6 ideeën voor bedden met boekenplanken

Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.

6 ideeën voor bedden met boekenplanken

Roxanne Latupella Roxanne Latupella
 Slaapkamer door Miel Arquitectos
Loading admin actions …

Sommige mensen vinden het heerlijk om voor het slapen gaan nog even weg te dromen bij een goed boek. En wat is er in dat geval handiger dan een boekenplank of –kast in de buurt van je bed? Helaas hebben we hier niet altijd ruimte voor en worden boeken of tijdschriften voor het gemak opgeborgen in het nachtkastje, of soms zelfs gewoon op de grond.

Zie je dit in jouw slaapkamer graag anders? Dan ben je bij dit Ideabook helemaal aan het juiste adres! We vonden een aantal mooie oplossingen om een boekenplank en het bed met elkaar te combineren zonder dat dit al te veel extra ruimte in beslag neemt! Dat we hier niet eerder aan gedacht hebben!

Kijk snel met ons mee en laat je vooral inspireren door onderstaande voorbeelden!

Headboard en boekenplank in één

Een ander alternatief, dat over het algemeen geen extra ruimte in beslag neemt, is het kiezen voor een headboard en boekenplank in één. Op bovenstaande foto zie je hoe dit eruit kan komen te zien. Is dit echt iets voor op jouw slaapkamer? Kies dan voor een headboard met wat diepte. Zorg dat er in ieder geval een boek op zou kunnen staan. Je zou de bovenkant van je headboard eventueel kunnen verstevigen met een dun plankje, maar vaak is dit niet eens nodig.

Als je handig bent kun je een headboard als deze trouwens heel gemakkelijk zelf maken. Het enige dat je nodig hebt is hout en wat creativiteit! Bovendien biedt deze opbergmogelijkheid ook nog ruimte voor je nachtlampje, wekker en eventuele andere decoratie en accessoires.

Onder het bed

De lastige ruimte onder het bed is vaak onbenut, maar toch is dit een hele goede optie wanneer het aankomt op het creëren van extra opbergruimte rondom het bed. Probeer hem eens zo in te richten dat je hier je boeken en tijdschriften op kunt bergen. Bovenstaande foto geeft een goed voorbeeld van wat je er mee zou kunnen doen. Door te kiezen voor een op maat gemaakte bedombouw van hout realiseer je in een handomdraai handige opbergruimte. Vind je het mooier dat je spullen uit het zicht opgeborgen zijn? Kies dan voor lades of voeg deurtjes toe.

In principe zou je opbergruimte onder het bed heel makkelijk zelf kunnen realiseren, maar ben je niet zo handig? Schakel dan gewoon de hulp van een expert in! Zij kunnen je helpen met het design van je bedombouw, maar ook de realisatie kun je geheel aan hun over laten. Je vindt ze natuurlijk heel gemakkelijk, hier bij homify.

Een boekenplank achter het bed

Op bovenstaande foto zien we een mooi design waarbij gekozen is om opbergruimte achter het bed te creëren. Je kunt hier niet alleen heel wat boeken kwijt, maar denk ook aan je wekker, een nachtlampje en andere accessoires en benodigdheden die je graag binnen handbereik wilt hebben.

Natuurlijk zijn er verschillende mogelijkheden om een boekenplank achter het bed te plaatsen. Heb je bijvoorbeeld veel meer ruimte nodig? Werk dan vooral met de beschikbare hoogte! Zo kun je een aantal lange planken boven elkaar plaatsen om meer boeken kwijt te kunnen. Zorg er dan vooral wel voor dat ze stevig bevestigd worden zodat je in je slaap niet op een onaangename manier gewekt wordt door vallende boeken!

Een boekenplank hangend aan het plafond

Bij het vorige voorbeeld hadden we het al even kort over het werken in de hoogte. Dit is namelijk de ideale manier om ruimte te creëren zonder extra ruimte in beslag te nemen.  Op bovenstaande foto zien we dan ook de optie van het hangen van een boekenplank aan het plafond. Heb jij bijvoorbeeld een slaapkamer met een vide die gebruikt wordt als zolder? Dan zou je er ook voor kunnen kiezen om de ‘rand’ van deze vide in te delen als boekenplank of –kast. Dit kun je heel makkelijk doen door er kratten op hun zij te bevestigen, maar je zou er ook een laag kastje kunnen plaatsen. Je zou er, net zoals op deze foto, voor kunnen kiezen om een ladder te plaatsen, maar misschien kun je er zelfs ook al bij als je op je bed staat. Wat vind jij van deze mogelijkheid voor boeken bij je bed?

Om het bed heen

Bevindt jouw bed zich in een bedstee of tussen drie muren, zoals op bovenstaande foto? Kijk dan eens of er mogelijkheden zijn om deze in te delen met een planken voor je boeken. Je zou er zelfs voor kunnen kiezen om ze deels of helemaal rondom je bed te plaatsen. Dit geeft je bed niet alleen een hele knusse look, maar je kunt de planken daarnaast ook nog gebruiken om andere spullen in op te bergen. Dit idee voor extra opbergruimte is helemaal ideaal voor kleine of eenkamerwoningen!

Onlangs publiceerden we dit Ideabook vol ideeën voor het inrichten van een kleine en vierkante kamer. Neem zeker even een kijkje als je op zoek bent naar meer ideeën voor je slaapkamer. 

Aan het voeteneinde

Op bovenstaande foto zien we een oplossing die we niet zo heel vaak tegenkomen. Het voeteneinde van dit bed fungeert namelijk als zitplaats voor de werkplek die zich aan het uiteinde van het bed bevindt. Dit is een erg slimme oplossing voor kleine woningen! Sommige mensen kunnen er moeite mee hebben om een tv of computer in de buurt van hun bed te plaatsen, maar als jij hier geen problemen mee hebt dan is dit een erg handige manier om een werkplek met boeken bij je bed te realiseren. Ook hier is wederom en optimaal  gebruikt gemaakt van alle beschikbare ruimte, zelfs in de hoogte.

Met deze laatste foto willen we dit Ideabook dan ook afsluiten. We hopen dat we je ook nu weer hebben kunnen inspireren zodat je thuis vol nieuwe ideeën aan de slag kunt gaan! Zou je graag nog meer voorbeelden van slaapkamers willen zien? Neem dan nog even een kijkje tussen deze foto’s. Wie weet kom je nog meer leuke dingen om thuis te kopiëren! Veel kijkplezier!

Weet jij nog meer creatieve ideeën om een boekenplank te combineren?
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa:  Huizen door Lab32 architecten

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!