5 van de mooiste glas-in-lood-designs op homify! | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

5 van de mooiste glas-in-lood-designs op homify!

Stoa. Stoa.
modern  door Thierry CHEVAUCHE, Modern
Loading admin actions …

In de zomer trekken veel van onze landgenoten naar Frankrijk, om daar de zomervakantie door te brengen. Uit ervaring weten ze hoeveel kerken en kapellen het land rijk is. Bij binnenkomst van zo'n sacraal gebouw worden we bedolven door een bijzondere sfeer, werpen we een blik in het verleden en vergapen we ons aan de prachtige lichtshow die wordt voortgebracht door de glas-in-loodramen. In Frankrijk zijn sinds eeuwen bedrijven gevestigd die zich hebben toegelegd op de kunst van glas-in-lood productie. Tegenwoordig worden deze ramen ook vervaardigd voor woningen, een mooie manier om een bijzondere invulling aan je interieur te geven. Vandaag laten we je kennis maken met het werk van Thierry Chevauche, een in Parijs gevestigde kunstenaar die zich toegelegd heeft op de productie van glas-in-loodramen. Kijk met ons mee en laat je inspireren. 

Fusion

Het eerste wat we bij dit raam denken is het woord 'fusion', niet geheel toevallig is dit tevens de naam van het werk. We zien een ronddraaiende beweging waarin verschillende elementen tot een eenheid worden gebracht. Kijken we hier naar de oersoep waarin het universum zou zijn ontstaan, een pot van een alchemist die goud probeert te maken of zien we hier een dansende menigte? Je kamer wordt verlicht (en als het ware versierd) door een kleurrijke lichtstraal die voor de unieke sfeer zorgt. Thierry Chevauche heeft met dit werk een bijzonder mooie toevoeging aan je interieur weten te realiseren.

Franse devotie

We begeven ons naar een prachtig stadje in Frankrijk, Montelimar, waar de middeleeuwse kerk helemaal voldoet aan de wensen van de congregatie. In Frankrijk heerst er een sterke devotie en heeft de Katholieke kerk stevig voet aan de grond. Deze sfeer roep Thierry Chevauche met zijn gekleurde glaskunst op. Voor een kapel maakte hij deze schitterende ramen, die een grote vitaliteit uitstralen, geheel in lijn met de christelijke traditie plaatst hij er een regenboog in, een symbool van hoop. Het geheel lijkt uit water te bestaan, verwijzend naar het ritueel van de doop dat binnen de kerk gebruikelijk is. Chevauche realiseert dus projecten met zowel een sacrale als een profane strekking.

Glas-in-lood voor thuis

Ook voor thuis maakt deze kunstenaar schitterende ramen.  Dit raam heeft het thema natuur, bloemen om precies te zijn, een vrolijke toevoeging aan je interieur. We genieten met z´n allen van deze wonderen van de natuur. Het mooiste is dat deze bloemen nimmer verwelken, het licht schijnt door ze heen en vormt wolken van kleur in je interieur. Let op de gedetailleerde afwerking, wat een vakmanschap! Dit kleine raam wordt een venster op een magische wereld.

Versiering van de trap

De versiering van de trap is een leuke bezigheid. Dit overgangsgebied leent zich goed om kunst en decoraties aan de wand te hangen. Hoe mooi is het dan om de trap met licht te versieren! Het licht komt via de ramen het interieur binnen, valt door het glas-in-loodraam en tuimelt daarna de trap af. Dit ambachtelijk vervaardigde raam geeft een geheel nieuwe dimensie aan je interieur. Een mooi kunstwerk van Thierry Chevauche!

Sculptuur

Chevauche heeft de grenzen van de glas-in-loodkunst opgezocht en is daar overheen gegaan. Deze sculptuur is gemaakt van lood en zwart glas. Het heeft een abstracte vormgeving en een conceptuele laag, want zwart glas-in-lood is toch helemaal niet functioneel, en staat toch haaks op de logica van deze kunstvorm! Wat bedoelt de kunstenaar hiermee? Het is een werk dat volop ruimte laat om je interpretatie erop los te laten. Wat wel duidelijk is, is dat de kunstenaar een breed werkveld heeft, zowel traditionele als moderne toepassingen van glas-in-lood vallen hieronder. 

Dit waren de mooie ontwerpen van Thierry Chevauche, laat je inspireren door de voorbeelden en veel plezier met je nieuwe interieurontwerp. Blijf ons volgen! 

Meer ideeën voor de decoratie van je woning vind je hier!

Levendig design en conceptueel aantrekkelijke wijnkelders: Kranen/Gille realiseren het voor je!

Deze professionals helpen je je droominterieur te realiseren!

 

Heb jij al glas-in-loodramen thuis? Laat een reactie achter bij de comments!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!