Moderne gezinswoning in Rijnsweerd gerealiseerd door toparchitecten | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3646:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Moderne gezinswoning in Rijnsweerd gerealiseerd door toparchitecten

Edwin Pesschier Edwin Pesschier
Woonhuis Rijnsweerd Moderne keukens van Architect2GO Modern
Loading admin actions …

In 2013 fuseerde de architectenbureaus G-architecten en Architectenbureau Oscar van Strijp tot Architect2GO. Deze samenwerking betekende een vergroting van de slagkracht en een bundeling van expertise, zonder daarbij de voordelen te verliezen die horen bij een kleine organisatie. Zo werken zij nauw samen met de opdrachtgever en staat de eindgebruiker centraal. De architectuur van Architect2GO laat zich onder andere omschrijven als hedendaags, esthetisch, technisch, comfortabel en mooi. Dit alles wordt gecombineerd met een gezonde dosis realisme en efficiency. In deze fotoserie gaan we jullie één van hun projecten laten zien. 

Voorgevel

Voorzijde woonhuis met entrée Moderne huizen van Architect2GO Modern
Architect2GO

Voorzijde woonhuis met entrée

Architect2GO

We vinden dit woonhuis terug in het Utrechtse Rijnsweerd. Deze wijk bestaat uit twee delen die elk hun eigen karakter hebben. Het eerste gedeelte wordt bepaald door een slingerig stratenpatroon met daaraan grote, geschakelde woningen. In het andere gedeelte wordt het stratenpatroon gekenmerkt door rechte lijnen en vinden we bungalowwoningen terug. Dit woonhuis, ontworpen door Architect2GO, treffen in laatstgenoemd gedeelte van de wijk. 

Achtergevel

Zicht vanuit achtertuin Moderne huizen van Architect2GO Modern
Architect2GO

Zicht vanuit achtertuin

Architect2GO

In tegenstelling tot de voorgevel, die we op de vorige foto konden zien, kent de achtergevel een stuk meer transparantie. Grote ramen sieren dit gedeelte van de woning. De begane grond van het volume rechts lijkt zelfs aan alle kanten transparant te zijn. De donkere afwerking van de gevels geeft de woning een moderne en strakke uitstraling, de houten details op de glazen pui en het lichte karakter van de eetkeuken zorgen voor een fijne afwisseling. 

Entree

Entrée met zicht op achterliggende tuin Moderne gangen, hallen & trappenhuizen van Architect2GO Modern
Architect2GO

Entrée met zicht op achterliggende tuin

Architect2GO

Bij binnenkomst bevinden we onszelf in de hoge hal die de twee volumes met elkaar verbindt, de glazen puien aan weerszijden van de hal zorgen ervoor dat deze entree in het licht baadt. De hal verbindt niet alleen de twee volumes maar verdeelt ook het programma van de woning. Links bevinden zich de vertrekken ingericht voor de ouders van het gezin, en rechts is dat het geval voor de kinderen. 

Woonkamer

Woonkamer met gashaard Moderne woonkamers van Architect2GO Modern
Architect2GO

Woonkamer met gashaard

Architect2GO

De witte plafonds en muren, het lichte visgraatparket en de spaarzame meubels en accessoires zorgen ervoor dat de woonkamer een rustgevende en heldere sfeer krijgt. 

Woonkeuken

De woonkeuken met overdekt terras en volledig zicht op tuin Moderne keukens van Architect2GO Modern
Architect2GO

De woonkeuken met overdekt terras en volledig zicht op tuin

Architect2GO

De woonkeuken vormt het ware centrum van de woning. Omringd door ramen heeft men hier een geweldig uitzicht op de tuin en de omgeving. De grote schuifpui zorgt ervoor dat de woonkeuken naar buiten geopend kan worden. Zo kan men zich vrij van de woonkeuken naar het overdekte terras aan de kop van deze gevel bewegen. 

Zicht

Licht en Zicht Moderne slaapkamers van Architect2GO Modern
Architect2GO

Licht en Zicht

Architect2GO

Ook de slaapkamers op de verdieping zijn voorzien van grote ramen. Stelt u zich eens voor om hier wakker te worden en de gordijnen open te schuiven, om begroet te worden door de eerste zonnestralen. De experts van Architect2GO hebben door middel van een slimme plattegrond, veel transparantie en een aansprekende vorm een bijzonder woonhuis weten te creëren. Op het homify-profiel van Architect2GO kunt u meer informatie vinden over dit project. 

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!