Een cottage met moderne flair | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3654:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Een cottage met moderne flair

Laura ter Meer Laura ter Meer
The Nook Moderne huizen van Hall + Bednarczyk Architects Modern
Loading admin actions …

Wie bij het woord 'cottage' aan een schattig, stenen huisje met smalle ruimtes en kleine ramen moet denken, zit zeker niet aan het verkeerde eind, maar vandaag willen we bewijzen dat er ook een veel modernere interpretatie aan de cottage gegeven kan worden. Onze Britste experts van Hall + Bednarczyk Architects hebben voor hun klanten namelijk een cottage gecreëerd dat aan de ene kant erg landelijk en gemoedelijk overkomt, maar aan de andere kant ook voldoet aan de eisen van een comfortabel, modern leven. Het resultaat mag er wat ons betreft wezen, maar kijk vooral mee en oordeel zelf! 

Buitenaanzicht

Gelijk op het eerste gezicht wordt het samenspel tussen trend en traditie in de architectuur van de woning duidelijk. De rustieke natuurstenen wanden, de typische schoorsteen en het zadeldak spreken een klassieke ontwerptaal en hebben typische cottage-kenmerken, evenals het oprit van grind en het weelderige groen van de grote tuin. Bij nader inzien springen echter ook zeer moderne details in het oog. Zo versmelten huis en omgeving – hetgeen erg kenmerkend voor dit woonconcept is, zo blijkt ook later. 

Woonkamer

Zo stelt men zich het interieur van een cottage niet voor toch? De architecten hebben excellent werk verricht als het gaat om het verenigen van de typische landelijke charme en de notie van modern wonen. Hier zien we een ruime woonkamer, die dankzij de enorme glazen pui naadloos overgaat in de tuin en natuurlijk verlicht wordt. De inrichting kenmerkt zich door een moderne elegantie die discreet aanvoelt en scoort met vriendelijke zoete, maar niet al te felle kleuren. 

De haard

Een blik in de andere richting grijpt zachtjes terug op het cottage-thema. De moderne open haard, die geïntegreerd werd in de gladde, grijze muur, wordt enkel door het raam gescheiden van de typische, natuurstenen buitenhaard. Op deze wijze is er een spannend maar zeer harmonieus contrast tussen stijlvol design en landelijke traditie ontstaan. 

De keuken

Ook in de keuken is een harmonieuze middenweg tussen de gezellige landelijke charme en eigentijdse stijl gevonden. De ruimte presenteert zich royaal, licht en luchtig met strakke lijnen en de nieuwste technologie. Licht hout treft daarbij de kleur grijs en er ontstaat – niet in het minst dankzij het hedendaagse eiland in het midden – veel praktische opbergruimte, wat steeds weer een opgeruimde, nette look garandeert.

De eetkamer

In de eetkamer, die naadloos aansluit op de keuken, is er geen spoor van het donkere, smalle ruimteontwerp van de traditionele cottages te vinden. Integendeel: de kamer opent vanonder de gevel en wordt overspoeld met licht dankzij het extreem hoge plafond en de royale ramen. Ingericht met moderne meubels en woonaccessoires, is de kamer een stijlvolle, gezellige en gastvrije omgeving geworden om te ontspannen. 

Slaapkamer

De slaapkamer op de bovenverdieping is minimalistisch ingericht. De stralende witte wanden en de moderne interpretatie van een hemelbed nodigen uit om te blijven hangen en ontspannen. Het uitzicht op het groen ernaast benadrukt de ontspannende kracht van de kamer. De ruimte heeft zich volledig ontdaan van decoratie en accessoires; niets leidt af van een ongestoorde nachtrust. 

Het bad

Als afsluiter nemen we nog even een kijkje in de badkamer. Ook hier zou je nooit gedacht hebben in een Britse cottage te zijn. De keuze voor natuursteen in het grijs verleent de ruimte een stijlvolle, elegante touch; het vrijstaande bad en de puristische wastafel dragen bij aan een moderne woonervaring.

Zin in heel iets anders? Bekijk dan eens deze stadsvilla in Amsterdam-Zuid

En, heb je zin gekregen in het leven op het land? Zie jij jezelf al in deze moderne cottage wonen?
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!