Een verfrissend simpel huis | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3644:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Een verfrissend simpel huis

TILL BEHNE TILL BEHNE
Eclectische huizen van 矢内建築計画 一級建築士事務所 Eclectisch
Loading admin actions …

Dit fantastische houten huis staat in de Gunma prefectuur in Japan. Het is simpel en minimalistisch opgezet, kenmerkend voor de Japanse bouwstijl. De architecten van het bureau Yainamede hebben gekozen voor simpele en neutrale kleuren en materialen die mooi contrasteren met de stedelijke omgeving. De woning heeft grote ramen en schuifdeuren waardoor veel licht naar binnen komt. Maar ook is er zo zicht op de ruime tuin, die verbinding met de natuur is erg belangrijk in de Japanse cultuur. De bijna 1500 vierkante meter aan tuin zijn net als het huis simpel. We zien dan ook vooral veel groen en geen in het oog springende andere kleuren. Het maakt het geheel sereen en rustgevend.

Idyllisch

Op de achtergrond zien we elektriciteitsmasten en andere huizen maar dit huis lijkt daardoor onaangedaan. Het ligt op een klein heuveltje en straalt een en al rust uit. Een houten paleisje in een groene oase midden in de stad.

Hout

Eenmaal in het huis zien we de grote hoeveelheden gebruikt hout. Het plafond is van een lichte egale houtsoort. De vloer steekt qua kleur en structuur daar mooi bij af. Door de grote ramen zien we vanuit de gang het groen van de tuin. Twee kleine details om op te letten. De blauwe stoel achterin zorgt voor een beetje kleur en de oude Japanse kast rechts voor wat karakter in dit verder moderne strakke huis.

Keuken

De keuken is simpel maar heeft alles wat je nodig hebt. Genoeg bergruimte en vanaf de eettafel heb je een geweldig uitzicht naar buiten. De lampen in het huis verdienen ook een speciale vermelding. De prachtige simpele ronde lamp boven de tafel is fraai maar de vernuftig geplaatste kleine lampjes vlak onder het plafond zijn ook erg bijzonder. Hier vind je ook een aantal simpele keukens.

Schuifdeuren

We zien hier een grote glazen schuifdeur die helemaal open kan en zo binnen en buiten met elkaar verbindt. Bij een beetje mooi weer gaat deze open en vergroot zo de toch al riante leefruimte. In dit Ideabook laten we je de voordelen van glazen schuifdeuren zien.

Plaatje

Het huis is zowel van binnen al van buiten een plaatje. Maar als de natuur dan ook nog haar steentje bijdraagt, wordt het echt een genot om naar te kijken. De ondergaande zon die de wolken fraai belicht, de groene tuin en het subtiele licht binnen. Prachtig!

Uitzicht

Hier zien we nog eens de eetkamer met de mooie simpele lampen en het oude Japanse kastje. Maar wat toch vooral opvalt is het fantastische uitzicht op de Japanse tuin. Een groen schilderij met daaromheen het houten huis als lijst. Wil je ook een mooie tuin? Deze professionals leggen hem graag voor je aan.

Schuin

We zien hier aan het einde van de gang een toilet. Deze staat enigszins schuin en daardoor speels ten opzichte van de hal. Het wastafelmeubel is van hetzelfde materiaal en dezelfde breedte als de deurpost waardoor het een fraai geheel wordt.

Tweede keuken

Het huis heeft nog een tweede keuken met een aantal mooie basiselementen. Linksonder zien we een vaste kast met daarop nog extra werkruimte. Aan de muren hangen nog diverse planken waar naast praktische dingen ook wat mooiere voorwerpen een plekje kunnen krijgen die het huis nog meer sfeer geven.

Pas op. Afstapje

Deze tweede keuken en eetkamer ligt net iets lager dan de rest van het huis. Door het afstapje wordt het, ondanks dat er geen deuren zijn, een op zichzelf staande ruimte. En ook in het plafond is diepte gecreëerd waardoor vloer en plafond zeer goed op elkaar aansluiten.

Buitenkant

Hier zien we nog eens de fraaie buitenkant van het huis. Alle gekozen materialen vormen een mooi geheel. Het concept van de architect, een minimalistisch bouwwerk met een natuurlijke uitstraling en dat midden in een stedelijke omgeving, is bijzonder goed gelukt.

Wat vind je van de minimalistische houten huis? Laat een comment achter.
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!