15 creatieve manieren om je schoenen op te bergen

Mariska Middelbeek Mariska Middelbeek
homify Moderne gangen, hallen & trappenhuizen
Loading admin actions …

Tegenwoordig hebben niet alleen vrouwen veel schoenen, ook de mannen kunnen er wat van. Voor de lente, zomer, herfst en winter willen we allemaal verschillende modellen hebben. Maar waar moeten we al die schoenen in huis opbergen? Om daar antwoord op te geven, hebben we dit artikel voor je geschreven. Hier laten we vijftien creatieve manieren zien om in huis je schoenen op te bergen. Lees snel verder om een nieuw plekje voor al je schoenen in huis te kunnen vinden.

1. Lades onder de trap

Innovative storage solutions. homify Moderne gangen, hallen & trappenhuizen built-in storage,space saving furniture

In plaats van plankjes kun je ook lades onder de kast plaatsen. Zo creëer je een mooie plek om al je schoenen op te bergen, zonder dat ze in het zicht staan.

2. Rek aan de wand

Een rek aan de wand om je schoenen op te zetten. Dat is natuurlijk ook een hele goede oplossing. Zeker als je in een inloopkast nog wat wandruimte over hebt.

3. Kast in de gang

Een kast in de gang is ook een goede plek voor je schoenen. De ruimte die in de kast over is kun je gebruiken voor jassen en andere accessoires.

4. Onder het bed

Onder de meeste bedden is er vaak ook plek om je schoenen op te bergen. Zoals in de lades onder het bed op de foto hierboven. Het zijn meestal ruimtes die anders toch niet worden gebruikt.

5. Planken onder de trap

Je kunt ook open planken onder de trap plaatsen om nuttig gebruik te maken van de ruimte onder de trap. Door voor planken te kiezen kun je ’s ochtends makkelijk het paar schoenen vinden die je aan wilt trekken.

6. Moderne planken

homify Moderne kleedkamers Opbergen

Als je iets bijzonders wilt aan de muur, kun je voor planken zoals die op de foto hierboven kiezen. De mooie planken met verlichting zetten je schoenen letterlijk in het zonnetje.

7. Kleurrijk schoenenrek

Als je van kleur houdt, dan is het bijzondere schoenenrek op de foto hierboven echt iets voor jou. Met de flashy rode kleur en een gekke vorm, hebben je schoenen hier een mooi plekje!

8. Onder de jassen

homify Slaapkamer Garderobe- & ladekasten

Het zeer minimalistische schoenenrek op de foto hierboven past perfect in elke hal. Samen met de jassen kun je jouw schoenen hier prima opbergen.

9. In een kastje

Raumwunder, Connox Connox Moderne gangen, hallen & trappenhuizen Kapstokken & garderobes

Het kastje op de foto hierboven is een leuke plek om schoenen in op te bergen en accessoires op neer te zetten. Het is vierkant, modern en chic: een prachtig dressoir om je schoenen in op te bergen.

10. Langwerpig schoenenrek

Met dit schoenenrek wordt de lengte van de gehele ruimte benut. Je kunt het eenvoudig om een raam plaatsen en is in meerdere modellen te verkrijgen.

11. Traditioneel schoenenrek

Dit traditionele schoenenkastje heeft genoeg lades om al je schoenen in op te bergen.

12. Klassiek schoenenrek

Een absolute klassieker met schuine planken om al je schoenen op te zetten.

13. Combinatie van kapstok en schoenenrek

Veel mensen geven de voorkeur voor een combinatie van een kapstok en een schoenenrek. Het meubel op de foto hierboven is daar een goed voorbeeld van. Een plek waar je jassen en schoenen kunt opbergen.

14. Genoeg plek voor al je schoenen

'Space' Contemporary wall mounted hallway shoe storage by Birex homify Moderne gangen, hallen & trappenhuizen Opbergen

Op de foto hierboven zien we twee dezelfde houten schoenenkastjes. Een perfecte keuze als je aan één kastje niet genoeg hebt.

15. Kleurrijke blokken

Wil je iets vrolijks en bijzonders? Dan zijn de kleurrijke blokken op de foto hierboven voor jou de juiste keuze. Creatiever kan het bijna niet, toch?

Wil je meer weten over opbergruimte in huis? Lees dan ook dit artikel eens! 

Wat is jouw tip om je schoenen op te bergen? Laat hieronder je reactie achter!

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Hoogtepunten uit ons magazine