Uniek huis vol prachtige verrassingen | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Uniek huis vol prachtige verrassingen

Stoa. Stoa.
s tto Moderne huizen van MAY COMPANY & ARCHITECTS Modern
Loading admin actions …

Het uiterlijk van dit huis is even bizar als dat het mooi is. We gaan je mee nemen op een tour door de woning, zodat je het allemaal met eigen ogen kunt zien. De stijl van de woning noemen we minimalistisch, als we het over de buitenkant hebben tenminste, want als we binnen gaan kijken… Nou ja, dat zie je straks wel. Dit huis heeft ons sterk geïnspireerd en eigenlijk zijn we er een beetje verliefd op geworden. Hoe dat kan? Dat ervaar je straks ook zelf. Dit prachtige huis staat in Japan en eigenlijk is dit geen verrassing, want de kalme looks van de gevel zijn een beetje het stijlkenmerk van de Japanse architectuur. Deze is in sterke mate door de zen-filosofie geïnspireerd, waarin ´eenvoud´ een centraal begrip is. Hoewel dit laatste nog voor het exterieur opgaat is er binnen geen sprake meer van. Kijk gewoon even met ons mee en doe de nodige inspiratie op!

Variatie

Dit huis werd gebouw in Nishinomiya en bevindt zich dicht bij de bergen. Een prachtige omgeving dus om te genieten van de natuur. De verschijning van de woning is bijzonder, maar past toch ook weer in de straat waarin diverse minimalistische (of op deze stijl geïnspireerd) elementen te zien zijn. In feite bestaat de woning uit een aantal kubussen die de woonvolumes herbergen. De witte buitenmuur links is een zuivere parel naast de warmte houten en aardekleurige kubussen. De lijnen van de kozijnen en het terras zijn strak. Let op de balustrade van mat glas, deze garandeert de privacy van de bewoners. Het lijken wel meerdere gebouwen, maar het is toch echt één huis. De architect wilde graag spelen met de vorm van het huis, en hier iets speciaals mee doen. Dit heeft hij voor elkaar gekregen! Laten we eens kijken of hij binnen ook een bijzonder ontwerp heeft weten te realiseren.

Interieur

We komen binnen en worden direct overdonderd door de sfeer van de woning. Wat een luxe en wat een oog voor detaillering! We hebben hier te maken met een split-level woning, de trap brengt ons naar het tweede niveau. De wanden zijn bedekt met hout, waardoor de kamer een donkere en warme look krijgt. De grijze sofa steekt er mooi bij af. Op sommige plekken in de wand vinden we een sfeervolle lichtopening, zo vangt het interieur het nodige daglicht. Het is een tijdloze ruimte met een geweldige sfeer, die ons een blik in de toekomst gunt, want deze stijl gaat zijn navolging krijgen, dat kan gewoon niet anders!

Keuken

Wat deze woning aan details en indrukwekkend design heeft is gewoonweg te veel om op te noemen, maar als we deze keuken zien dan valt natuurlijk het keukeneiland als eerste op. Al was het maar door de combinatie van kleur en zwart-wit, die deze centrale plek van de keuken naar voren brengt. En wat dacht je van de prachtige afzuiginstallatie boven het eiland? Imponerend! De ruimte laat verschillende visuele elementen zien die echt genoemd moeten worden: de schitterende wand met de sfeervolle verlichting, de trap die voor een mooie opstijging zorg (let op de treden en de leuning) de zwarte vlakken, de zuiver witte wanden, het raam (links) dat ons een zicht op de buitenruimte geeft en de eettafel waaraan de heerlijkste gerechten genuttigd kunnen worden. Deze keuken is een visueel kunstwerk! Meer ideeën voor je keuken vind je hier!

Rust

We zien hier de Japanse stijl zoals we deze kennen van vroeger, maar toch in een nieuwerwetse ontwerptaal. Dit deel van de woning is rustig qua stijl, wat een verschil met de rijke kamer van zojuist! In deze ruimte is er plek voor bezinning en meditatie, dit laatste is een belangrijk onderdeel in de zen. Let ook op de poëtische ronde vorm in de wand, dit is het raam naar buiten dat voor het heilzame daglicht zorgt. Ga zitten, sluit je ogen en concentreer je op je ademhaling. Laat je geest vrij meevoeren op de stroom van je bewustzijn. Met een interieurexpert realiseer jij je ideale ruimte.

Bar

Immens populair in Japan en ook steeds vaker in Europa te zien: we hebben het natuurlijk over de excellente thuisbar. Deze ruimte is mijlen verwijderd van de ontwerptaal van het exterieur. Toch past deze kamer precies bij de woning, want het interieur is overal in de woning eigenzinnig en verrassend. Deze thuisbar maakt het mogelijk om thuis lekker uit te gaan. Op de planken in de muur staan de flessen al klaar voor de cocktails! Hoe leuk is het om voor je vrienden een drankje te maken. Zet een mooie plaat op en de avond kan niet meer stuk! Let ook even op het prachtige raam achter de bar, deze gunt ons een blik op de buitenruimte, waar een natuurlijke decoratie en een prachtige muurschildering een eenheid vormen. Wat een visuele rijkdom is er in deze woning te vinden! We zijn helemaal verkocht! 

Zoek je een droomhuis of wil je er een inrichten? Klik hier en de inspiratie vloeit naar je toe!

Wat vind je van deze woning? Laat een reactie achter bij de comments!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!