6 simpele ideeën om thuis geld te besparen

Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.

6 simpele ideeën om thuis geld te besparen

Marjolein Leenstra Marjolein Leenstra
 Slaapkamer door Tarimas de Autor
Loading admin actions …

Ook al zijn we al een paar maanden onderweg in het nieuwe jaar toch is het altijd een goed moment om nieuwe doelen vast te stellen. In moeilijke economische tijden waarin alles steeds duurder wordt zijn financiële doelen nog nooit zo belangrijk geweest. Wanneer je je goede voornemens voor dit jaar alweer vergeten bent dan helpen we je bij homify graag bij het verlagen van je kosten. Het is echt heel simpel dus we hebben wat tips en trucs voor je verzameld om je besparingen zo snel mogelijk te realiseren. Laten we eens kijken!

1. Een grote opruimactie!

Een grote opruimbeurt is de beste manier om je leven te vereenvoudigen. Veel spullen in je kast staan stof te verzamelen en heb je niet echt nodig. Ok, we geven toe het is niet altijd makkelijk dus je kunt het beste wachten tot je in de opruim mood bent. Maar geloof ons na een grote opruimbeurt zul je je zo goed voelen en je huis ziet er zoveel opgeruimder en schoner uit. Verkoop de items die je niet meer gebruikt zodat je weer wat extra spaargeld hebt. Minimalisme is de trend in de 21e eeuw!

2. Douche wat korter en isoleer je huis

Wees eens eerlijk: hoe lang sta jij onder de douche elke dag in je badkamer? We weten zeker dat dat minder lang kan. Je waterrekening zal je dankbaar zijn. En denk eens aan een betere isolatie of HR ketel. Je stookkosten zijn vaak je grootste kostenpost dus hoe minder hoe beter.

3. Waar wil je echt je geld aan uitgeven?

 Woonkamer door homify
homify

Hipsters

homify

Vaak gaan we winkels is of surfen we op internet en ontdekken we iets dat we zo mooi vinden of zo goed bij onze stijl past! En zonder er over na te denken, zit het in ons winkelmandje en is het besteld. Al die deals op internet kunnen shoppen heel verleidelijk maken. Dit is dan ook precies de reden waarom je wat tijd zou moeten nemen voor je iets koopt en bewust moet zijn waar je je geld aan uit wilt geven. Laat je niet verleiden door de deal van de dag die je helemaal niet nodig had!

4. Het huishoudbudget

Je uitgaven bijhouden, bijvoorbeeld op een memo in je telefoon, is een zeer goed idee om na te gaan waar we ons geld zoal aan uitgeven. Hou je uitgaven bij inclusief wat je in de supermarkt uitgeeft. En begin dan met besparen! Soms helpt het om producten van verschillende supermarkten te vergelijken en dan het goedkoopste te kopen. Met duurdere producten die je in grotere hoeveelheden koopt, kan dit flink wat opleveren. Doe ook maar een keer boodschappen per week en niet elke keer een klein beetje.

5. Een jaarbudget

 Woonkamer door Pixers
Pixers

Mysterious Woods

Pixers

Het is ook een goed idee om je maandelijkse budget te vertalen naar een jaarbudget en daar binnen te blijven. Wanneer al je kosten in je maandbudget zitten, schrik je niet ineens van de rioolbelasting nota. Dus zet al je inkomsten en uitgaven op een rij en bepaal wat er dan over blijft om uit te geven en hou jezelf aan dit budget.

6. Plan voordat je gaat shoppen

 Slaapkamer door Bhavin Taylor Design
Bhavin Taylor Design

Virginia Water Apartment – Surrey

Bhavin Taylor Design

Wat er goed uitziet of van goede kwaliteit is hoeft niet altijd duur te zijn. In dit voorbeeld zien we hoe de interieur designers een prachtige slaapkamer hebben ontworpen zonder al teveel uitgaven. Met een beetje creativiteit of wat hulp van een professional kun je zelfs iets prachtigs maken van een schoenveter. Kijk ook naar tweedehands designmeubels of lampen die je vaak voor zeer kleine bedragen kunt kopen. Bovendien kun je ze makkelijk weer vervangen wanneer je ze niet mooi meer vindt want dan koop je iets anders tweedehands en verkoop je deze weer. 

Het ligt voor de hand maar zeker nuttig!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa:  Huizen door Lab32 architecten

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!