Wonen en leven na je scheiding | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3654:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Wonen en leven na je scheiding

Amber Fernandes Amber Fernandes
duurzaam en levensloopbestendig wonen Scandinavische huizen van mickers architectuur Scandinavisch
Loading admin actions …

Een scheiding is een ingrijpende gebeurtenis die soms ook nog onvoorzien was. Je moet van alles regelen en tussen de bedrijven door de heftige breuk zien te verwerken. In deze periode komt er veel op je af. Een van de vraagstukken waarvoor je komt te staan is hoe je je leven opnieuw inricht na je scheiding. Je woning is daar een belangrijk onderdeel van. Misschien moet je verhuizen, of ben jij degene die in een verlaten huis achterblijft. Van belang is dat je je nieuwe status omarmt en deze verdrietige periode gaat zien als een frisse start vol nieuwe mogelijkheden. Voor jou & je interieur!

Omarm je nieuwe status & maak een plan

Je nieuwe singlestatus omarmen is de eerste stap die je moet zetten om verder te kunnen als individu of eenoudergezin. Accepteer dat je niet langer onderdeel van een setje bent en trek je eigen plan. Ben jij degene die in het huis blijft wonen, of moet je opzoek naar een andere woonruimte? Breng in beide gevallen in kaart wat je nieuwe stijl wordt en welke meubels en andere items je zal moeten aanschaffen. Kijk ook kritisch naar jouw deel van de overgebleven inboedel na de scheiding. Wat wil je houden en wat past niet meer in je huidige leven? Verkoop alles wat je niet meer nodig denkt te hebben of geef het weg aan vrienden of familie. 

Ben jij degene die in het huis blijft? Maak je woning weer de jouwe!

Herfst / Winter 2015-2016 van Pomax Landelijk
Pomax

Herfst / Winter 2015-2016

Pomax

Getrouwde stellen zijn vaak samen tot een compromis gekomen wanneer het aankomt op de inrichting van de woning. Er is overlegd over de kleuren op de muren, de stoffering en het meubilair. Als jij degene bent die in de woning achterblijft, zijn er misschien zaken die je al jaren liever anders zou zien. Bijvoorbeeld dat meedogenloze appeltjesgroen -ooit een trendkleur- op de keukenmuur, dat al tijden op je zenuwen werkt. Dat onooglijke barokbehang in de slaapkamer. Of die strakke, onpersoonlijke meubels die jullie ooit in overeenstemming op een woonboulevard kochten. Tijd om het roer om te gooien en je woning weer de jouwe te maken! Je hoeft niet langer rekening te houden met je wederhelft bij het aanbrengen van nieuwe kleuren op de wanden, de aanschaf van nieuw meubilair of het leggen van een andere vloer. Richt de woning opnieuw en naar jouw persoonlijke stijl en smaak in. Maak jouw thuis weer een plek waar je ook echt thuis bent, omringd door spullen die jíj mooi vindt. Je kunt natuurlijk ook een interieurontwerper inhuren die samen met jou kijkt wat bij je past en je helpt dit te realiseren!

Ben jij degene die vertrekt? Kies de juiste plek – voor jou.

woonhuis in Uden Scandinavische huizen van mickers architectuur Scandinavisch
mickers architectuur

woonhuis in Uden

mickers architectuur

Onthou altijd dat je niet ’jouw’, maar ’een’ huis bent kwijtgeraakt. Het is helemaal aan jou om een nieuw thuis op te bouwen – voor jezelf. Of het nu een flatje driehoog achter is of een vrijstaande woning, kies de juiste plek die binnen jouw budget past en doe er alles aan om je die plek toe te eigenen. Ook in dit geval geldt weer dat je niemand meer hebt om rekening mee te houden. Probeer dit als een privilege te zien. Dit wordt jouw nieuwe woning, je kunt ermee doen wat je wil. Leef je uit op de muren, de vloer, de inrichting en eventuele decoratieve items. Creëer een persoonlijke sfeer in de woonkamer en ga aan de slag met het plannen van de overige ruimtes in je nieuwe huis. Die eigen werkkamer waar je altijd al van gedroomd hebt, maar waar nooit plek voor was? Nu kan het! Doe op homify inspiratie op, kies een stijl die bij jou past en ga ervoor!

