Je huis een nieuwe look geven in één weekend

Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.

Je huis een nieuwe look geven in één weekend

Sanne Sanne
 Woonkamer door www.rocio-olmo.com
Loading admin actions …

Een ruimte in één weekend restylen? Ga de uitdaging aan met onderstaande planning. Als je doorwerkt en -winkelt kun je binnen twee dagen je huis een nieuwe look geven – volgens onderstaande planning ben je in 17 uur klaar. De perfecte besteding van je weekend met dit weer. Onderstaande klusjes kun je allemaal binnen een weekend uitvoeren (inclusief shoptijd!) en geven je huis een compleet andere uitstraling. We gaan ervan uit dat je al een idee hebt welke richting je op wilt. Als je eerst nog een hele dag over homify wilt struinen om ideeën op te doen reken dan een extra dagje werk of doe dat rondkijken alvast in de loze uurtjes van de week ervoor. De tips zijn toepasbaar op iedere ruimte en niet specifiek gericht op de woonkamer of slaapkamer bijvoorbeeld. Ready? Set… Go!

Geef een muur een nieuwe kleur

Een klusje dat zo geklaard is is het schilderen van een muur. Kies een kleur die een aanvulling vormt op je huis en koop genoeg verf voor het oppervlak dat je wilt gaan schilderen. Verder heb je nodig: een kwast, een roller, een roerstaafje, een bakje voor je verf, tape en afdekmateriaal nodig. Haal alle spullen bij de muur weg, dek de vloer af, plak de randen af en je kunt van start. Binnen een paar uur heeft je muur een nieuwe kleur en krijgt je huis een heel andere uitstraling. Stel je maar eens voor dat de muur op bovenstaande foto eerst wit was. De kamer heeft dan een hele andere look dan nu.

Geschatte klustijd: 3 uur.

Investeer in één nieuw item

Eén mooi item kan de look van je kamer compleet veranderen. Koop daarom één nieuw meubelstuk of één nieuwe woonaccessoire, dat echt iets doet voor je ruimte. Neem de tijd om lekker door een woonwarenhuis te struinen dat bij je past qua stijl en kies één item dat je echt tof vindt en dat iets toevoegt aan de ruimte. Ga dus niet voor een heel klein prulletje dat wegvalt tussen de meubels die er al staan, maar kies één 'groot' item. Bedenk dat klein ook groot kan zijn als je een minimalistische stijl hebt (less is more).

Ga bijvoorbeeld voor een mooie lamp. De invloed van lampen en licht op de uitstraling en sfeer van een huis wordt vaak onderschat. Een echte eyecatcher kan de kamer helemaal afmaken. Als je bovendien moeite doet om de goede pit te kiezen, kun je je kamer in een moeite ook heel sfeervol maken of een mooi effect creëren door een ander item of een muur uit te lichten. Voor meer informatie over lampen en licht lees je dit Ideabook

Neem echt de tijd om iets moois te vinden. Geschatte klustijd: 3 uur.

Maak of schilder een meubel

​Chalk Paint™ decoratieve verf van Annie Sloan, kleur French Linen:  Woonkamer door Bij Sigrid
Bij Sigrid

​Chalk Paint™ decoratieve verf van Annie Sloan, kleur French Linen

Bij Sigrid

Maak een nieuw meubel of knap een oud meubel op. Het is ten eerste leuk om iets in huis te hebben dat zelfgemaakt is en het bespaart ook nog eens geld. Er zijn genoeg bouwplannen te vinden voor een mooie boekenkast of een salontafel, dus veel ontwerptijd heb je niet nodig. Als je handig bent en het goede gereedschap in huis hebt zit een meubel zo in elkaar. Je kunt er ook voor kiezen om een oud meubelstuk op te knappen. Als je bijvoorbeeld een houten fauteuil uit het jaar nul hebt is het leuk die een ander kleurtje te geven en misschien nieuwe hoezen voor de kussens te maken. Gebruik Chalk Paint van Annie Sloan en je hoeft niet te schuren. Deze kalkachtige verf dekt en hecht goed en kan zelfs op stof worden gebruikt, dus je kunt de bekleding van je stoel er ook een nieuw kleurtje mee geven. Dan heb je in een handomdraai een nieuw meubel, voor de prijs van een blik verf!

Geschatte klustijd (afhankelijk van wat je maakt of opknapt): 5 uur.

Hang iets aan de muur

 De Varen: Retro schoolkaart. Originele vintage schoolplaat/plantenkunde. :  Muren & vloeren door Flat sheep
Flat sheep

De Varen: Retro schoolkaart. Originele vintage schoolplaat/plantenkunde.

Flat sheep

Versier je muren met posters, foto's of andere dingen die je aan de muur kunt hangen. Vooral als je lange muren hebt in één kleur is het aan te raden iets aan de muur te hangen. Zo breek je het oppervlak en voorkom je dat je huis uit allemaal grote, rechte vlakken bestaat. Hang bijvoorbeeld een mooie retro poster op of ga voor een collage van foto's. Vaak heb je zonder het te weten nog wel iets tofs liggen, zoals foto's (blader je oude albums eens door) of een landkaart (bijvoorbeeld een kreukelige, gebruikte kaart van Londen, die je tijdens je citytrip hebt gebruikt).

Geschatte klustijd: 1 uur.

Voeg groen toe!

Groen in huis staat levendig en is bovendien gezond. Ze zuiveren namelijk de lucht. Als je denkt dat dat niet nodig is, omdat je bijvoorbeeld geen uitlaatgassen in je huis hebt en het binnen dus sowieso 'schoner' is dan buiten dan heb je het mis. Doordat er uit meubelen bepaalde stoffen kunnen verdampen en doordat de lucht van buiten ook binnen komt is de lucht binnen net zo vervuild of soms zelfs vervuilder dan de lucht buiten. Een grote plant in de kamer kan dus geen kwaad. Kies een plant naargelang de ruimte die je beschikbaar hebt.

Geschatte klustijd: 2 uur.

Deel je boekenkast opnieuw in

Sorteer de boeken in je boekenkast. Vaak staan boeken in boekenkasten kriskras door elkaar heen, doordat je steeds als je een nieuw boek hebt je die ergens toevoegt (waar hij nog net past). Daarnaast staan er vaak nog andere items in de kast, zoals kunstobjecten of media. Door na te denken over de indeling van je kast creëer je een veel rustiger beeld. Sorteer je boeken bijvoorbeeld op kleur of op grootte. Zorg voor een deels lege plank om daar een mooi object neer te zetten. Als je hier wat tijd insteekt verfraai je je woonkamer zonder grote moeite én zonder kosten.

Sterk afhankelijk van de grootte van je boekenkast, maar laten we zeggen geschatte klustijd: 3 uur.

Ga jij de uitdaging aan? Laat ons weten of het gelukt is binnen een weekend!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa:  Huizen door Lab32 architecten

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!