Muurkunst voor lichte interieurstijlen | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Muurkunst voor lichte interieurstijlen

Stoa. Stoa.
van Balibart Eclectisch
Loading admin actions …

We gaan kijken naar de werken van Balibart, een collectief van verschillende kunstenaars met elk een geheel eigen stijl. De studio zet zichzelf op de kaart door hun surrealistische collage kunst. Ook zien we invloeden uit de reclamewereld van de jaren vijftig terug in de werken van Balibart. We hebben een aantal mooie voorbeelden voor je op een rijtje gezet. Kunstwerken die goed passen bij de lichte interieurstijlen van tegenwoordig. Benieuwd naar de werken? Kijk dan snel met ons mee.

Advance, Focus, Shoot

modern  door Balibart, Modern

Hier zien we een duidelijk voorbeeld van een werk van de Belgische kunstenaar Sammy Slabbinck met een collage esthetiek. Het werk bestaat uit gevonden foto's die samengevoegd zijn op een bijzondere wijze, waardoor een geheel nieuwe voorstelling ontstaan is die niets meer te maken heeft met de oorspronkelijke foto's. De sfeer van de jaren vijftig is duidelijk merkbaar in het werk, waardoor het die prettige vintage vibe heeft. In een strak interieur met veel lichte tinten is dit werk door zijn zachte kleurstelling precies wat je zoekt. Let even op de combinatie tussen het werk en de plank aan de muur. Functie en schoonheid komen hier samen.

Droom

van Balibart Minimalistisch

De Italiaanse kunstenaar Giordano Poloni maakte deze dromerige illustratie waarin surrealistische zaken te zien zijn. Zoals het wagentje met een slang die geen waterspuit maar een wolk. Een setting die je ook in een droom zou verwachten. De omgeving in het schilderij is vrij basis, we zien een muur en de straat waarop de scene zich voltrekt. De figuren zijn ook op een minimalistische wijze gesuggereerd, waardoor het werk nog dromeriger wordt. Het werk is een mooi tegenwicht voor de strakke rationele orde van de hedendaagse samenleving, een plek waar nog gedroomd kan worden.

Koning en knecht

van Balibart Eclectisch

We zien de koning van de lege ruimte. Een raadselachtig werk gemaakt door Nazario Graziano.We vragen ons af wat de betekenis kan zijn, want het werk is duidelijk bedoeld als surrealistisch werk waarin vele betekenissen gelezen kunnen worden. Zou het zo zijn dat deze koning van de lege ruimte tevens knecht is, van zichzelf, omdat er verder niemand in de ruimte is? Is iedereen niet het ene moment knecht en dan weer koning? Of gaat de lege ruimte meer om de creatieve potentie van kunst, een ruimte waarin je steeds weer nieuwe concepten en ideeën kunt ontwikkelen, het nieuwe canvas is steeds leeg totdat je er kunst op maakt. Een bijzonder werk met een stijlvolle lijst. Door de rode achtergrond wordt het figuur en de letters naar voren gebracht, waardoor het werk een sterke uitstraling in je interieur heeft.

Wat er ook gebeurd

modern  door Balibart, Modern

Het lijkt de logica van deze tijd te zijn, maar in de jaren vijftig zien we hem ook al: 'blijven lachen'. De 'alles-gaat- geweldig' lach is één van de vaste elementen in de reclame, omdat het een positieve indruk geeft, de manier om iets te verkopen. Een nors kijkende verkoper zal snel van baan moeten wisselen, want zijn klanten zijn niet overtuigd. Dit werk is in zekere zin een kritiek op deze logica. Het bordje zit niet voor niets voor de ogen van de man, want hij lacht wel, maar zijn ogen zouden wel eens iets anders kunnen zeggen. Deze logica staat haaks op de realiteit van alledag. Mensen moeten als het ware de lijn kunnen trekken tussen feit en fictie, werkelijkheid en de met elkaar vervlochten reclame- / Hollywood-wereld. 

Tot zover de prachtige ontwerpen van Balibart. We hopen dat je geïnspireerd bent en net zo enthousiast als wij. Blijf ons volgen, dan ben je telkens op de hoogte van de nieuwste trends. 

Zoek je prachtige ideeën voor je badkamer? Kijk dan hier voor inspiratie!

Heerlijke loungetuinen bieden je de kans om deze zomer van het buitenleven te genieten!

We gaan je in dit artikel laten zien wat er gebeurd als je de eclectische stijl combineert met de Scandinavië.

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!