homify 360º: Villa Biesvaren | homify

homify 360º: Villa Biesvaren

Edwin Pesschier Edwin Pesschier
Villa Biesvaren HOYT architecten Moderne huizen
Loading admin actions …

In deze homify 360º staat Villa Biesvaren in Den Haag centraal. De woning is ontworpen door de architecten van HOYT Architecten & Bouwmanagers, dat onder leiding staat van Erik Leusink, Frank Koot en Joris van Hoytema. HOYT is ontstaan uit het samenvoegen van de bedrijven BBVH Architecten en BKT Advies. Door het bundelen van hun krachten vormen zij nu een bureau dat zowel kennis in huis heeft over architectuur als in het uitvoeren en opstellen van scherp kostenmanagement. De experts van HOYT hebben ervaring met het ontwerpen van kantoren, restaurants en andere typen gebouwen. Woningbouw vormt de hoofdmoot van hun werkzaamheden en in deze categorie vinden we ook deze villa in Den Haag terug.

Achtergevel

Villa Biesvaren_01 HOYT architecten Moderne huizen
HOYT architecten

Villa Biesvaren_01

HOYT architecten

De villa bevindt zich op een prachtige locatie en weet zich aan de achterzijde omringd door water. De vorm van de villa laat zich omschrijven als kubistisch en zeer modern. We onderscheiden naast de begane grond nog twee verdiepingen die allen voorzien zijn van een terras aan het water. De terrassen steken soms tot wel drie meter uit, mogelijk gemaakt door een inventieve constructie. De woning is gebouwd met een staalconstructie rondom een betonnen kern. De bijzondere overstekken werden mogelijk gemaakt door de wanden van lichtgewicht houtskeletbouw elementen te maken. Voor de gevels werden glasvezelversterkte betonplaten gebruikt. 

De entree

Villa Biesvaren_02 HOYT architecten Moderne huizen
HOYT architecten

Villa Biesvaren_02

HOYT architecten

De woning werd oorspronkelijk voorzien van wit stucwerk maar werd op verzoek van de bewoner uiteindelijk in zwart- en grijstinten uitgevoerd. De plafonds onder de overstekken zijn afgewerkt met houten delen en vormen een warm contrast met de enigszins kille uitstraling van de antracietkleurige gevel. 

De woonkamer

Villa Biesvaren_04 HOYT architecten Moderne woonkamers
HOYT architecten

Villa Biesvaren_04

HOYT architecten

Binnen hangt er een totaal andere sfeer. In tegenstelling tot de gevels zetten hier lichte, heldere kleuren de boventoon. Een groot deel van het meubilair, alsmede de vloeren en plafonds zijn hagelwit uitgevoerd. De bewoners ervaren hierdoor een grote mate van ruimtelijkheid. De zachtgrijze gietvloer en de witte wanden vormen het decor voor een aantal bonte, kleurrijke accessoires en meubelstukken. Zoals de sofa's die we hier op de voorgrond kunnen zien. Naast de woonkamer bevindt ook de open keuken zich op de begane grond. 

Slaapkamer

Villa Biesvaren_05 HOYT architecten Minimalistische slaapkamers
HOYT architecten

Villa Biesvaren_05

HOYT architecten

Op de eerste verdieping van de villa bevinden zich drie kinderkamers en een badkamer. De tweede verdieping is uitsluitend ingericht voor de ouders van het gezin, hier vinden we een ruime slaapkamer, een badkamer en een inloopkast. Op de foto zien we een van de slaapkamers, spaarzaam ingericht en omringd door heldere, rustgevende oppervlakten. De perfecte ruimte om de slaap te vatten. Vanuit hier kunnen we goed zien welke mogelijkheden de ruime terrassen buiten bieden. 

Badkamer

Villa Biesvaren_06 HOYT architecten Minimalistische badkamers
HOYT architecten

Villa Biesvaren_06

HOYT architecten

Ook de badkamer laat zich als modern omschrijven. Hier kozen de ontwerpers om het donkere thema van de buitengevel voort te zetten. Een hoog, maar smal raam, hier centraal op de foto, zorgt voor het nodige licht in deze ruimte. Twee aparte wastafels zorgen ervoor dat hier 's ochtends geen files staan. De architecten van HOYT hebben in samenwerking met de bewoners van deze villa een bijzondere woning weten te realiseren waarbij vooral het contrast tussen binnen en buiten opvalt. Door zijn donkere gevels kwam het heldere interieur als een verrassing. Een ervaring die hier positief uitpakt. Een van de belangrijkste troeven van deze woning zijn de terrassen die op elke verdieping voorkomen. Deze plekken, waar men van de buitenlucht kan genieten, vormen in combinatie met de locatie van de villa de perfecte plekken om tot rust te komen of om van het uitzicht te genieten. 

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!