Een multifunctioneel tuinhuisje (dat je zelf kunt bouwen!) | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3654:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Een multifunctioneel tuinhuisje (dat je zelf kunt bouwen!)

Johan van Dijk Johan van Dijk
Helston Garden Box with Rear Storage Minimalistische garage van Building With Frames Minimalistisch
Loading admin actions …

Heb je een beetje ruimte over in de tuin, kom je daarnaast wat opslagruimte tekort en houd je er ook nog eens van om te klussen? Dan kun je aan de slag gaan om een tuinhuisje te bouwen! En voor iedereen die niet zo’n doorgewinterde klusser is, is het ook interessant om even verder te lezen. Dit multifunctionele tuinhuisje is namelijk erg leuk om te bekijken! In dit geval is het gebouwd door de Britse bouwonderneming Building with frames. Maar stel je eens voor dat jij zelf zoiets bouwt, dat zou toch helemaal geweldig zijn?

Tuinhuis plus

Helston Garden Box with Rear Storage Minimalistische garage van Building With Frames Minimalistisch Hout Hout
Building With Frames

Helston Garden Box with Rear Storage

Building With Frames

Een tuinhuis kan heel veel verschillende verschijningsvormen aannemen. Soms is het een veredelde plastic opbergkast en in andere gevallen een compleet tweede huis. Dit bouwwerk kan het beste omschreven worden als ‘tuinhuis plus’. Geen gigantisch bouwwerk, maar wel zo groot dat het zeker voorbij gaat aan het begrip opslagruimte. Een blik door de schuifpui laat namelijk gelijk zien dat hier een kleine woonkamer is ingericht. Heerlijk om je even alleen terug te kunnen trekken, de ideale plek voor kinderen om te spelen en ook als logeerkamer geen verkeerd idee om te gebruiken. Een fraai beschut terras maakt het natuurlijk helemaal compleet. En daarmee is onze eerste interesse zeker gewekt. Tijd om even verder te gaan verkennen!

Slaapbank

In de kleine woonkamer die in het tuinhuis is ondergebracht, kun je inderdaad slapen. Een slaapbank zorgt dat hier twee mensen met gemak kunnen worden ondergebracht. Maar je kunt hier zoals al eerder gemeld meer doen. Je eigen meditatieruimte, kleine yogastudio of werkkamer: de mogelijkheden zijn eigenlijk eindeloos. Wel is het erg belangrijk dat je er voor zorgt dat de ruimte goed is geïsoleerd. Daarmee blijft het gebruik niet beperkt tot de warmere dagen. Met de juiste isolatie en (elektrische) verwarming is het hier namelijk erg aangenaam om te vertoeven. En als je er echt iets extra’s van wilt maken dan zorg je voor stromend water. Een kleine keuken of een badkamer kan dan ook onderdeel van het geheel zijn. Wellicht is dat wel een klusje om uit te besteden aan een professional. Of je moet natuurlijk super handig zijn, want dan draai jij je hand niet om voor een sanitaire klus. Zorg wel dat je het dan ook echt kunt. Maar ook als het iets minder uitgebreid is, dan blijft dit een erg leuk onderkomen om te gebruiken.

Opbouw

Helston Garden Box with Rear Storage Minimalistische garage van Building With Frames Minimalistisch Hout Hout
Building With Frames

Helston Garden Box with Rear Storage

Building With Frames

De opbouw van een tuinhuisje valt of staat met de materialen die je gebruikt. Vaak wordt er voor hout gekozen omdat dit de makkelijkste manier is om te bouwen. En als je maar goed bent met een meetlint en een zaag dan timmer je zoiets snel uit de grond. Daarnaast worden er ook veel prefab tuinhuisjes aangeboden. Het enige wat je dan hoeft te doen is de instructies goed volgen en je kleine droomhuisje staat er in een mum van tijd. Dit gebouwtje is trouwens een leuke rustiek-moderne verschijning in een heerlijke bosrijke en landelijke omgeving. Op die manier kun je de natuur beleven vanuit je eigen tuin.

Opslag en recreatie

Helston Garden Box with Rear Storage Minimalistische garage van Building With Frames Minimalistisch Hout Hout
Building With Frames

Helston Garden Box with Rear Storage

Building With Frames

Een laatste overzicht op dit leuke tuinhuisje laat zien waar het voor bedoelt is: zowel opslag als recreatie. Weet jij zelf al waar je zo’n leuk bouwwerk voor zou kunnen gebruiken? We hebben je in ieder geval de nodige suggesties aan de hand gedaan waar je vast wel wat mee kunt!

Ben je op zoek naar nog meer inspiratie op het gebied van tuinhuisjes? Dit overzicht laat je de grootst mogelijke variatie aan de meest creatieve bouwwerken voor in de tuin zien.

Zou jij zelf een tuinhuisje kunnen bouwen? We zijn benieuwd!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!