van skateboards, links hangt een auto aan de muur. Tezamen vormen deze stukken een speelse, doch smaakvolle combinatie. Over elk detail lijkt nagedacht, alles is zorgvuldig gepland, toch wordt de woning nergens ernstig. De architecten lijken daarin de perfecte balans gevonden te hebben. 

Contrasten

Dutch Mountain Moderne woonkamers van KRFT Modern
KRFT

Dutch Mountain

KRFT

De woning heeft twee gezichten. Enerzijds open, ruim en transparant. Anderzijds intiem en besloten. De ruimtes gericht op het noorden, verscholen onder de kunstmatige heuvel, worden gekenmerkt door onafgewerkt beton, lasnaden en onbehandeld hout. In deze grot-achtige setting zorgen kieren en andere openingen voor de lichtinval. Elk van de kamers in dit gedeelte van de woning is ingericht door de bewoners zelf. 

Energie

Dutch Mountain Moderne slaapkamers van KRFT Modern
KRFT

Dutch Mountain

KRFT

De woning blinkt niet alleen uit in ontwerp, esthetiek en vormgeving, maar ook in duurzaamheid. Zo is het huis voorzien van onder andere LED-verlichting, zonnecellen, grijswatersystemen en domotica. Energiebesparende hardware en software worden op zo'n manier gecombineerd dat de totale energieproductie van het huis het gebruik ontstijgt. De extra opgewekte energie kan gebruikt worden voor het laden van een elektrische auto. De experts van denieuwegeneratie wisten een uniek woning te creëren, dat perfect in zijn omgeving geïntegreerd is. Dat niet alleen in het heden bestaat, maar ook klaar is voor de toekomst. Voor meer foto's van dit bijzondere project kunt u terecht op het homify-profiel van KRFT

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!