Zo modern vanbuiten, zo klassiek vanbinnen – een bijzondere mengeling | homify

Zo modern vanbuiten, zo klassiek vanbinnen – een bijzondere mengeling

Johan van Dijk Johan van Dijk
モリモトアトリエ / morimoto atelier Moderne huizen Hout Grijs
Loading admin actions …

Iedereen heeft z’n eigen smaak en voorkeuren op het gebied van stijl en inrichting. Bij homify weten we dat als geen ander en daarom bieden we ook ideeën en inspiratie in heel veel verschillende stijlen. Een fusie van verschillende stijlen wordt over het algemeen een eclectische stijl genoemd. Het project van de architecten van Morimoto Atelier uit Tokyo heeft qua architectuur een hele duidelijke stijl: modern. Maar de inrichting daarentegen is heel klassiek. De vraag is nu of we dit een eclectisch project mogen noemen. Of is het gewoon een klassiek ingericht huis met een moderne vormgeving? We kunnen het oordeel misschien het beste aan jou over laten. Kijk mee met dit bijzondere huis!

Verrassende vreemde verschijning

Een vreemde verschijning is dit huis zeker! Maar in dit geval moet vreemd zeker niet als negatief opgevat worden, het is juist verfrissend en verrassend vreemd! Ten eerste is de vorm heel afwijkend voor wat in meer traditionele moderne huizen te doen gebruikelijk is. De schuine vormen in de structuur van het bouwwerk zelf komen in omgekeerde vorm weer terug in de deuren. Daarnaast valt het grote contract tussen de onderkant en de bovenkant van het gebouw op: grijs beton en ongeverfd tropisch hardhout. Dit contrast zorgt gek genoeg ook voor een bepaalde harmonie.

Toegang tot het huis

We kijken hier vanaf de voordeur de gang van het huis in. Hier valt direct op dat de schuine wanden ook binnen aanwezig zijn. Heel bijzonder voor een binnenruimte! Het zorgt voor een wat surrealistisch effect en door het ongeverfde beton wordt alle aandacht naar de trap in de ruimte getrokken. Ook al lijkt het beton aan de zijkanten nogal ruw en ongepolijst, de vloer is dat zeker niet! Mooie natuurstenen tegels vormen de eerste toegang en ook aan het tweede gedeelte van de gang is voor een hele bijzondere oplossing gekozen die een mooie eenheid vormt met de trap.

Multifunctionele woonruimte

Een eerste blik op deze woonkamer geeft een heel ander beeld dan de buitenkant van de woning en de gang die we net gezien hebben. Ook hier is met bijzondere vormen gewerkt, maar het duidelijk op de klassieke stijl geïnspireerde interieur maakt deze woonkamer veel minder surrealistisch. Daar komt nog eens bij dat er over de inrichting ook voldoende te zeggen is! De bewoners hebben hier een multifunctionele woonkamer gecreëerd. Er kan hier gewerkt, gegeten, ontspannen en geluisterd worden! De schitterende vleugel op de mooie houten vloer zorgt ervoor dat luisteren hier heel aangenaam kan zijn.

Stijlvol aan tafel

De prachtige houten eettafel die hier zichtbaar is kan plaats bieden aan de bewoners voor een stijlvol diner. De kroonluchters boven de tafel dragen ook zeker bij aan die sfeer. De keuken is ook binnen handbereik, een klein stukje daarvan is nog net zichtbaar aan de rechterkant. Ondanks het feit dat het een open keuken is merk je daar in de woonkamer niets van: het is wat dat betreft echt een aparte ruimte. Een ander prachtig element in de ruimte is de open haard die letterlijk een stralend en warm middelpunt kan zijn.

Fascinerende overloop

Deze overloop heeft iets fascinerends. Een bijzondere mengeling van stijlen zorgt ook hier voor een eclectisch beeld. En een deur zoals deze zie je niet vaak! De zijkant van de deur volgt namelijk de schuine muur die eerder al in de gang beneden te zien was. Via een afdaling met de trap kom je weer beneden en loop je dit bijzondere bouwwerk weer uit. Ben jij er al uit welke stijlen hier allemaal te ontwaren zijn? Dit huis heeft een geheel eigen karakter en dat komt vooral door die bijzondere mengeling van stijlen. 

Dit bijzondere project is in Japan te vinden, maar ook dichter bij huis is een vergelijkbaar en net zo bijzonder bouwwerk te vinden. Neem daarvoor hier een kijkje!

En, is dit een eclectisch project te noemen of gewoon een klassiek ingericht huis met een moderne vormgeving?
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Lab32 architecten Moderne huizen

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!