Omring jezelf met goede herinneringen

Woonbeton - Cementgebonden gietvloer Moderne woonkamers van Motion Gietvloeren Modern
Motion Gietvloeren

Woonbeton – Cementgebonden gietvloer

Motion Gietvloeren

Je huwelijk is voorbij, maar dat betekent niet dat je geen mooie en goede herinneringen mag koesteren. Die kitscherige kroonluchter die jullie samen gekocht hebben op de rommelmarkt in jullie wittebroodsweken mag je dus gerust ophangen. Neem goede herinneringen mee in je nieuwe leven en gun ze een tweede bestaan. Jezelf omringen met fraaie memorabilia kan goed zijn voor de verwerking van je scheiding en kan zelfs jullie eventuele toekomstige omgang ten goede komen. Dit werkt natuurlijk ook andersom: items waar je met een minder positief gevoel aan terugdenkt mag gerust bij het grofvuil dumpen!

Nieuwe elementen die definiëren wie jij bent

Kaartje of Kip FOTOBEHANG: Lentedag Landelijke slaapkamers van Kaartje of Kip Landelijk
Kaartje of Kip

Kaartje of Kip FOTOBEHANG: Lentedag

Kaartje of Kip

Deze tip is misschien wel gelijk de meest belangrijke: breng nieuwe elementen in je woning aan die definiëren wie jij bent. Dit kan van alles zijn. Bijvoorbeeld een huisdier wat je altijd al hebt willen hebben, maar waarvoor je ex-partner allergisch was. Die landelijke meubeltjes, die hij zo afschrikwekkend vond. Of stal prominent die collectie modelautootjes uit, die van haar niet eens in de buurt van de woonkamer mochten komen. Ook kun je hierbij denken aan kunstwerken van je favoriete artiest, een fitnessapparaat of een muziekinstrument. Soms ben je jezelf even kwijt na een scheiding. Je omringen met dit soort elementen die helemaal 'jou' zijn, kan in dat geval helpen jezelf weer terug te vinden en de breuk sneller te overwinnen.

Blijven de kinderen bij je ex? Ontwerp een fabuleuze kamer voor ze!

Misschien ben jij degene die verhuist en blijven jullie kinderen bij je ex-partner wonen. Vaak wordt er dan gebruikgemaakt van een omgangsregeling en zullen de kinderen geregeld bij jou op bezoek komen. Het is belangrijk dat ze hun eigen plekje hebben in jouw huis. Als ouder blijf je immers ook na een scheiding een prominente rol in de opvoeding spelen. Ontwerp een fabuleuze kinderkamer waarin ze zich helemaal thuis kunnen voelen. Maak hierbij gebruik van hun favoriete kleuren, thema's en speelgoed. Het is van belang dat de kinderen met plezier bij jou over de vloer komen en zich ook terug kunnen trekken in hun eigen ruimte. Doe hier inspiratie op voor het ontwerpen van een geweldige (speel)kamer die is voorzien van alles wat jouw kinderen nodig hebben!

En, last but not least: neem tijd voor jezelf. Zoek afleiding, zorg voor voldoende ontspanning en ga er in je eentje of met vrienden op uit. Struin het internet of hippe tweedehandswinkeltjes af op zoek naar spulletjes voor je nieuwe woning, maak je eigen keukenontwerp of boek die welverdiende droomvakantie. Neem alle tijd en rust om je scheiding te verwerken, maar sluit je ogen niet voor de weg die zich voor je uitstrekt: eentje vol met nieuwe mogelijkheden, kansen en potentie!

Ben jij gescheiden? Hoe heb jij het daarna aangepakt met je (nieuwe) woning? Deel je ervaringen hieronder!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!