Bonte Mexicaanse popart als decoratie | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Bonte Mexicaanse popart als decoratie

Stoa. Stoa.
modern  door Jimmy Carbo, Modern
Loading admin actions …

Jimmy Carbo is een Mexicaanse kunstenaar die oude Mexicaanse kunstvormen in een popart jasje giet. Zijn werken hebben een fel temperament, maar laten ook veel humor en een typische popart mentaliteit zien die we ook kennen uit het werk van Keith Haring. Deze bijzondere werken passen precies in een modern interieur waarin het experiment niet geschuwd wordt en dat wel een color boost kan gebruiken. De oude Mexicaanse vormen, die ook in het werk van Carbo te zien zijn, hadden een religieuze betekenis. Vele goden zijn op de kenmerkende eendimensionale wijze afgebeeld. Het is mooi om te zien hoe deze oude vormen nu een nieuwe betekenis krijgen. Laten we samen een aantal van deze werken gaan bekijken. Be inspired!

Innerlijke strijd

Dit werk heet Huitzilopochtli en toont de verovering van de innerlijke strijd. We zien de Azteekse oorlogs- en zonnegod, mogelijke een verwijzing naar de verschillende conflicthaarden in de wereld, waaronder de strijd tussen de overheid en de verschillende, onderling strijdende drugkartels in Mexico zelf. De voorstelling heeft veel traditionele vormen en doet daarom denken aan de Azteekse uitbeelding van de verschillende goden. Natuurlijk heeft deze visuele traditie door de eeuwen een ontwikkeling doorgemaakt waarvan dit werk een recent voorbeeld is.

Universele muziek

Jimmy Carbo lijkt oog te hebben voor de situatie in de wereld, met name zaken als vrede en veiligheid kunnen in zijn werk worden gezien. Dit werk heet Universele muziek, en wat is muziek? Dat staat in in vele gevallen voor harmonie, voor samen spelen, want je kunt niet samen praten, maar wel samen muziek maken. Muziek staat ook symbool voor een universele taal, de taal der liefde? De mensen zijn meer met elkaar verbonden dan ze vaak zelf beseffen, dit laatste is één universele wijsheid die we in het werk kunnen vinden. 

De beschermer

De kunstenaar gelooft in een beschermer, een held die het kwade in de wereld wegneemt. De adelaar heeft zijn vleugels boven het figuur uitgeslagen, zijn ze soms één en dezelfde persoon, heeft dit werk een religieuze lading? Een werk met veel positieve visuele kracht dat een bijzondere ambiance in je interieur oproept en je elke dag oppept met zijn krachtige aura. Het kleurenschema is eenvoudig, het werk is to the point en raakt daarmee de juiste snaar.

Pop

Dit werk heeft veel humor, het heet Tempo 90 en laat een Azteekse god zien, Macuiltochtli, voorgesteld als een konijn, het is de god van de overmaat. We zien diverse symbolen uit de housecultuur, zoals de platenspelers en de computer. Het is zo een duidelijke uitdrukking van de popart in de meest letterlijke zin van het wordt. Overdaad en overmaat zijn natuurlijk twee zaken waarbij we denken aan de hedonistische danscultuur. Overigens, deze zaken kwamen al vele duizenden jaren voor in diverse culturen, telkens weer gecodificeerd in een andere culturele praktijk, dus er is wat dat betreft niets nieuws onder de zon. 

Tot zover het werk van Jimmy Carbo. We hopen dat je geïnspireerd bent en net zo enthousiast als wij. Blijf ons volgen, dan ben je telkens op de hoogte van de nieuwste trends. 

Wil je meer werken van deze kunstenaar zien? Kijk dan even op zijn profiel.

Voor meer mooie kunst klik je hier!

DIY is een begrip in meubelland. Hier vind je schitterende ideeën voor je eigen ontwerp!

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!