Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.

homify 360º: Van stal naar prachtige woonschuur

Edwin Pesschier Edwin Pesschier
Google+
Loading admin actions …

In de groene omgeving van het Engelse Haigh Country Park Conservation Area treffen we deze eigentijdse stalwoning. Het gebouw, dat voorheen dienst deed als stal, is door de experts van SDA Architecture verbouwd en gerenoveerd. Zij hebben de stal weten om te toveren tot een prachtige gezinswoning. Het gebouw vormt een bijzondere combinatie tussen oud en nieuw, dat zullen we je in de fotoserie hieronder laten zien.

Een tweede leven

 Huizen door SDA Architecture Ltd
SDA Architecture Ltd

Freezeland Barn

SDA Architecture Ltd

De bewoners hechtten veel waarde aan het oude gebouw en schreven veel sentimentele waarde aan de stal toe. Het was dus van belang om de oorspronkelijke vorm en uitstraling van het gebouw zoveel mogelijk te respecteren en behouden. Planologische beperkingen vormden een andere uitdaging voor de architecten, zo mochten er geen nieuwe openingen in het gebouw gemaakt worden. Om geen afbreuk te doen aan de bestaande gevel, maar toch voldoende lichtinval te creëren, kozen de architecten voor het ontwerpen van een zes meter hoge atrium.

Het exterieur

 Huizen door SDA Architecture Ltd
SDA Architecture Ltd

Freezeland Barn

SDA Architecture Ltd

Vanuit deze positie krijgen we een goed overzicht van de gevel. Het oude metselwerk werd hersteld en opgeknapt. De ramen en deuren werden vervangen voor moderne varianten, afgewerkt in een bleke pastelkleur. De architecten besteedden de grootst mogelijke aandacht aan het behouden van de oorspronkelijke vorm en karakteristieken van het gebouw.

De keuken

 Keuken door SDA Architecture Ltd
SDA Architecture Ltd

Freezeland Barn

SDA Architecture Ltd

De architecten ontwierpen een landelijke keuken, voorzien van alle moderne gemakken. Zachte kleuren en houten details sieren deze ruimte die niet alleen erg gezellig oogt, maar ook erg praktisch en ruim is ingericht. 

De slaapkamer

 Slaapkamer door SDA Architecture Ltd
SDA Architecture Ltd

Freezeland Barn

SDA Architecture Ltd

In de slaapkamer hangt een serene en rustgevende sfeer. In combinatie met de rechthoekige en geometrische vorm van dit vertrek zorgt dit voor een groot gevoel van ruimtelijkheid en rust. De accessoires en meubelstukken in de slaapkamer zijn van klassieke en elegante aard en geven de ruimte een luxueuze uitstraling. De art deco spiegel en het ietwat glimmende behang zijn de puntjes op de i in deze kamer die schittert in helderheid en licht.

De badkamer

 Badkamer door SDA Architecture Ltd
SDA Architecture Ltd

Freezeland Barn

SDA Architecture Ltd

Hoewel de oppervlakte van de badkamer enigszins beperkt is, oogt deze toch ruim en overzichtelijk. Door het hoge venster wordt de badkamer van genoeg daglicht voorzien, zonder dat de bewoners bang hoeven te zijn om hun privacy op te geven. Lichtroze kleuren en marmeren oppervlakten wisselen elkaar hier af, een subtiel en charmante combinatie die bijdraagt aan de rustgevende sfeer die we hier treffen. 

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa:  Huizen door Lab32 architecten

Hulp nodig bij uw woonproject? Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!