Klein huis voor een lage prijs: 50 m² voor € 40.000.

Stoa. Stoa.
Greenpods Scandinavische huizen Hout Hout
Loading admin actions …

Flexibel en goedkoop, dat zijn de woorden die horen bij een prefab huis. Het is de ideale oplossing voor de woningnood die in veel Europese steden aanwezig is. In een recordtijd een huis bouwen is niet van alle tijden, maar wel van de onze. In dit artikel laten we je een schitterende woning zien die je heel goedkoop kunt laten bouwen. Deze woning beslaat 50 m² en je kan het goedkoop huis bouwen van prefab voor slechts € 40.000. De prijs voor het bouwen van zo'n huis is echt een klein deel van de prijs van een ouderwetse woning. Prefab houdt in dat de woning in puzzelstukken in elkaar gezet wordt, gewoon 'on the spot' en dat in een fractie van een tijd die de bouw van een regulier beton huis. Een kleine woning zoals deze past binnen de 'minimalistische' trend, waarbij het er omgaat dat je niet perse heel groot hoeft te wonen. Dit gaat over het feit dat je geen huis met 6 kamers hoeft te hebben waarvan je er maar 3 gebruikt. Dat je niet heel veel spullen nodig hebt en dat je alleen koopt wat je nodig hebt. Het concept wordt stilaan wel duidelijk, niet? In een kleinere woning moet je echt nadenken over wat je werkelijk nodig hebt. Dat blijkt vaak helemaal niet zoveel te zijn. Kijk met ons mee naar deze goedkope woning die het voor de beginnende bouwer weer mogelijk maakt om goedkoop te wonen in Nederland.

Waarom gaan voor een prefab woning?

Een goedkope woning kopen die je in elkaar zet zoals een puzzel? Ja, het lijkt misschien een enorm raar gegeven, maar toch zijn er enorm veel (duurzame) redenen waarom je voor een prefab woning moet kiezen. Eerst en vooral: de bouwtijd van een prefab woning is veel sneller dan die van een gewone woning. De onderdelen van een prefab woning zijn namelijk gemakkelijk en snel te plaatsen waardoor er minder rekening gehouden moet worden met bijvoorbeeld het weer. Door die snelle bouwtijd zal het opzetten van waardoor het klein huis bouwen relatief goedkoop zal zijn. Niet alleen omdat de materialen duurzaam zijn, maar ook omdat bijvoorbeeld personeelskosten gedrukt worden. Bij een kleine prefab woning kan je ook altijd rekenen op kwaliteit, professionaliteit en constantiteit (zeker door de weersomstandigheden). Een niet onbelangrijke reden waarom je moet gaan voor een prefab huis moet bouwen is de prijs. De prijs is al direct van tevoren bepaald wordt. Omdat elk detail van de prefab woning op voorhand uitgetekend moet worden, zal je ook direct te weten komen wat de prijs zal zijn om je klein huis te kunnen realiseren. Ook het uitbreiden van je prefab woning kan daarom zeer goedkoop zijn.

Waarom moet je kiezen voor een minimalistische stijl?

master bedroom EVdesign Minimalistische slaapkamers
EVdesign

master bedroom

EVdesign

We hadden het al over de minimalistische stijl, maar wat is die stijl nu juist? Bij minimalisme staat vooral eenvoud en stijl centraal en het minimaliseren van de spullen die je in je kamer en woning hebt staan. Dit kan voor sommige mensen zeer koud of kil overkomen, maar toch is een minimalistische inrichting alles behalve dat. Als je kiest voor een

minimalistische ruimte, dan zal er enorm veel natuurlijk licht kunnen binnenkomen, waardoor de kamer rust en sereniteit, maar tegelijkertijd ook nog levendigheid en persoonlijkheid uitstraalt. Je kan dit gevoel nog versterken door het plaatsen van spiegels en het gebruik van lichtere stoffen. Toch hoeven die lichtere stoffen zeker niet alleen maar wit te zijn. Nee, hoor. Als je wit op de juiste manier combineert, dan kan je nog steeds een zeer levendige sfeer verkrijgen. Combineer het net zoals in dit voorbeeld met lichtblauw en donkerbruine kleuren of ga ook eens voor de combinatie knalgeel-wit. Meestal wordt er bij een minimalistische stijl geopteerd voor een houten vloer (omwille van de natuurlijke en strakke look), maar als je toch voor een tapijt wilt gaan, probeer het dan op de juiste manier te onderhouden zodat de strakke en proper vibe behouden blijft.

Eerste blik op de woning

Al op het eerste gezicht is het duidelijk dat dit modulaire huis alles heeft wat je verwacht van een moderne woning. Het is gemaakt van natuurlijk en duurzaam hout. Het hout geeft het pand een originele look dat echt een stuk warmer dan steen of beton. Er zijn grote glazen oppervlakken die de overgang tussen de twee omgevingen makkelijk maken. Op die manier kan er ook heel veel zonlicht naar binnen komen.

Openheid van de gevel

Op deze manier kan je zien hoe je heel goed met dit ontwerp van een uitstekende natuurlijke verlichting kunt genieten. De raampartijen zijn hiervoor verantwoordelijk. Het grote houten terras is een andere prachtige faciliteit van het huis. Heti s echt een plek om te genieten van het mooie weer. Vanuit je woning stap je zo direct naar buiten en omgekeerd. Het zorgt voor een zeer fijne verbinding tussen binnen en buiten! Wil je graag ook zo'n ontwerp? Dan kan een architect je zeker helpen.

Een open en ruime keuken

Het grootste deel van de woning wordt ingenomen door de gemeenschappelijke leefruimte waarin de woon- en eetkamer plus een keuken geïntegreerd zijn. Ook hier kan je weer rekenen op intense en sfeervolle lichtinval van buitenaf. Voor het ontwerp van deze keuken werd er gegaan voor een minimalistische stijl dat prachtig past bij de architectuur van dit huis. Gezellig samen koken en genieten van een heerlijke maaltijd is een van de leukste dingen die je met vrienden en familie kunt doen.

Een wondermooie slaapkamer vol natuurlijk licht

Deze kamer is erg licht en open en is een heldere plek om lekker te wonen. De grote ramen aan twee kanten laten enorm veel natuurlijk licht door. Het plafond is zeer hoog en daardoor wordt de woning lekker ruim. Een moderne stijl waar we echt enthousiast van worden. En dat alles voor slechts 40.000 euro!

Een badkamer met een rustige en minimalistische stijl

Tot slot zien we de fijne badkamer waarin we kunnen genieten van een luxueuze stijl. Het

ingetogen design maakt van deze kamer het ideaal vertrek voor mensen die even tot rust willen komen. Wij vinden de donkere wasbak erg mooi in combinatie met de zuiver wand. Ook de raamkozijnen en de wand hebben die donkere grijstint. Precies waar wij van houden. Zeker met het cool design! Deze prachtige prefab woning is echt een huis dat je niet links kan laten liggen.

Wat vind je van deze woning? Laat het ons weten via de comments. 

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!