8 fantastische opruimtips die je niet mag missen!

Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.

8 fantastische opruimtips die je niet mag missen!

Mariska Middelbeek Mariska Middelbeek
  door Lamco Design LTD
Loading admin actions …

Mensen die zich professioneel met opruimen bezig houden hebben vast altijd een heel opgeruimd huis. Natuurlijk willen wij heel graag weten hoe ze dat voor elkaar krijgen. Daarom hebben we aantal van hun beste tips op een rijtje gezet. In dit artikel krijg je acht tips van professionals om je huis op te ruimen en vooral opgeruimd te houden. Lees snel verder en ga binnenkort al met het opruimen van jouw huis aan de slag!

1. Laat je creativiteit los op je muren

 Keuken door Pixers
Pixers

Blackboard

Pixers

Als je vindt dat je aanrecht altijd rommelig is, raden we je aan om je muren beter te gebruiken. Muren met krijtbordverf zien er niet alleen geweldig uit, maar dienen ook een heel goed doel. Je kunt ze gebruiken om recepten, boodschappen en anderen berichten op te schrijven, zodat er nooit meer losse papiertjes op je aanrecht hoeven rond te slingeren.

2. Verdeel je lades

 Slaapkamer door Lamco Design LTD
Lamco Design LTD

Bespoke tie drawer

Lamco Design LTD

Opberglades zijn geweldig, maar je kunt er nog beter gebruik van maken door er een aantal ladeverdelers in te plaatsen. Dan hoef je niet steeds alles eruit te halen als je ergens naar op zoek bent. Dat scheelt een heleboel tijd, moeite, en vooral rommel!

3. Grote ladekasten

 Woonkamer door Owl and the Elephant
Owl and the Elephant

Vintage Haberdashery counter

Owl and the Elephant

Vind je het lastig om een plek te vinden voor je beddengoed en handdoeken? Ga dan op zoek naar een mooie ladekast die groot genoeg is om al je textiel in op te bergen. Kies voor een ladekast die past bij de rest van je interieur, zoals ze op de foto hierboven ook hebben gedaan.

4. Seizoensgebonden manden

 Keuken door Mister Toad

Een geweldig idee waarvan je had gewild dat je het eerder had geweten. Schaf een aantal mooie manden aan waar je al je seizoensgebonden accessoires in kunt bewaren. In de winter zet je de manden met accessoires voor in de zomer gewoon een tijdje op zolder neer. In de zomer doe je hetzelfde met de manden waarin jouw accessoires voor de winter zijn opgeslagen.

5. Een vaste plek voor speelgoed

 Kinderkamer door NOBOBOBO
NOBOBOBO

Toy box “Pitagoras sigh”

NOBOBOBO

We weten dat kinderen niet een groot fan van opruimen zijn, maar je kunt ze wel degelijk aanleren om hun speelgoed na het spelen op een vaste plek op te bergen. Kisten, planken of een deel van een kast; het zijn plekken waar kinderspeelgoed prima kan worden opgeborgen.

6. Schaf opbergboxen aan

 Keuken door Dotcomgiftshop
Dotcomgiftshop

Vintage Red Metal Storage Drawer

Dotcomgiftshop

Als je het heel moeilijk vindt om spullen weg te gooien, kun je overwegen om een aantal opbergdozen aan te schaffen om spullen in op te bergen. Berg soortgelijke spullen bij elkaar in een doos op en vergeet niet om op de doos te schrijven wat je er allemaal in hebt gestopt.

7. Rol je T-shirts op

Om ruimte in je kast te besparen, kun je T-shirts beter oprollen dan opvouwen. Een ander groot voordeel van opgerolde T-shirts is dat ze minder snel kreuken dan opgevouwen shirts. De tijd dat gestreken T-shirts alsnog gekreukt uit de kast komen is daarmee voorgoed voorbij.

8. Opbergruimte op wieltjes

 Studeerkamer/kantoor door Korbo
Korbo

Inspiration

Korbo

In een kantoor aan huis is opbergruimte op wieltjes zeer aan te raden. Dan kun je denken aan een trolley waarin je briefpapier en dergelijke kunt opbergen, en wat je vervolgens makkelijk van de ene ruimte naar de andere kunt verplaatsen.

Wil je meer weten over opruimen? Lees dan ook dit artikel eens!

Wat is jouw tip voor een opgeruimd huis? Laat hieronder je reactie achter!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa:  Huizen door Lab32 architecten

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!