7 ideeën voor een interieur vol romantiek

Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.

7 ideeën voor een interieur vol romantiek

TILL BEHNE TILL BEHNE
  door Sophie Allport,
Loading admin actions …

Niet iedereen is een geboren romanticus. Maar ook als je het niet bent, kun je nog wel je best doen. En je interieur kan je daarbij helpen. Door de juiste inrichting, dus door de juiste voorwaarden te scheppen, kom je een heel eind en gaat het wellicht toch nog lukken met dat romantische avondje. In dit artikel daarom zeven ideeën voor een interieur vol romantiek.

Shabby-chic

 Slaapkamer door Sophie Allport,
Sophie Allport

Sophie Allport Hearts Collection

Sophie Allport

Uiteraard zijn accessoires ook erg belangrijk. En daarbij kun je bijvoorbeeld gaan voor de shabby-chic look. Mooie kussens, kaarsjes, geurstokjes en natuurlijk bloemen.

Verlichting

Lounge room:  Woonkamer door BB Interior,
BB Interior

Lounge room

BB Interior

Een van de belangrijkste aspecten van een romantisch interieur is de verlichting. Teveel en te licht is absoluut niet romantisch, dus probeer het te doseren. We zien hier een moderne variant van een kroonluchter die er mooi uitziet en de juiste hoeveelheid licht afgeeft. Uiteraard doen kaarsen en een knapperend haardvuur het ook altijd erg goed.

Vloerkleed

Een mooi vloerkleed geeft iedere kamer een warme en zachte uitstraling. En dat komt de romantische gevoelens zeker ten goede. Kies voor zachte materialen en warme aardse kleuren.

Bloemen

Romantiek en bloemen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Voor een romantische sfeer in huis zijn bloemen of planten dus een absolute must. Er is zoveel keuze dat er voor ieder type romanticus wel iets te vinden is.

Goud

De glinstering van goud, zilver of koper doet het natuurlijk ook erg goed in romantische interieurs. Dat kan in de vorm van een bijzettafeltje zijn, een spiegel of de voet van een lamp. Om het niet te zoet te maken, is hier heel slim gekozen voor een wat ruiger en stoerder decor in de vorm van de bakstenen muur.

Gordijnen

Gordijnen zijn ook een belangrijk onderdeel van ieder romantisch interieur. Het geeft naast een fijne uitstraling natuurlijk ook de nodige geborgenheid en privacy die je wellicht nodig hebt bij een romantisch avondje.

Grapje

 Muren & vloeren door homify,

Ook voor diegenen voor wie romantiek een ver-van-mijn-bed-show lijkt, is er hoop. Is de romantiek ver te zoeken, kun je ook altijd nog overschakelen op humor. En daar is dit geweldige boekenplankje helemaal perfect voor.

Meer fraaie en romantische interieurs kun je hier bekijken. Kom je er zelf niet helemaal uit, raadpleeg dan de expertise van een van deze professionals. En in dit artikel geven wij je nog een aantal handige tips.

Heb jij een romantisch interieur? Deel je ervaringen in de comments.
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa:  Huizen door Lab32 architecten,

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!