8 super-slimme opslagideeën! | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3644:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

8 super-slimme opslagideeën!

Marjolein Leenstra Marjolein Leenstra
Minimalistische slaapkamers van Eightytwo Pte Ltd Minimalistisch
Loading admin actions …

Bij het inrichten van een compacte woning is het essentieel om van tevoren goed na te denken over meubels en opslagruimte. Opslagruimte is een belangrijk element dat vaak over het hoofd wordt gezien in een appartement of kleine woonruimte maar draagt in belangrijke mate bij aan de totale functionaliteit van de woning. Zonder adequate opslagruimte treffen we huizen vaak aan vol rommel, losse spullen en in een chaotische staat. Gelukkig kan dit voorkomen worden wanneer je gebruik maakt van slimme opslagruimte. Vandaag laten we je 8 ideeën zien van opslagruimte op minder gebruikelijke plekken zodat je toch alle ruimte in je kleine huis slim kunt inzetten!

1. De slaapkamerkast

De slaapkamerkast is een essentieel onderdeel voor al je kleding, accessoires en vaak ook voor je linnengoed. In een klein huis echter kan het zeer lastig zijn om een goede plek te vinden voor zo'n grote garderobekast. In dit voorbeeld tonen we een slimme manier waarbij de garderobekast en het bed in een meubelstuk zijn samengevoegd. Bovendien is er ook ruimte onder het bed die ideaal is voor alle losse kleine spullen.

2. Praktische opslagruimte onder je tafel

Ruimte onder de vloer is ook een zeer geschikte plek voor een kleine woonruimte met onvoldoende opbergruimte. Hier zien we een eetkamer op een platform waarbij onder de vloer alle keukenspullen en eetgerei kunnen worden opgeborgen. In dit geval is deze ruimte speciaal gebouwd om de kampeerspullen van de bewoners op te bergen. 

3. Gebruik alle ruimte

En denk behalve aan de vloer ook eens aan de ruimte onder het plafond of boven je deur. In dit compacte huis was de opslagruimte beperkt en zijn de volledige muren gebruikt voor modulaire opslagruimte. Dit laatste is trouwens ook een goed idee. Je koopt wat je nodig hebt aan modulaire kasten en heb je meer nodig dan plaats je er wat modules bij!

4. Voeg opslagruimte toe aan je badkamer

In badkamerontwerpen is het gebruikelijk om het toilet tegen de muur aan te plaatsen en op afstand van de andere onderdelen. In dit geval hebben de designers de ruimte gemaximaliseerd door de ruimte rondom het toilet optimaal te gebruiken door er planken boven te plaatsen en zelfs een ruimte voor de wasmachine te creëren. 

5. Een harmonieus TV meubel

In de woonkamer zien we in deze tijd een vermindering aan opslagruimte. Dit betekent echter wel dat je een van de grootste ruimtes in je huis niet inzet als opslagruimte. In deze woonkamer zijn planken aan de wand toegevoegd om een nette en nuttige ruimte te maken om media, boeken en accessoires op te slaan. Dit werkt perfect en kan worden aangepast dankzij een verplaatsbaar plankensysteem.

6. Haal alles uit de ruimte onder de trap

De ruimte onder de trap is vaak een onbenutte ruimte. Overweeg eens om deze in te zetten als opslagruimte en in sommige gevallen is het ook mogelijk om er een kleine kelder te maken. Hier is de ruimte onder de trap gebruikt voor een open kast die ruimte biedt aan de televisie, speelgoed, boeken en spellen.

7. Benut de hoeken van je kamer

En datzelfde geldt voor onbenutte hoeken en nissen. Wanneer je huis compact is, zul je alle onbenutte ruimtes moeten inzetten om opslagruimte te creëren. Heb je een hoog huis? Dan kan een verlaagd plafond ook een goed idee zijn om wat dozen en spullen op te slaan. Wil je meer opslaginspiratie opdoen? Lees dan ook 6 geweldige tips voor een super georganiseerd huis

8. Een cafe stijl woonkamer

En als laatste voorbeeld presenteren we een cafe-stijl huis met een variatie aan allerlei verschillende opbergoplossingen. De nadruk ligt hier op planken die hoog aan de muur bevestigd zijn. Een zeer goed idee omdat deze veel minder in het oog springen en er ook intrigerend uitzien. Ook onder de sofa is opslagruimte gecreëerd evenals in de bar naast de keuken. En ondanks al deze opslagruimte ziet deze woonkamer er zeer uitnodigend en ruim uit.

Onder de eettafel op een verhoogd plateau.. slim!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!