Zo lijkt je kleine badkamer groter

Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.

Zo lijkt je kleine badkamer groter

Marjolein Leenstra Marjolein Leenstra
 Badkamer door Redesign Interiors
Loading admin actions …

Wat kun je doen om in een kleine badkamer een benauwd en bedrukt gevoel te voorkomen? Daarvoor zijn er wat handige trucs en tips om de ruimte groter, opgeruimd en een verwelkomend uiterlijk te geven. Denk daarbij aan slimme opslag ideeën, de juiste kleuren, geraffineerde details… We laten je zien hoe je het maximum uit je kleine badkamer haalt… .

1. Van vloer tot plafond

In een kleine badkamer is het zeker belangrijk om de totale hoogte te gebruiken en om je opslagruimte te integreren. Open planken tonen daarbij minder massief en kolossaal dan gesloten kasten.

2. Lichte kleuren

Natuurlijk een vrij voor de hand liggende tip voor elke kleine ruimte: Lichte en heldere tinten brengen diepte in de ruimte en zorgen ervoor dat de ruimte ruimer en breder lijkt. En daarbij speelt natuurlijk ook voldoende en heldere verlichting een belangrijke rol. 

3. In de muur

Een superslimme oplossing om ruimte te besparen zijn nissen in de muur waar je shampoo & co maar ook andere verzorgingsproducten of decoratie kunt plaatsen zonder dat dit extra ruimte in beslag neemt.

4. Onder de wastafel

We geven toe dat de oplossing in dit voorbeeld meer decoratief is dan praktisch maar in ieder geval is het belangrijk om de ruimte onder de wastafel niet verloren te laten gaan en te benutten voor opbergoplossingen zoals kasten, dozen of planken.

5. Een slim design

Een badkamer met een strak minimalistisch design maakt de ruimte altijd groter en luchtiger dan een volle badkamer met veel losse spullen. Het is daarom aan te raden om te kiezen voor duidelijke vormen en strakke elementen en het motto 'minder is meer' in je achterhoofd te houden.

6. Nissen in de douche

Ingebouwde planken in de douche zijn een goede optie om al je verzorgingsproducten op te slaan. Ander voordeel: je hebt alles bij de hand wanneer je het nodig hebt en hoeft niet eens te bukken. Zeer fraai deze oplossing met glazen planken in een nis. Om te onthouden!

7. Grote spiegels

Grote spiegels maken je badkamer ruimer en lichter en openen de ruimte optisch ook meer zonder zelf ruimte in beslag te nemen. Denk dus ook eens aan een grote spiegelwand in je kleine badkamer. Wil je meer tips lezen over de kleine badkamer dan bevelen we ook 6 tips om het beste uit je kleine badkamer te halen aan.

8. Gebruik de hoeken

Maatwerkoplossingen zijn ideaal voor de kleine badkamer: zo kun je werkelijk elke hoek optimaal benutten. Hier werd de wastafel samen met de spiegel en planken perfect in de hoek geïntegreerd zodat er geen centimeter verloren gaat.

Zeker zeer praktische tips!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa:  Huizen door Lab32 architecten

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!