Een moderne en minimalistische Bauhauswoning | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3646:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Een moderne en minimalistische Bauhauswoning

Johan van Dijk Johan van Dijk
House WR Minimalistische keukens van Niko Wauters architecten bvba Minimalistisch
Loading admin actions …

De Bauhausstijl wordt nog zeer regelmatig gebruikt in de moderne architectuur. En dat komt natuurlijk vooral doordat deze stijl nog steeds heel erg eigentijds is. De Belgische architect Niko Wauters heeft Bauhaus dan ook als uitgangspunt genomen voor het ontwerpen van een prachtige woning. Vanbinnen en vanbuiten een erg fraai geheel om te zien. Het moderne en minimalistische kun je vooral voor het interieur als een heerlijke inspiratiebron gebruiken. Laten we snel eens gaan kijken!

Voorgevel

De voorgevel van het huis laat de Bauhaus als inspiratie duidelijk zien, maar verder valt ook vooral heel erg de moderne en minimalistische inslag op. Het grote witte bouwwerk is van een soort van serre voorzien en in het midden zie je de ingangspartij van de woning waarin de voordeur bijna niet opvalt. Daarmee trekt de woning gelijk de aandacht. Het bijzondere is vooral dat het huis aan de ene kant heel erg open is qua architectuur, maar het gesloten karakter van de gevel zorgt er ook voor dat je veel vragen hebt.

Vanuit de tuin

Vanuit de tuin heb je haast het idee een compleet ander huis te zien! Dat heeft vooral te maken met het open karakter van het geheel. Dit uiteraard in tegenstelling tot de gesloten voorkant. Bijzonder is ook dat het serre gedeelte van het huis hier ineens veel duidelijker aanwezig is. De tuin zelf biedt een mooi gazon met een ruim terras. Door middel van grote schuifdeuren kun je vanaf het terras direct de woning binnenlopen.

De woonkamer

De woonkamer laat een frisse en moderne sfeer zien. Het geheel heeft ook iets gezelligs! Het prachtige natuurlijke uitzicht helpt daar ook op aangename wijze aan mee. Wat ook opvalt, is dat het zo lekker licht is in het huis. En ook leuk om te zien dat een heel simpel tafeltje van IKEA heel goed past bij de minimalistische en kubistische vormen die je in dit huis tegen komt.

De keuken

De keuken is een plekje waar je al van geniet als je deze foto ziet. Het minimalisme is hier op een hele chique manier uitgevoerd! De keukenkastjes zijn haast niet als zodanig te herkennen en daarmee creëer je een hele bijzondere sfeer. Het eiland met de wastafel is in combinatie met de glimmende vloer ook iets om bijna jaloers van te worden. En wat is het een goed idee geweest om zo’n plantje in deze verder zo kleurloze ruimte te plaatsen.

Inspirerende badkamer

Was je al zo enthousiast over de keuken? De badkamer moet je dan ook zeker aanspreken! Wat een fantastisch geheel is dit geworden. De dubbele wastafel is een inspiratiebron op zich. En dan hebben we het nog niet eens over het prachtige bad met die schitterende tegels gehad. In combinatie met de grijze vloer en de witte muren is daardoor een extra dimensie ontstaan. Hoe vaak zie je namelijk niet dat in een badkamer overal dezelfde tegels worden toegepast? Juist door van dat concept af te stappen, krijg je een hele dynamische ruimte.

Werkkamer

Ben je in een kantoorgebouw of in een woonhuis? Het laatste is uiteraard het geval, de tuin laat dat ook duidelijk zien. Maar dat neemt niet weg dat hier een zeer professionele sfeer hangt. En dat is voor iemand die vanuit huis werkt natuurlijk erg belangrijk. Ideaal ook om als praktijkruimte te gebruiken als je een medisch of een sociaal beroep hebt. Een heerlijke ruimte om in te werken.

Bauhaus in een nieuw jasje hebben we je kunnen laten zien. En het interieur dat daarbij komt kijken heeft je vast wel wat inspiratie gegeven. Wil je nog een vergelijkbare woning bekijken? Hier kan dat!

Wat vind jij van dit huis? We horen je mening graag!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!