Voor en na: bouwval wordt Portugees droomhuis | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Voor en na: bouwval wordt Portugees droomhuis

TILL BEHNE TILL BEHNE
Mediterrane huizen van atelier Rua - Arquitectos Mediterraan
Loading admin actions …

In deze editie van Voor & Na zien we een bijzonder geslaagde renovatie van een oude boerderij in Portugal. De architecten van Atelier RUA, gevestigd in Lissabon, namen de vervallen boerderij van buiten en vooral van binnen flink onder handen. En het resultaat mag er zijn. Het is de architecten gelukt de sfeer en het karakter van de oude boerderij grotendeels te behouden. Het geheel is wit en vrij minimalistisch. Verder zien we veel hout en vintage meubels. Maar door het gebruik van een aantal gekke, kleurrijke accessoires krijgt de boerderij ook een heel eigentijds karakter. De Algarve, en het plaatsje Tavira in het bijzonder, stijgt met stip als mogelijke vakantiebestemming.

Veel meer dan alleen schilderen!

Het stadje Tavaria ligt bij de bergen van de Algarve en het nationale park van Ria Formosa. In dit landelijke gebied zijn talloze van dit soort, ietwat verwaarloosde huizen te vinden. Maar het is de architecten gelukt door de krakkemikkige staat van de boerderij heen te kijken en het potentieel te zien. En dat hebben ze goed gezien. Er zijn vrijwel geen foto’s van de binnenkant beschikbaar dus het moet wel heel erg geweest zijn. Des te trotser mag men er op zijn hoe Pensão Agrícola er nu uitziet.

Buitenkant

In feite is alleen de buitenkant van het huis behouden gebleven. Dit om de kenmerkende bouw van huizen in de Algarve te behouden. Binnen is de boerderij helemaal terug naar deze tijd gehaald, klaar om blije vakantiegangers te ontvangen. Er is een receptie, keuken, drie kleine kamers en twee slaapkamers gerealiseerd.

Erf

Eenmaal op het erf zien we verschillende gebouwen. Door de verschillende hoogtes en op de manier waarop ze zijn opgesteld, ontstaat er een spannende diepte. Tussen de gebouwen vind je desgewenst de nodige schaduw. Niet verkeerd in de hete Portugese zomers. Rondom het huis zijn diverse olijfbomen en een boomgaard met fruitbomen aangelegd.

Dak

Op deze foto zien we een aantal karakteristieke elementen die van de boerderij behouden zijn gebleven. Een voorbeeld daarvan is het dak, dat overigens wel nieuw bedekt is. Door het wit te schilderen sluit het perfect aan bij de rest van het huis.

Zachte tinten

Naast het wit is in de boerderij gekozen voor zachte tinten. Veel hout en zacht ogende vintage meubels. Ook de betonnen vloer straalt een en al rust uit. De mooie houten paneeldeuren en de vernuftig uit de muur uitgespaarde kastruimte maken deze kamer een genot om naar te kijken.

Flashy

In de eetkamer zien we een beetje meer pit. Naast het wit, de betonnen vloer en de houten meubels is hier wat extra kleur aangebracht. De kunst aan de muur, de bijzondere lamp maar toch vooral het neonbord aan de muur zorgen voor de nodige spanning in dit huis. Deze lampen zijn overigens ook erg mooi.

Rust

Tijdens je vakantie wil je tot rust komen. En waar kan dat beter dan op dit prachtige terras in de schaduw. Een eenvoudige stenen bank met daarvoor hippe terrasstoelen. De perfecte plek voor een kopje koffie in de ochtend, een siësta of een glas wijn of bier rond borreltijd. In dit Ideabook laten we je meer prachtige terrassen zien.

Slaapkamer

Een spannende slaapkamer die door de verschillende muren veel diepte heeft. Het bed ligt in een soort halve bedstede en biedt op een handige manier plek voor een nachtlamp en het nodige leesvoer. Uit het zicht staat een eigen wastafel en de spiegel maakt de kamer nog een beetje groter. Bijzonder detail is het plafond, dat als je snel kijkt, ook zomaar de vloer had kunnen zijn. Overigens hebben de meeste kamers ook nog een eigen patio.

Zwembad

Uiteraard heeft dit fantastische huis ook een zwembad. Perfect beschut kun je hier genieten van een beetje verkoeling. Het maakt van deze oude boerderij een ultiem vakantiehuis. Het is bijna ongelofelijk hoeveel werk hier is verricht. Van de krakkemikkige boerderij die hier ooit stond, is niet meer over. Het resultaat van het harde werk is een prachtig droomhuis onder de Portugese zon. Zelf ook je complete huis verbouwen? Deze professionals helpen je graag.

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!