12 hemelse ideeën voor de slaapkamer

Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.

12 hemelse ideeën voor de slaapkamer

Johan van Dijk Johan van Dijk
 Slaapkamer door WN Interiors,
Loading admin actions …

De slaapkamer mag een beetje jouw eigen hemeltje in je huis zijn. Echt een plek waar je je helemaal veilig en geborgen voelt. Om er voor te zorgen dat ook jouw slaapkamer net dat beetje extra krijgt, hebben we 12 hemelse ideeën voor je op een rij gezet. Heel veel van die ideeën kun je zelf uitvoeren en als je dat niet lukt, denk er dan zeker over na om een expert te vragen die jouw slaapkamer helemaal naar jouw wensen inricht.

1. Houd rekening met de ruimte

 Terras door cs,
cs
cs

De afmetingen van je slaapkamer zijn van groot belang. Houd dus goed rekening met de ruimte zelf! Als het bed al groot is, plaats dan niet nog eens een grote kast maar kies dan voor kleine en subtiele meubels.

2. Kunst

 Slaapkamer door Pixers,
Pixers

Let's Surf

Pixers

Een beetje kunst in de slaapkamer kan de boel ook grandioos opfleuren. Ga er maar lekker op uit om wat leuks uit te zoeken of maak je eigen kunstwerk aan de muur!

3. Lekker veel kussens

 Slaapkamer door Yohan May Design,
Yohan May Design

Fulham Penthouse

Yohan May Design

Erg eenvoudig, maar zeer doeltreffend is deze oplossing: lekker veel kussens op je bed plaatsen. Leuk als decoratie, maar ook als je gaat slapen erg comfortabel.

4. Voeg een persoonlijk tintje toe

 Slaapkamer door Pixers,
Pixers

Parisian style

Pixers

Een persoonlijk tintje toevoegen: dat kan van alles zijn! Je eigen kunst hebben we net al als voorbeeld genoemd, maar ook met andere persoonlijke spullen kun je net het verschil maken.

5. Een beetje kleur

 Slaapkamer door Pixers,

Wees niet bang om kleur te gebruiken in de slaapkamer! Het hoeft natuurlijk niet een grote regenboog te worden, maar deze leuke muurschildering kan je vast wel op ideeën brengen.

6. Speel met contrasten

Met contrasten spelen, zeker als het op donkere en lichtere kleuren aankomt, kan een fantastisch effect geven. Deze slaapkamer is daar wel een erg mooi voorbeeld van.

7. Maak het niet alledaags

Je slaapkamer niet alledaags maken kan ook een wereld van verschil maken. Neem nou dit voorbeeld: het geheel heeft een beetje de uitstraling van een woonkamer en de industriële ruimte heeft een bijzonder klassiek thema gekregen.

8. Pas kleuren consequent toe

 Slaapkamer door WN Interiors,
WN Interiors

Waterside Apartment by WN Interiors

WN Interiors

Kleuren hebben we al eerder genoemd, maar daarbij hebben we nog niet gezegd dat het een erg mooi effect kan geven als je ze consequent toepast. Zo is blauw in deze ruimte op een leuke manier de dragende kleur geworden.

9. Richt een zitje in

Je bed is om heerlijk in te liggen, maar als je wilt zitten in de slaapkamer, dan is het een erg goed idee om een zitje in te richten. Een erg leuke toevoeging die er ook gelijk voor zorgt dat je een heerlijk plekje hebt om je even lekker terug te trekken.

10. Voeg een tapijt toe

Een tapijt toevoegen aan een slaapkamer kan voor een compleet ander beeld zorgen. Maar er zit ook een erg praktisch aspect aan: als je een (koude) houten vloer hebt, dan voel je die niet meer als je met je blote voeten uit bed stapt. Praktisch en erg stijlvol, een goed idee toch?

11. Een goed nachtkastje

Een nachtkastje is een nachtkastje denk je misschien wel. Maar je zult je verbazen hoe vaak nachtkastjes verkeerd uitgekozen zijn. Te hoog of juist te laag: het is van belang dat je nachtkastje dezelfde hoogte heeft als je bed. Goed voor het beeld en ook gewoon erg praktisch.

12. Een prachtig hoofdbord

Al weer de laatste tip uit deze lijst: een prachtig hoofdbord als comfortabele versiering achter je bed. Ook weer zoiets waar je zeker geen spijt van zult krijgen.

Wil je nog even lekker door dromen als het gaat om de ideale slaapkamer? Dit overzicht kan je dan ook zeker helpen.

Welk idee is voor jou het meest bruikbaar? We zijn benieuwd!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa:  Huizen door Lab32 architecten,

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!