Deze 10 heggen stelen de show in je tuin! | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3654:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Deze 10 heggen stelen de show in je tuin!

Stoa. Stoa.
A Bowdon Garden Klassieke tuinen van Charlesworth Design Klassiek
Loading admin actions …

Veel mensen willen wel graag een heg in de tuin (of meerdere), maar weten vaak niet wat je allemaal met deze veelzijdige struiken kunt doen. Vandaag laten we je in 10 voorbeelden zien hoe je de show kunt stelen met gave heggen, of anders verwoord: hoe wordt de heg de ster van je tuin? Een goede manier om te kijken wat er nu eigenlijk aan heggen in je tuin past. Groot of klein, een heg houdt ervan om in de belangstelling te staan. Dus check deze designs en laat je fantasie de vrije loop in je tuin! 

1. Privacy

After Front Garden van Garden Ninja Ltd
Garden Ninja Ltd

After Front Garden

Garden Ninja Ltd

Een heg kan echt de beschermer van je privacy zijn. In deze tuin schermen ze mooi de nieuwsgierige blikken af. De tuin heeft een moderne look en ziet er lekker strak uit. We houden van het hout in combinatie met het grijze pad. 

2. Kies voor kunstmatig

In deze voortuin hebben de eigenaren van de woning gekozen voor een kunstmatige look, de bakken zijn van beton en de heggen hebben dezelfde vorm als de bakken. Dit is een mooie match en zorgt voor een gevoel van eenheid. Zowel heg als bak passen bij de gevel van de bakstenen woning. Mega-mooi natuurlijk! Laat je inspireren door een architect!

3. Variatie

Topiary Spheres and a funky hedge Eclectische tuinen van Niwaki Eclectisch
Niwaki

Topiary Spheres and a funky hedge

Niwaki

In elk ontwerp is variatie en herhaling van belang. Hier zien we dat erg goed terug in de heggen. In de achterste zit veel variatie, de kleintjes op de voorgrond laten juist veel herhaling zien. 

4. Kies een leuke vorm

A Bowdon Garden Klassieke tuinen van Charlesworth Design Klassiek
Charlesworth Design

A Bowdon Garden

Charlesworth Design

Je kunt zoveel leuke dingen doen met de heggen in je tuin. Het kost wel een beetje creativiteit, maar dan heb je het ook zo voor elkaar. In deze tuin zien we een supergaaf design, de heggen hebben een ronde vorm gekregen. Vaak laten we ze een beetje hun gang gaan qua vorm, dan worden het doodnormale struiken. Maar met deze kunstige vormgeving krijgen ze een Engelse stijl. Lekker symmetrisch en rustgevend. Typisch iets voor een tuin waarin een klassieke twist moet komen. Een expert helpt je graag met het ontwerp van je tuin.

5. Heggen en meer

Niwaki Tripod Ladder Landelijke tuinen van Niwaki Landelijk
Niwaki

Niwaki Tripod Ladder

Niwaki

Zorg dat je tuin vol leven staat. Bloeiende tuinen zorgen voor een prachtige look waar je van kunt genieten. Hier zien we een bijzonder natuurlijke tuin. Niet al te veel onderhouden, maar ook geen verlopen look. Precies goed!

6. Geheime plekken

A Bowdon Garden Klassieke tuinen van Charlesworth Design Klassiek
Charlesworth Design

A Bowdon Garden

Charlesworth Design

We kennen allemaal de tuinen met de doolhoven gemaakt van heggen,  maar hier zien we een geheime plek die door de specifieke plaatsing van de heggen ontstaat. Precies een plek waar je gezellig kunt kletsen met een vriend of vriendin. Hier onder de bomen geniet je van de schaduw en de privacy. 

7. Sprookjesachtig

Clipped Hedge Cottage Klassieke tuinen van Aralia Klassiek IJzer / Staal
Aralia

Clipped Hedge Cottage

Aralia

Gebruik de heg als een natuurlijk hekwerk. We zijn er nog lang niet aan toe, maar hoe mooi ziet deze setting er wel niet uit! Dat hek is prachtig in combinatie met de grote heggen. Dit is de vorm van de heg zoals we hem het beste kennen en graag zien. 

8. Voeg stijl toe

Deze tuin was zonder de heggen een beetje te veel rechttoe, rechtaan. Nu krijgt deze een landelijke sfeer.  

9. Heggen willen best in bakken staan

A private garden in West Hampstead, London Eclectische balkons, veranda's en terrassen van Bowles & Wyer Eclectisch
Bowles & Wyer

A private garden in West Hampstead, London

Bowles & Wyer

Een heg hoef je echt niet perse los in de tuin te zetten. Het mogen dan misschien struiken zijn, maar ze staan heel best in stijlvolle bakken. Zo pal naast dit prachtige houten terras voelen ze zich supergoed, de bewoners van deze woning trouwens ook. Je gaat hier gewoon lekker liggen op de leunstoelen en je geniet van de zonneschijn!

10. Zorg voor een zachte, vriendelijke grens tussen je buren en jou

A Nice Garden in Hale Tropische tuinen van Charlesworth Design Tropisch
Charlesworth Design

A Nice Garden in Hale

Charlesworth Design

Het is erg praktisch om een grensgebied aan te brengen tussen jou en je buren. Natuurlijk hoeft het ook geen hermetisch afgesloten grens te zijn. Je ziet aan dit voorbeeld dat heggen een heel prettige methoden mogelijk maken om duidelijk te maken waar de grens tussen de verschillende stukken grond loopt, zo behoud je een vriendelijke sfeer. Blijf ons volgen voor meer mooie woontips en leuke home ideeën. 

Deze woning mag je niet missen.

Wat vind je van deze heggen? Laat het weten met een comment!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!